Megérkezett a HUBBY shortlistje!

Ismerd meg Az Év Gyerekkönyve Díj várományosait!

Elképesztően boldogok vagyunk, hogy 2022-es könyveink közül TIZENÖT cím is felkerülhetett Az Év Gyerekkönyve Díj shortlistjére! Szurkoljatok velünk a Pagony és Tilos az Á könyvekért! Ismerjétek meg az összes idei jelölt könyvünket!

tovább...

Képzeletbeli barátok

A mesékben és a valóságban

Aggódjunk, vagy éppen örüljünk, ha gyerkőcünk életében megjelenik egy képzeletbeli barát? És hogyan reagáljunk erre a jelenségre mi, felnőttek? Ebben a cikkben találsz néhány gondolatot, és néhány szuper könyvet is a témában!

tovább...

A ki nem mondott dolgok mérgeznek

Mészöly Ágnessel beszélgettünk

Mészöly Ágnesről tudjuk, hogy nem állnak távol tőle a bevállalós témák, gondoljunk csak a kamaszoknak szóló Szabadlábonra, vagy a Fekete nyárra. Legújabb könyve, a Barni titkos barátai is egy bátor és érzékeny, őszinte mese óvodás és kisiskolás gyerekeknek. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki bizonytalan abban, hogyan lehet nehéz témákat úgy megvitatni a kicsikkel, hogy megértsék, de ne rémüljenek meg tőle. Olvasd el az írónővel készült interjúnkat!

tovább...

Barni és a lomtalanítás - részlet

Olvass bele Mészöly Ágnes legújabb könyvébe!

Barni egy szomorú kisfiú, de szerencsére a lomtalanítás során összetalálkozik Elekkel és Benővel. A vízilóforma és elefántféle plüssjátékok hamarosan Barni titkos barátai lesznek, és segítenek a kisfiúnak túljutni mindenféle nehézségen. Tanácsokat adnak neki, hogyan barátkozzon össze az ovis csoportba érkező új kislánnyal, együtt találják ki a farsangi jelmezét, és azt is, mit adjon anyának születésnapjára. Barni megosztja velük legnagyobb bánatát is: apa nem jön haza többet, mert autóbaleset érte. A plüssök segítségével végre meg tudják beszélni anyával a történteket, Barni pedig megerősödve, bátran vághat neki az iskolának.

Olvass bele Mészöly Ágnes csodálatos mesekönyvébe!

tovább...

Megérkeztek Barni titkos barátai!

Ismerd meg Mészöly Ágnes legújabb könyvét!

Miért olyan nehéz a veszteségről, a szorongásról vagy a félelmeinkről beszélni a gyerekekkel? Talán mert nem csak a gyerekekkel nehéz megbeszélni ezeket a témákat. Mi, felnőttek sem szívesen gondolunk rájuk, arról nem is beszélve, hogy kiteregessük a kételyeinket és bizonytalanságainkat egymásnak. A gyerekek számára azonban az ismeretlen jelenti a legnagyobb félelmet, azok a dolgok, amikről még a szüleik sem mernek nyíltan beszélni. Mészöly Ágnes legújabb könyve, a Barni titkos barátai egy csodálatos mese tele szeretettel, kíváncsisággal és támogatással, ami gyerekeknek és felnőtteknek is segít bátorságot találni, hogy elkezdjék a beszélgetést. Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások