Az irodalom visszavág 2. - A Paradicsomkerttől a Pokol kapujáig
  • 12-18

Nényei Pál

Az irodalom visszavág 2. - A Paradicsomkerttől a Pokol kapujáig

Illusztrátor: Baranyai (b) András

Tilos az Á Könyvek, 2016

472 oldal, Puha kötés

Végre eljött a nagy pillanat, amit annyira vártunk:
az Irodalom másodszor is visszavág!
Ebben a másodikban már az… az Irodalom születéséről…?
-– Ó. Ugyanarról szól mind a két kötet? Újra megteremtik a Világot, és vele a Szót, az Irodalmat?
– Igen, pontosan ez a helyzet. Ebben a második kötetben kiderül, hogy Zeusz és Jupiter után (szabadon) bizony egy másik Isten is teremtett egy világot – és ez is a mi világunk! És e kettő csodás találkozásból született meg az, amit ma Irodalomnak nevezünk. Ez a másik Isten, a zsidóké és a keresztényeké elég sokban különbözik az antik istenektől. Szigorúbb és engedékenyebb is egyben. Jobban is ismerjük őt, épp ezért nehezebb róla gondolkodnunk. Róla és a Könyvről, amiből az emberiség megismerhette: a Bibliáról.
A Paradicsomkertben indul ez az izgalmas és felkavaró szellemi utazás, amelynek utolsó állomása Dante Isteni színjátéka.
Ez a második kötet, de hamarosan jön a folytatás!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-5 munkanap

3990 Ft
3192 Ft (-20%)

loyaltypoints16 törzsvásárlói pont

Kosárba
„Jézus? Az a vízen járó fószer?”

Előző ajánlómban már kifejtettem, milyen hatással volt rám a sorozat első része: megszerettette, kicsit jobban megismertette velem a különböző, idegennek tűnő irodalomtörténeti korok műveit, íróit, magát: a korszakot. Összességében úgy kezdtem az idei tanévet, mint aki bármelyik pillanatban villoghatna irodalomórán az adott témához kapcsolódó, akár Magyar Tudományos Akadémiát megszégyenítő tudásával – ennyi mindent adott nekem az első kötet.

A művészet úgy hat az agyra, mint az élesztő a tésztára

az_irodalom_visszavag3_borito_500px.jpg Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hiszen lassan a boltokba kerül Az irodalom visszavág 3. része, A hit fényétől az ész világosságáig! A kötet kapcsán a szerzőt kérdeztük rossztanulóságról és jótanulóságról, a művészet céljáról, az irodalomoktatás jövőjéről és még számos izgalmas témáról. Bele kell, hogy férjen Az irodalom visszavág-sorozat a kerettantervbe? Számíthatunk szakmai viharokra az új kötet kapcsán? Mire jó egy mókás irodalomtörténet, és milyen animéket javasol Nényei Pál egy laikus érdeklődőnek? Interjúnkból minden kiderül, olvass tovább!

A nagy Irodalom visszavág kvíz!

"Jótanulók" és "rossztanulók", ezt nézzétek: ez a kvíz pont nektek szól! Válaszoljatok a kérdéseinkre, és küldjétek el nekünk a helyes válaszok betűjeléből kiolvasott nevet - a nyertes most egy 10.000 Ft értékű Tilos az Á könyvcsomagot válogat össze magának!

Összes kapcsolódó cikk