Fiep Westendorp

Végre új Pim és Pom mesék!

Van két cicus, egy fehér és egy fekete. A Kedves Hölgy a gazdijuk, ami irtó jó, mert azon túl, hogy remekül bánik velük szeret sütni, főzni, meg egyáltalán, minden iszonyat nett az otthonukban. Csakhogy a Kedves Hölgynek van két unokahúgocskája: Saci és Timi. A kislányok pedig mindig a kellemesnél jobban szeretnék babusgatni a cicákat. Ez az alaphelyzete Fiep Westendorp Pim és Pom sorozatának. De mit is jelent valójában? Milyen tudattalan dolgokat mozgat meg? Milyen kiélhetetlen feszültségeket old fel a gyerekekben?

Tovább olvasom...
Janó és Janka tavaszi meséi

Janó és Janka kis meséit rögtön megszerette a magyar közönség, hiszen a rövid, frappáns és humoros történetekben épp azt csinálja Janó és Janka, mint minden kisgyerek: játszanak és kitalálnak, összevitatkoznak és kibékülnek. Most visszatérnek a tavaszi mesékben: felébred a süni, megszületnek a kiscicák és a kisbárány is, a madarak tojást raknak. Janóék meglesik a fészket, és megetetik a madarakat. Persze tojást is festenek, és a nyuszi is jár náluk, hogy elrejtse a hímes tojásokat, amiket meg lehet keresni. - Varga Orsolya fordítása

Tovább olvasom...
Janó és Janka téli meséi

Itt van Annie M.G. Schmidt és Fiep Westendorp sorozatának második része: A téli mesékben Janó és Janka megtudják, hogy a süni téli álmot alszik, képeslapot írnak egymásnak karácsonyra, ajándékot bontogatnak és havaznak, de ha túl nagy a latyak és a hideg, akkor felfedezik a padlást és a konyhát is! 

Olvassátok el a süniről és a levesfőzésről szóló mesét, majd az egész könyvet! (A leves receptjét megtaláljátok itt.)

Tovább olvasom...