René Goscinny

A francia képregény doyenje, Asterix szülőatyja, 1926-ban született Párizsban. Édesanyja ukrán, édesapja lengyel volt, ő maga pedig Argentínában, Buenos Airesben nőtt fel. Az Egyesült Államokban indult karriere, közvetlenül a háború után, majd hazatért Franciországba, és ott képregénykiadót alapított Albert Uderzoval, akivel közösen alkották meg Lucky Luke-ot és Asterixet. Barátságuk iránti tiszteletből, Goscinny-t 1977-es halála után a mai napig is társszerzőként tünteti fel az újabb és újabb albumokon.

Gyilkosságok felderítése, birodalmak megmentése
2017-04-26
#Tilos Az Á

Az ember sosem nő ki a hőstörténetekből, mind szeretjük, ha elkapják a gonoszt, felderítik a rejtélyt és leküzdik a boszorkányt, de néha még a leghétköznapibb döntések meghozása is hőstett tud lenni, amit csak akkor tudunk értékelni igazán, ha magunk is szembenéztünk már a problémával. Gyilkosságok felderítése, kettősügynökök lekapcsolása, birodalmak megmentése és életbevágó levelek kézbesítése sokszor semmi ahhoz képest, mint kiállni az igazunkért és szembenézni a felnőtté válással. A következő könyvek között megtalálhatjátok a számításotokat akkor is, ha az előbbit, és akkor is, ha az utóbbit keresitek.

Tovább olvasom...
Vigyázat, függőséget okoz!

Itt a nyár és akár Balaton, akár tengerpart, nyári tábor a program vagy a nagyszülőknél lesz üdülés, olvasnivalót mindenképp vinni kell! A vaskos könyvek szerelmeseitől elnézést kérek, de a nyárra könnyű, laza, jól illusztrált történeteket ajánlok, képregények formájában.

Tovább olvasom...
Asterix, a gall

Sok szülő szerint a képregények "károsak", csúnyák, vagy egyáltalán, valamiért nem valók a gyerekeknek. Legalábbis Magyarországon sokan ezt gondolják, mondjuk elnézve a francia, angol, amerikai piacot, külföldön elég jól megy a képregény. Pedig a képregény iszonyú jó műfaj: a gyerekek imádják, érdekesen mesél el egy-egy történetet, ötvözi a dráma, a film, a regény, az ismeretterjesztő könyvek tulajdonságait. Gyerekeknek régen egy csomó képregényfüzet volt, ma már szinte lehetetlen ilyesmit kapni magyarul, de az Asterix jó belépő a képregények világába. A legelső és a legutolsó kötetet ajánljuk!

Tovább olvasom...