ÉV VÉGI OSZTÁLYKÖNYVEK ALSÓSOKNAK

2023-as ajánlatunk iskolák, tanárok, könyvtárosok számára

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani az alsó tagozaton tanítóknak a Pagony kiadó kínálatából merítve.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, 30% kedvezményt adunk!

Alábbi szemlénk a választást kívánja megkönnyíteni, de ennél jóval gazdagabb kínálatból válogathatsz.

Rendelj osztályodnak legalább 10 darabot ugyanabból a könyvből, és mi 30% kedvezményt adunk a rendelésedre. Kattints ide az akció részleteiért!

2. osztály

Az olvasással barátkozók számára:

rumini.jpgMost én olvasok! - sorozat

A népszerű és az olvasás tanulásában rendkívül hasznos sorozat tovább bővült Rumini olyan kalandjaival, amelyeket a Rumini-rajongó kisiskolások már egyedül is olvashatnak!

Részletesen a sorozatról ebben a cikkben olvashatsz!

Kertész Erzsi: Zsebaljai időjárók – Mese a négy alapérzelemről

Kertész Erzsi pszichológus-író legújabb mesekönyve a négy alapérzelmet, az örömöt, a szomorúságot, a haragot és a félelmet mutatja a be a nagyóvodás és kisiskolás gyerekeknek. Ha már edzett olvasóvá kezd válni a gyerek, egyedül is megismerkedhet egy kedves történeten keresztül azokkal az érzelmekkel, amelyek őt is meghatározzák.

Az egyedül már bátrabban olvasók számára:

mindig_masnap_borito_1000px.jpgMindig másnap és a Zseblámpás Könyvek - sorozat

A Zseblámpás Könyvek - sorozat könyveit azoknak a tanítványaidnak ajánljuk, akik 2. osztály végén, 7-8 évesen már nem ijednek meg attól, hogy akár egy egész könyvet elolvassanak egyedül.

A sorozat egyes kötetei 150-200 oldalasak, szellősen szedettek és még találhatók bennük fekete-fehér ábrák, de már megadják annak élményét, hogy önállóan is lehet elolvasni egy teljes regényt!

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

3-4. osztály

Ha ötvöznéd a kalandokat és a játékos történelmet:

ket_kis_dino_kretan_borito_500px.jpgBerg Judit: Két kis dinó Krétán

Ki ne emlékezne Trikóra (görög nevén Trikorsz) és Nyammra? Ők az időutazó kisdinók a zsírkréta korból. A Két kis dinó-sorozat negyedik részében Kréta szigetére érkeznek. És ha azt is eláruljuk, hogy Ariadné királykisasszony palotájában vendégeskednek, már azt is tudjátok, hogy ez nem a mai Görögország…

Megismerkedünk az ezermester Daidalosszal, kelekótya fiával, Ikarosszal, és az is kiderül, hogy a palota egy labirintust rejt, mélyén a félelmetes Minotaurusszal. Még szerencse, hogy Trikónak olyan zseniális ötlete támad, melynek segítségével nem tévednek el a labirintusban. Hiszen csak egy fonalgombolyag kell hozzá!

Kalandos, vicces és tanulságos időutazás az ókori Görögországba Berg Judittól, a Rumini szerzőjétől.

ket_kis_dino_a_kozepkorban_borito_cmyk.jpgBerg Judit: Két kis dinó a középkorban

A dinós sorozat harmadik részében Mátyás király udvarába csöppenünk! Trikóval és Nyammal legutóbb egy szigligeti osztálykiránduláson találkoztunk, ahol is egy badacsonyi vulkán segítségével próbáltak meg visszajutni a zsírkréta korba. Csakhogy egy ilyen öreg vulkán már nem tökéletes: dinóink a reneszánsz korba kerülnek, és rögtön szereznek maguknak egy jó barátot Soma, a lovászfiú személyében. Később eljutnak Budára (és a híres-nevezetes, egyszeri budai kutyavásárra), sőt, még Itáliába is.

Hogyan alakítja a történelmet Trikó és Nyamm, a két kis dinó? Milyen ötleteket adnak Mátyás királynak? Hogy találkozik össze és hat egymásra jelen és múlt? Szellemes, kalandos, izgalmas és vicces időutazás – kezdő olvasóknak.

ket_kis_dino_felfedezi_amerikat_.jpgBerg Judit: Két kis dinó felfedezi Amerikát

Előbb potyautasként, később a Santa Maria legénységének teljes jogú tagjaiként vesznek részt az expedícióban, hogy bebizonyítsák, a Föld gömbölyű, és kelet felé is el lehet érni Indiát. Vagyis: Amerikát, a sajtburger, a szupermen, a felhőkarcolók és Yoda mester hazáját. Vagy ez az Amerika még nem az az Amerika?

Berg Judit vicces dínótörténetei tökéletesek minden kisiskolásnak, aki szereti a dínókat, a kalandokat… no meg a történelmet! Vedd kézbe a puha kötésben megjelent, praktikus kötetet!

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

ket_kis_dino_es_a_honfoglalas_borito_1000px.jpgBerg Judit: Két kis dinó és a honfoglalás

Miközben kiderül, hogy őseink Trikó és Nyamm nélkül talán meg sem találták volna az új hont, szinte mindent megtudunk a honfoglalásról, a hét vezérről és Árpádról – sőt, a magyar hiedelem- és mondavilágot is megismerjük Emese álmától kezdve Csaba királyfi legendájáig.

Kalandosan, viccesen, mégis sok-sok új ismeretet szerezve – ahogy ezt a Két kis dinó sorozattól megszokhattuk.

Ha fontosnak tartod az osztály érzékenyítését különböző témákban:

vaganybagoly_borito_500px.jpgBán Zsófia: Vagánybagoly és a harmadik Á – avagy mindenki lehet más

Ismerjétek meg a harmadik Á-t! Ide jár Nemhanemka, Pipacs Vili, Kasza Blanka, Varga Liza, Hirlemon Bonifác, Biliboc Valentin, Hardtmuth Kohinoor és Lakatos Sanyika is. Ahányan vannak, annyifélék! Van egy szuper tanító nénijük, Mimi néni, aki mindig mindent megold. De van, amikor Mimi néni sem elég: ilyenkor lép a színre Vagánybagoly, aki ott él az -iskola melletti erdőben, mindent tud, mindent lát, mindent ért, és segít a gyerekeknek. Vagyis Vagánybagoly egy igazi szuperhős!

Bán Zsófia (Esti iskola, Turul és dínó, Lehet lélegezni) – meséje igazi érzékenyítő mesekönyv, hiszen minden fejezete, minden története arra emlékeztet, amit az alcím ki is mond: mindenki lehet más. Még ha néha ezt nem is olyan könnyű elfogadni és feldolgozni.

vaganybagoly_es_a_negyedik_a_borito_1000px.jpgBán Zsófia: Vagánybagoly és a negyedik Á – avagy mindenki láthat mást

„Van egy város, ismeritek, amellett egy erdő, az erdő mellett iskola. Igen, igen, jól tudjátok! Ebben az erdőben lakik Vagánybagoly! És ebbe az iskolába járnak a híres-nevezetes negyedik Á-sok, akik tavaly persze még csak harmadikosok voltak.” Azt már tudjuk az előző könyvből, hogy mindenki lehet más, de ebből a könyvből az is kiderül, hogy mindenki láthat mást!

Faber Castell Rafael például egyáltalán nem lát, fehér bottal és sötét napszemüveggel jár iskolába, és újdonsült barátjának, Kohinoórikának is megmutatja, milyen az a nemlátás. Nemhanemka óriáskengurut lát, pedig az létezhetetlen!

Mimi néni meg fotópályázatot hirdet, amin az egész negyedik Á elindul, és elhatározzák, hogy a képek témája a FÉNY lesz. Mindenki egész másképp látja a fényt – de mindenki ugyanúgy rajong Vagánybagolyért!

04.jpgMolnár T. Eszter: A Kóbor Szálló

Hetedhét Hugó, a becsületes földönfutó éjszakai szállást keres a városszéli erdőben. Búbanya, a barlanglakó útbaigazítása nyomán elérkezik a Kóbor Szállóba, és megismerkedik annak különös lakóival: Rebekával, a beszélő macskával, Bolíviával, a lustakötés címzetes egyetemi tanárával, Lust Alfonzzal, a nyugalmazott operaénekessel és Gizikével, a Kóbor Szálló nagylelkű háziasszonyával. És hogy mi köze van Rikinek, ennek a borzas, szőke kislánynak, Dínónak, a szabadságra vágyó rottweilernek, és Sunyi Sanyinak, a rettegett rablónak a Kóbor Szállóhoz? Kiderül a meséből! Varázslatos, érzékeny meseregény Molnár T. Esztertől (Egy majdnem normális család, Szabadesés) Molnár Jacqueline (Robotok, A hétfejű tündér, A részeg elefánt, Belvárosi gyümölcsök stb.) színpompás rajzaival – sok-sok humorral, emberismerettel, empátiával.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

simi_es_a_rendetlen_betuk_boritio_500px.jpgRévész Emese: Simi és a rendetlen betűk

A Simi és a rendetlen betűk hiánypótló kötet. Olyan meseregény, amit minden kisiskolásnak meg kell ismernie, hiszen ez a történet nem (csak) a diszlexiáról szól, hanem egy hétköznapi családról, egy igazi kisiskolás elmélkedéseiről, és arról, hogy mindannyian máshogy vagyunk értékesek. Az iskolakezdés sosem egyszerű. Pláne, ha a betűk sehogy sem akarnak a helyükre kerülni. Ha mindig helyet cserélnek, megfordulnak vagy fejreállnak, az igencsak megnehezíti az egyébként élénk és érdeklődő Simi dolgát. El is megy a kedve az írástól és olvasástól, sőt még a betűtésztától is görcsbe rándul a gyomra. Vajon hogyan lehet az, hogy mindenki másnak olyan egyszerűen megy, Simi betűit viszont folyton összezavarja a Kavarék Szellem? És mit lehet tenni, hogy ne legyen hatalma a fiú felett? A könyv Gyarmathy Éva, a diszlexia kiváló szakértőjének ajánlásával és lektorálásával készült.

mihalyi_csongor_es_az_idogyurma_borito_500px.jpgBendl Vera: Mihályi Csongor és az időgyurma

Helló, srácok és lányok, az én nevem Mihályi Csongor, december 13-án leszek 9 éves, anyukám Katona Boglárka, apukám Mihályi György, de több privát adatot most nem áll módomban közölni, annyit viszont mondhatok, hogy most elmesélem a nagyon titkos kalandunkat, ami két óra közti szünetben történt, de majdnem egy egész napon át tartott, mert a barátaimmal – mondjuk ez nem publikus, de – csináltunk egy időgyurmát, kihúztuk a tíz percet sokkal többre, és elindultunk Párizsba, ami iszonyú izgalmasra sikerült: NAGYON nehéz döntéseket kellett hoznunk nem csak arról, hogy ér-e bliccelni vagy nem, hogy hogyan jussunk el az Eiffel-toronyhoz, de arról is, hogy akarunk-e teljesen megváltozni, vagy mégis jók vagyunk mi így is, ahogy vagyunk. Közben rájöttünk, hogy mennyire szeretjük mi egymást így hárman. Vagy négyen. Pedig még csak nem is hasonlítunk! Durva, nem?

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

Ha fontosnak tartod a környezetvédelemmel való foglalkozást:

nagyonzoldkonyv_borito_500px.jpgGévai Csilla: Nagyon Zöld Könyv

Ökológiai lábnyom, túlnépesedés, klímaváltozás, passzívház – ilyen és ezekhez hasonló fogalmakkal rendszeresen találkozunk mi, felnőttek, mert a Föld megóvása égető ügyünkké vált az utóbbi időben. Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyve a gyerekek számára is érthetővé, kézzelfoghatóvá teszi ezt a problémát.

Komoly kérdésekről mesél okosan, érthetően és könnyedén, olyan képi és nyelvi leleménnyel, annyi humorral, hogy a legbonyolultabb kérdések is átláthatóvá, kezelhetővé válnak. Ez a könyv igazi hiánypótló mű: tanítva mesél a Földön működő kölcsönhatásokról, a világ működéséről, és mesélve tanítja meg mindazt, ami a gyerekek számára személyes üggyé teszi a környezetvédelmet. Minden gyerekszobában és iskolai könyvtárban ott a helye – nem is a polcon, hanem a gyerekek kezében!

A könyv szerzője az eddig főként illusztrátori tevékenységéről ismert Gévai Csilla, aki nem csak illusztrátor, hanem kulturális antropológus; nem csak kulturális antropológus, de pedagógus; nem csak pedagógus, de kivételes érzékenységgel és humorérzékkel megáldott író.

Ha kalandos történetekkel szeretnétek foglalkozni:

rumini_tukorszigeten_borito_500px.jpgBerg Judit: Rumini – sorozat
(Rumini; Rumini Zúzmaragyarmaton; Rumini és a négy jogar; Rumini Datolyaparton; Rumini Ferrit-szigeten; Galléros Fecó naplója; Rumini kapitány; Rumini Tükör-szigeten)

Berg Judit elmondja, hogyan jött az új kiadás ötlete: „Amikor egy nyaralás során, az akkor még óvodás nagylányomnak, Lilunak kitaláltam Ruminit, nem sejtettem, hogy a világjáró hajósinas életem egyik legfontosabb szereplője lesz. Lilu egeres mesére vágyott, én pedig izgalmasra. Rumini és társai a lányom kedvéért lettek tehát egerek, de pont úgy viselkednek, mint az emberek: néha aggódnak, máskor bátrak vagy éppen nem merik bevallani az igazat, de bármit megtennének a barátaikért.

Mostanra Rumini igazi nagyfiúvá vált, és egy hatalmas világ bomlott ki körülötte, számtalan kalanddal, baráttal és ellenséggel. Az első részt, a kalandok kezdetét most vadonatúj, a külföldi kiadásokhoz készült rajzokkal is megmutatjuk – Nagy Zoltán izgalmas, rajzfilmbe illő rajzai egész másképp mutatják be azt a világot, amelyet már több mint tíz éve ismerünk.” A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén két mindenre elszánt hajósinassal, a két jóbaráttal, Ruminivel és Balikóval. Az út hosszú és veszedelmes, a Szélkirálynő egyik veszélyből a másikba sodródik...

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

Ha egyszerre elgondolkodtató és játékos könyvet szeretnétek együtt olvasni:

kicsibacsi_borito_500px.jpgDániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)

Kicsibácsi és Kicsinéni egy dióban élnek. Egy kicsi dióban. Csak egy szem zabpehely, egy szem paradicsom, egy szem krumpli fér be a konyhájukba. Mert konyhájuk azért van! Meg egy kalitkájuk, amiben Imikém lakik, a bádognyúl. Ő a madaruk.

Ha elfárad, vagy rossz napja van, egész nap hintázni van csak kedve. Olyankor Kicsibácsi és Kicsinéni löki. Aztán felteszi Kicsibácsi a semmitlátó szemüvegét, és ha kipihente magát, megiszik Kicsinénivel egy pohárkával a későnyári napsütésben.

Nemcsak gyerekeknek, hanem néniknek és bácsiknak is!

Kattints ide és ismerd meg a sorozatot!

Ha tanítványaid szeretik a kalandokat, és még időben megállítanád a videójátékokra való rászokásukat:

ejszaka_az_allatkertben_borito_500px.jpgBojti Anna: Éjszaka az állatkertben – Kaland-Játék-Kockázat

Az Éjszaka az állatkertben főhőse TE vagy, kedves olvasó! Egy éjszaka nem találod a tesódat az ágyában. Nem habozol, útnak indulsz, hogy megkeresd Dodót. Ám arra nem számítasz, hogy az éjszakai állatkertbe érkezel, ahol nyüzsögnek a furcsábbnál furcsább lények…

Állj szóba az utadba akadó lényekkel, szerezz információkat és értékes tárgyakat tőlük, akárcsak egy kalandjátékban, és mentsd meg a testvéredet! Minden bekezdés végén választhatsz, hogy merre mész tovább és mit kérdezel. MOST te alakítod a történetet! Ám a rejtély nemcsak egyféleképpen fejthető meg: a 400 oldalas könyvön és az állatkert zegzugos útjain sokféleképpen végigmehetsz, különböző tárgyak segítségével oldhatod meg az előtted tornyosuló akadályokat, így egy olvasás során csak egy kis szeletét ismered meg ennek a varázslatos és nagyon vicces éjszakai világnak.

Ezt a könyvet legalább négyszer el lehet olvasni úgy, hogy mindig más részeket fedezel fel benne! Abszolút éjszaka, abszolút nyomozás, abszolút interaktív, négy különböző módon alakítható történet 400 oldalon!

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

a_lidercerdo_melyen_borito_1000px.jpgBojti Anna: A lidércerdő mélyén

Az Éjszaka az állatkertben című könyvhöz hasonlóan ennek a könyvnek is az olvasó a főszereplője. Azonban itt egy kép indítja el a nyomozást, kutatást, a megfejtés keresését.

Ez az interaktív könyv is kiválóan alkalmas arra, hogy a videójátékok mellett alternatívát nyújtson a 9-12 éves korosztálynak a kalandra, szórakoztatásra. Hiszen mit is kell tenni?

Beszélgess az utadba kerülő lényekkel, figyelj nagyon, gondolkodj, szerezz értékes tárgyakat, és teljesítsd a küldetésedet! Az akadályokat többféleképpen is legyőzheted, sok úton-módon rájöhetsz a rejtélyek nyitjára, akár többször is végigjárva a könyvet!

Ha természettudományok iránt (is) érdeklődnek tanítványaid

einstein_es_az_idogepek_borito_1000px.jpegIsteni szikrák-sorozat

A kiváló olasz sorozat könyvei a 9-12 éves korosztálynak szólnak, és könnyed, képregényes formában, de szigorú szakmai lektorálással csakis tudományosan érvényes ismeretanyaggal mutatják be a tudománytörténet egy-egy meghatározó alakját.

Magyar fordításban egyelőre öt kötet olvasható, de már ez az öt is igen széles spektrumot ölel fel, hiszen az öt főszereplő: Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Marie Curie, Nikola Tesla és Stephen Hawking.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

Kapcsolódó termékek