René Goscinny

A francia képregény doyenje, Asterix szülőatyja, 1926-ban született Párizsban. Édesanyja ukrán, édesapja lengyel volt, ő maga pedig Argentínában, Buenos Airesben nőtt fel. Az Egyesült Államokban indult karriere, közvetlenül a háború után, majd hazatért Franciországba, és ott képregénykiadót alapított Albert Uderzoval, akivel közösen alkották meg Lucky Luke-ot és Asterixet. Barátságuk iránti tiszteletből, Goscinny-t 1977-es halála után a mai napig is társszerzőként tünteti fel az újabb és újabb albumokon.

Ezeket olvasd el a szünetben!
2023-12-20
#Ezt olvassuk

A kisiskolásoknak a legnehezebb regényt találni: már határozott elképzeléseik vannak arról, mi tetszik nekik, de még túl fiatalok ahhoz, hogy maguk menjenek be a boltba, és válasszák ki a megfelelőt. Ha szeretnéd, hogy a legjobb könyveket vegyék a kezükbe, tőlünk most tuti tippeket kapsz, olvass tovább!

Tovább olvasom...
Gyilkosságok felderítése, birodalmak megmentése
2017-04-26
#10+

Az ember sosem nő ki a hőstörténetekből, mind szeretjük, ha elkapják a gonoszt, felderítik a rejtélyt és leküzdik a boszorkányt, de néha még a leghétköznapibb döntések meghozása is hőstett tud lenni, amit csak akkor tudunk értékelni igazán, ha magunk is szembenéztünk már a problémával. Gyilkosságok felderítése, kettősügynökök lekapcsolása, birodalmak megmentése és életbevágó levelek kézbesítése sokszor semmi ahhoz képest, mint kiállni az igazunkért és szembenézni a felnőtté válással. A következő könyvek között megtalálhatjátok a számításotokat akkor is, ha az előbbit, és akkor is, ha az utóbbit keresitek.

Tovább olvasom...
Vigyázat, függőséget okoz!
2016-07-06
#Ezt olvassuk

Itt a nyár és akár Balaton, akár tengerpart, nyári tábor a program vagy a nagyszülőknél lesz üdülés, olvasnivalót mindenképp vinni kell! A vaskos könyvek szerelmeseitől elnézést kérek, de a nyárra könnyű, laza, jól illusztrált történeteket ajánlok, képregények formájában.

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások