Időfutár 1. - A körző titka
  • 10-99

Tasnádi - Jeli - Gimesi

Időfutár 1. - A körző titka

Tilos az Á, 2022

400 oldal , Puha kötés

Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak. Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe... és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált. Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz? A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi, a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek... A Gimesi–Jeli–Tasnádi-trió rádiójátéka végre regényformában is! Letehetetlen, izgalmas, vicces, mai!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 4990 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
loyaltypoints21 törzsvásárlói pont
Kosárba
nextprev
Időfutár - A körző titka

Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak.
Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe... és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált.
Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz?
A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi,
 a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek...

Olvassatok el egy fejezetet a nagysikerű rádiójátékból készült regényből!

"Csak magunkra számíthattunk"

Nagyon jó érzés ilyen tökéletes szöveget olvasni. Amikor helyén vannak mondatok, falni lehet a történetet, de azért szép ritmikusan váltogatják egymást a gyomorszorító és a nevetős részek. Visszazuhan az ember a középiskolába, minden értelmetlen nosztalgia nélkül, hanem csak azért, mert pont olyan. A kalandok nem üres ötletfutamok, itt a dolgoknak tétje van, sorsok és életek múlhatnak mindenen, a hősök pedig, akik leginkább a Skype fölé görnyedve hősködnek, vállt vállnak vetve küzdenek. Klasszikus kalandregényesség és kortárs kultúra fonódik gond nélkül össze. 

Gimesi Dóra, a kortárs báb- és gyerekszínház meghatározó alakja, a Bábszínház dramaturgja, számtalan színházi díj nyertese az egyik, aki felelőssé tehető ezért a gördülékenységért. Névsorban a második Jeli Viktória, szabadúszó író, forgatókönyvíró és dramaturg, harmadikként pedig Tasnádi István következik, akit a Krétakör darabjai, a Finito és számos egyéb alkotás tett híressé a felnőtteknek szóló irodalomban, de újabban a kortárs ifjúsági színház legfontosabb írója (Cyber Cyrano, East Balkán, A harmadik hullám). E-mail interjúnkban ugyanazokra a kérdésekre válaszolt a három szerző.

Időfutárok csatája a múzeumban

Kíváncsi vagy milyen volt a nagy Időfutár vetélkedő a Margó Feszten? Hogy ki lett végül Hanna? Akkor olvasd el Eszteranna beszámolóját az eseményről!
Ha pedig ott voltál, keresd magad a képeken!

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások