Amikor az ember egy könyvet búj, akkor egy teljesen más világba kerül

Sziklai Panni, kamaszkritikus bemutatkozó levele

cimkék: #Folyt. köv. #kamaszkritika

Ismerjétek meg legfiatalabb kritikusunkat! Sziklai Pannit! :) 


Sziklai Annának hívnak, de jobban szeretem, ha Panninak szólítanak. Augusztusban lettem 10 éves, azaz ötödikes vagyok. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumba járok első óta és nagyon szeretem. Budapesten lakunk a belvárosban.

Nagyon szeretek zenélni, zongorázni, sportolni pl.: síelni, karatézni, úszni.

Az olvasás szerintem nagyon jó dolog, mert amikor az ember egy könyvet búj, akkor egy teljesen más világba kerül, olyanba, ahol nem más mondja meg, hogy hogy néznek ki a szereplők, mint egy filmben, hanem te képzeled el őket (szinte) úgy, ahogy akarod. Én nagyon szeretem a krimiket és a sci-fiket.

Sok írót kedvelek, de talán Anthony Horowitz-ot szeretem a legjobban. Mindenkinek ajánlom az ő legszuperebb sorozatát, a Tini krimiket. Azért tetszik nekem ez a sorozat, mert bár olyan, mintha a valóságban játszódnának az események, de közben el-el van rejtve benne egy-egy varázslatos dolog.

Sokat olvasok Kindle-n (e-bookon), ha elutazom, akkor is lehet nálam jópár könyv.

Kedvenc szereplőim Pedro, Petula, Dumbledore és Hermione. Gondolom Dumbledore-t és Hermione-t már kitaláltátok, hogy hol találkozhattok velük, de a többieket nem biztos, hogy ismeritek. Pedro Horowitz: Az égi háború című könyvében szerepel (nem ő a főszereplő). Petula pedig az Akcelerátus trilógiában játszik (ő sem főszerepet). Azért szeretem őket, mert mind okosak, bátrak és megfontoltak.

Ez az egyik kedvenc idézetem:
„Ő ugyan subáját gondolta nehéznek,
Pedig a szive volt oly nehéz szegénynek.”Kapcsolódó cikkek