Mészöly Ágnes

Barni titkos barátai

Illusztrátor: Horváth Ildikó

Pagony Kiadó, 2022

80 oldal , Kemény kötés

Barni szomorúan sétál anyával hazafelé az oviból a lomtalanítástól koszos utcán, amikor két kirakott plüss szólítja meg: Elek és Benő. Senki más nem hallja és érti őket, csak ő!

Hiába tiltakozik anya, a vízilóforma és az elefántféle hamarosan beköltözik hozzájuk, és a kisfiú elválaszthatatlan barátai lesznek. Segítenek eldönteni Barninak, hogy milyen jelmezt vegyen fel az ovis farsangra, kitalálni, hogyan barátkozzon össze Lolkával és mit adjon anyának a szülinapjára. A kisfiú megosztja velük legnagyobb bánatát is: apa nem jön haza többet, mert autóbaleset érte. A plüssök segítségével végre meg tudják beszélni anyával a történteket, Barni pedig megerősödve, bátran vághat neki az iskolának.Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3392 Ft
loyaltypoints17 törzsvásárlói pont
Kosárba
A ki nem mondott dolgok mérgeznek

Mészöly Ágnesről tudjuk, hogy nem állnak távol tőle a bevállalós témák, gondoljunk csak a kamaszoknak szóló Szabadlábonra, vagy a Fekete nyárra. Legújabb könyve, a Barni titkos barátai is egy bátor és érzékeny, őszinte mese óvodás és kisiskolás gyerekeknek. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki bizonytalan abban, hogyan lehet nehéz témákat úgy megvitatni a kicsikkel, hogy megértsék, de ne rémüljenek meg tőle. Olvasd el az írónővel készült interjúnkat!

Barni és a lomtalanítás - részlet

Barni egy szomorú kisfiú, de szerencsére a lomtalanítás során összetalálkozik Elekkel és Benővel. A vízilóforma és elefántféle plüssjátékok hamarosan Barni titkos barátai lesznek, és segítenek a kisfiúnak túljutni mindenféle nehézségen. Tanácsokat adnak neki, hogyan barátkozzon össze az ovis csoportba érkező új kislánnyal, együtt találják ki a farsangi jelmezét, és azt is, mit adjon anyának születésnapjára. Barni megosztja velük legnagyobb bánatát is: apa nem jön haza többet, mert autóbaleset érte. A plüssök segítségével végre meg tudják beszélni anyával a történteket, Barni pedig megerősödve, bátran vághat neki az iskolának.

Olvass bele Mészöly Ágnes csodálatos mesekönyvébe!

Megérkeztek Barni titkos barátai!

Miért olyan nehéz a veszteségről, a szorongásról vagy a félelmeinkről beszélni a gyerekekkel? Talán mert nem csak a gyerekekkel nehéz megbeszélni ezeket a témákat. Mi, felnőttek sem szívesen gondolunk rájuk, arról nem is beszélve, hogy kiteregessük a kételyeinket és bizonytalanságainkat egymásnak. A gyerekek számára azonban az ismeretlen jelenti a legnagyobb félelmet, azok a dolgok, amikről még a szüleik sem mernek nyíltan beszélni. Mészöly Ágnes legújabb könyve, a Barni titkos barátai egy csodálatos mese tele szeretettel, kíváncsisággal és támogatással, ami gyerekeknek és felnőtteknek is segít bátorságot találni, hogy elkezdjék a beszélgetést. Olvass tovább!

Összes kapcsolódó cikk