Állatmesékből sosem elég!

Ismerd meg a kedvenc, ovisoknak szóló álaltos meséinket

Az állatokat mindenki szereti, de különösen az óvodások. Láttál már olyan kisgyereket, aki ne akart volna állatkertbe menni, vagy akivel ne kellene szinte minden sarkon megállni megnézni a kerítés mögötti kutyát-macskát? Na ugye, mi sem. Most összegyűjtöttünk neked egy rakás szuper állatos mesét, amikkel megörvendeztetheted az ovisodat. Olvass tovább!

tovább...

Terápiás állatmesék hétköznapi félelmekre

Ismerd meg a Jill Tomlinson-sorozatot!

Tökéletes esti mese? Állatos és vicces? Megnyugtató, mégis bátor és kalandos? És még az illusztrációi is szépek? Még mindig nem elég? Legyen bizonyított pszichoterápiás segítség a gyerekeknek, hogy legyőzzék a sötétséget, a szeparációs félelmüket és minden tudattalan konfliktusaikat? Olvass tovább és megtalálod a te meséd!

tovább...

Önállóvá válni jó!

- még egy földimalacnak is -

Mit jelent földimalacnak lenni? Pim elhatározza, hogy kideríti. Hupp, a sötétben félős bagoly, Szuzi, az elcsavargott kiscica, Ottó, az okoskodó pingvinfióka, Pongó, a gondoskodó gorillakölyök és Hilda, a családra vágyó tyúkocska után elérkeztünk Jill Tomlinson-sorozat záró kötetéhez. Pim, a kis földimalac ugyanolyan kedves, okos és kíváncsi állatkölyök, ahogy az eddigi Jill Tomlinson–Anna Laura Cantone hősök. Az ő nagy gondja az önállóság.

tovább...

Játssz velünk - cuki állatok!

Kvíz

Ugye, mindannyian ismeritek Jill Tomlinson cuki állatos könyveit? Ezek a kisállatok - név szerint Hupp, a bagoly, Szuzi, a cica, Ottó, a pingvin, Pongó, a gorilla, Hilda, a tyúk és Pim, a földimalac mind olyanok kicsit, mint a kisgyerekek: félnek a sötétben, eltévednek, önállósodni akarnak, bizonytalankodnak, kérdeznek és játszanak. És mégis olyanok, mint az igazi állatok, azaz egy csomó mindent megtudunk az állatok életéről ezekből a könyvekből.

tovább...

Pim, a földimalac

Részlet Jill Tomlinson A földimalac, aki semmiben sem volt biztos c. meseregényéből Anna Laura Cantone rajzaival

"Pim földimalac volt.
Legalábbis az anyukája így mondta. "
Pim egy kis földimalac, aki nagyon szeret ismerkedni, beszélgetni, tapogatni a határait. De nagyon szeret visszaszaladni a mamájához, biztonságban lenni. Örökké csak anyatejet inni, várni, hogy a mamája elkészítse az éjjeli szállását... Pim ugyanis semmiben sem biztos: hogy mit, hogyan csináljon. A könyv végére végigjárja az önállóvá válás rögös, de izgalmas útját! Olvassátok el az első fejezetet Demény Eszter fordításában.

tovább...