Annie M.G. Schmidt

Janó és Janka nyári meséi

Illusztrátor: Fiep Westendorp

Pagony, 2014

40 oldal , Kemény kötés

„Janó kiment a kertbe játszani, de nagyon unatkozott. Ám egyszer csak észrevett valamit. Egy lyukat a sövényen. Lekuporodott a földre és átkukucskált a lyukon. Hogy mit látott? Egy orrocskát. Meg egy szájacskát. És kék szemecskéket. Egy kislány nézett szembe vele. Pont akkora volt, mint Janó.” Ő Janka! Janó új szomszédja. Ezentúl van kivel játszania, csak át kell mennie Jankához! Nyár van, egész nap ragyogó az idő. Janó és Janka fagyiznak, fürdenek a tengerben, sátraznak és piknikeznek. Mert együtt lenni jó! A Janó és Janka a holland gyerekirodalom klasszikusa, több generáció nőtt fel meséiken.Tarts velük te is!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 1990 Ft
Aktuális ár: 1692 Ft
loyaltypoints8 törzsvásárlói pont
Kosárba
Janó és Janka - Nagyon sok fagyi

A holland gyerekirodalom legnagyobb klasszikusát végre olvashatjuk magyarul is! A rövid mesékben Janó és Janka egész nap játszanak csupa nyári dolgot! Először rengeteg fagyit esznek, leégnek a tengerparton, ugrálnak a hullámokba, várják, hogy megérjen az eper. Az egyszerű, rövid, de mindig kicsit csavaros mesékkel könnyű azonosulni, hiszen a kisovisok nyári mindennapjai éppen így telnek.  Olvassátok el Janó és Janka nyári meséinek első darabját!

Színház és lámpás árnyékból

Egy korábbi posztban írtunk arról, hogy miért jó árnyszínházat készíteni a gyerekekkel, és hogyan fogjunk hozzá egy árnyszínház készítéséhez. Azóta folyamatosan gyűlnek nálunk az újabb és újabb fekete-színes alakok. Eleinte olyan előadásokat készítettünk/készítettek a gyerekek, amelyek nem egy konkrét ismert meséhez kapcsolódnak, hanem mindenféle figurák, absztrakt formák, saját körbevágott rajzok köré szövik a saját maguk által kitalált meséket. Innen jött az ötlet, hogy elkészítsük az aktuálisan legkedvesebb mesék szereplőit is, és adjuk elő őket! A graffalót és a Janó és Jankát készítettük el árnyékszínház és árnylámpás formájában. A lámpást ti is elkészíthetitek szombaton, a PagonyFeszten, a Kisladik segítségével!

Gyerekléptékű kalandok

Janó és Janka - holland nevükön Jip és Janneke - legalább olyan fontos és örökzöld alakja a holland gyerekirodalomnak, mint a cseheknek a Kisvakond vagy a svédeknek Niels Holgersson. Az óvodáskorúak kedvenc mesehősei tavaly voltak ötven évesek, de úgy tűnik, hogy az a gyermeklogika, ami a történeteket működteti, sosem kopik meg. - Rádai Andrea ajánlója

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások