Időfutárok csatája a múzeumban

Képes beszámoló a nagy Időfutár-kvízről

Kíváncsi vagy milyen volt a nagy Időfutár vetélkedő a Margó Feszten? Hogy ki lett végül Hanna? Akkor olvasd el Eszteranna beszámolóját az eseményről!
Ha pedig ott voltál, keresd magad a képeken!

Egész nap várom, hogy mikor mehetek már végre a nagy Időfutár találkozót fotózni a PIM-be. Annyira rápörögtem az időutazásra, hogy hirtelen azt hittem, hallucinálok, amikor Darth Vaderbe botlok a Vörösmarty téren.

img_0962_kicsi.jpg

Fél kettőre érkezem meg a Múzeumhoz, a színészek már próbálnak a Hanna kerestetik játék győztesével. Megkeresem Tarr Ferit, aki a kvízt fogja vezetni, hogy berendezzük a termet. Kicsit szkeptikusak vagyunk a teltházat illetően, de azért telepakoljuk a termet székekkel és asztalokkal.

img_1018_kicsi.jpg

Három óra van, rengetegen jöttek hirtelen: családok, Időfutár-rajongó gyerekcsapatok, érdeklődők. Olyan sokan vagyunk, hogy van, akit a színpadra kell ültetni. Még pár perc van kezdésig, sokan a sorozat 6 kötetével érkeztek, és még gyorsan átfutják azt a nagyjából 3500 oldalt, hogy mindenre pontosan emlékezzenek.

img_0972_kicsi.jpg

Elkezdődik a kvíz, nagy az izgalom, de hihetetlenül fegyelmezettek a versenyzők! Teljesen meghat, hogy itt van körülbelül 50 gyerek, akik élnek-halnak az olvasásért és kedvenc karaktereikért.

img_0974_kicsi.jpg

A csapatok egyébként teljesen vegyesek, van, ahol a szülők is beszállnak a játékba, sokan itt ismerkedtek meg pár perce, de máris teljesen összehangoltan tudnak dolgozni.

img_0971_kicsi.jpg

Lassan véget ér a verseny. Két első helyezettünk is van maximális pontszámmal! Ők az Időfutár 6. részének dedikált példányát nyerték és egy-egy jegyet a Gemza Péter rendezte Időfutár színdarabra.

img_1054_kicsi.jpg

Ezután megtudjuk, ki nyerte a Hanna kerestetik játékot. Jelinek Dorka olyan magabiztossággal olvas fel a mikrofonba, hogy nehezen hiszem el, hogy titokban nem jár színészképzőbe.

img_1072_kicsi.jpg

A színészek vastapsot kapnak a közönségtől a jelenet végén. Mindenki időfutáros karkötőben megy haza, hóna alatt tilosos magazinnal. Én gyorsan rohanok is vissza a 123-as pavilonhoz, most dedikál Bognár Éva Katinka Harcos Bálinttal, utánuk pedig Nényei Pál osztogat autogramokat irodalomrajongó gyerekeknek.

img_1156_kicsi.jpg

Fotók: Nagy Eszteranna

Ha szeretnéd beszerezni az Időfutár sorozatot akkor katt ide!

Kapcsolódó termékek