A legjobb 9 játék ovisoknak!

Most igazán nagy szükség van jó játékokra, amivel a szobában leköthetjük a kicsiket. Mi összeszedtük az 5 kedvenc kártyánkat és az 5 kedvenc társasunkat ennek a korosztálynak! igyekeztünk sokféle játékot – beszéletőset, logikait, memóriát, megfigyelőt, kooperatívat, versengőt, fejlesztőt – összegyűjteni. Böngészd végig a listát, biztosan találsz kedvedre valót!

Kártyák

bujocska.jpegBújócska – a Pagony egyik első kártyája, amit saját gyerekeink kedvenc tevékenységei ihlettek. Háromféle játékot találtok a dobozban, egy megfigyelő-gyorsaságit, egy pantomimezőset, és egy mesélőset. No meg persze Vadadi Adrienn ismerős szereplőit, Leát, Dorcit, Maját, Petit és Pásztohy Panka kedves rajzait. Megunhatatlan kedvencünk nekünk és vásárlóinknak is sok éve.

kutyatar.jpegKutyatár – Pitypangot és Lilit nagyon szeretitek, és ezzel a nagyalakú kártyapaklival négyféle alapjátékot játszhattok. Nem mindig az a fontos egy játékban az ovisok esetében, hogy újszerű legyen, hiszen a mai 3-4-5 évesek ugyanúgy szeretnek feketepéterezni, kvartettezni, kitalálóst játszani, mint a régiek. Még jobb, ha ezt ismerős mesefigurákkal teszik!

Hasonlóan az alap kártyajátékok variációit találjátok meg sok-sok Djeco kártyában, a Bata Puzzle például egy kvartett-féle játék, a Mistigri szörnyecskékkel pedig egy szépen illusztrált feketepéter.

kivagyokenmeseorszagban.jpgKi vagyok én meseországban? – Ahogy oly sok Marbushka játéknál, itt is egy ismerős játékot találtok a dobozban gyönyörűen újraillusztrálva és újragondolva. A pakli mesehősöket ábrázoló kártya mellett fejpántokat találunk, amikkel a fejünkre erősíthetjük a kártyánkat. Ezután már csak okos kérdéseket kell feltennünk a többieknek, hogy kinyomozzuk, kik is lehetünk. Egyszerű, de nagyszerű játék, ha már mindenkit ismerünk, egészítsük ki saját lapokkal a paklit!mesekcsodaorszagbol.jpgMesék Csodaországból (Geopen) – a nagysikerű Sztorikocka és a Dixit beindított a játékos világban egy igazi boomot az asszociációs, verbális játékok terén. Ezek közé tartozik ez a gyönyörűen illusztrált kártya. A kártyákat sorba rakva mindig más történet kerekedik ki a kezünk alól – meséljünk egymásnak, jókat fogunk nevetni!

Társasok

kuflinyomozok.jpgKuflinyomozók – ez igazán eredeti és nagyon szuperül kinéző kuflis játékunk az egyik nagy kedvencünk. Egyrészt, mert van benne 14, csak ebben a játékban olvasható kuflimese. Másrészt mert kooperatív, és így együtt kell megkeresnünk, hogy ki lopta el például Pofánka színeseit. Harmadrészt mert titokban fejleszti a logikus gondolkodást, ugyanis ahogy egyre több mindent megtudunk a tolvajról, szűkíthető, hogy kire igazak a tulajdonságok. Negyedrészt, mert memória kell hozzá, amiben a kicsik jobbak, mint a nagyok, így tényleg egymást segítve jut el gyerek és szülő a célig! Nagyobbak számára is van benne egy kicsit bonyolultabb játék, bátran vegyük első-másodikos kuflirajongóknak is!

rettegett-richard.pngRettegett Richárd – Nagyon ötletesen megbolondított dominóféle ez a német játék: lapokat húzunk sorban, amiket egymáshoz kell illeszteni, és ha párt találunk, akkor letehetjük az azzal egyező színű feladatlapkánkat. Ha pedig befejezünk egy egész hatszöget, akkor bármelyik feladatunkat letehetjük. Szóval kicsit kell gondolkodni, kicsit szerencsésnek is lenni, végig odafigyelni, de közben a feladat nagyon egyszerű: igazi kicsiknek való játék!szornyszekreny_box_front.jpgSzörnyszekrény (Granna) – az alapötlet nagyon vicces: minden szörny fél egy játéktól, és ezt a játékot kell megkeresni a memórialapkák között. Ha megvan, ijedtében bebújik a szekrénybe... Ha nem sikerül elég hamar, újabb és újabb szörnyek jönnek elő. Ha négy szörny előbújt, vesztettünk… Ha viszont mindegyik szörnyet bekergettük a szekrénybe, mi győztünk! (Ez is kooperatív – hát, igen, ebben a korban még nem igazán tudnak veszteni a gyerekek. Bár versenyezni és nyerni pedig nagyon szeretnek…)

gutarsas.jpgGÜs – ezt a játékot az egészen extravagáns kivitelezése miatt ajánljuk. Egyszerűen gyönyörű, maga a játék pedig egyszerű, élvezhető a kicsiknek.
A cikk nyitóképén az Óvodás vagyok! társast láthatod, olvass róla itt bővebben!

Kapcsolódó termékek