Agytekerő kártyák

Csak bele ne csavarodj!

Ahogy egyre okosodik az óvodás vagy kisiskolás gyerkőc, egyre nagyobb kihívás úgy lekötni, hogy az elfoglaltság szórakoztassa is, és a képességeit is fejlessze. Különösen, ha a szülő sem szeretne felcsapni házitanítónak. Erre a helyzetre nyújtanak remek megoldást az Agytekerő kártyák. Ismerd meg őket ebből a cikkből!

Az Agytekerő egy keménylapos kártyafüzér, és minden oldalán izgalmas feladatokat találnak a gyerekek. Egy zsinór is tartozik hozzá, ezzel jelölhetik a jónak vélt válaszokat, az összetartozó elemeket. Ha pedig megfordítjuk a kész feladványt, a hátoldalról megtudhatjuk, jó sorrendben kötögettük-e össze a párokat.

Az Agytekerő sorozat ideális oktató- és foglalkoztatójátéka hasonlóságok és a különbségek felfedezésére, a rész-egész viszonyok felismerésére, és bevezeti a gyerekeket a számok, a növények és állatok, a logika világába.

A kártyacsomagok a szülőkkel együtt és önállóan is játszhatók. Egyrészt izgalmas a közös találgatás, ráadásul át is tudjuk beszélgetni a kérdéses pontokat a kicsikkel. Másrészt nem szorulnak feltétlen a szülő ellenőrzésére a játékosok, hiszen a madzag mintáját ők is könnyedén összehasonlítják a megoldás rajzával a hátoldalon. Így a gyerekek az önálló játékot gyakorolják, a szülők pedig szusszanhatnak pár percet.

Azért a biztonság kedvéért az első használatakor beszéljétek át közösen a biztonságos zsinórvezetés technikáját, aztán már indulhat is a móka!

Hogy mindenki megtalálhassa a neki való feladványt, a HVG kiadó két csoportra osztotta a kártyacsomagokat. Készült egy kisebb óvodásoknak szóló, 3-6 éves korú gyerekeknek ajánlott, és egy nagycsoportosoknak és elsősöknek szóló, 5-7 éveseknek ajánlott változat is.

Kezdjük a kicsiknek készült kártyacsomagokkal!

8327269_4.jpeg

Számok és logika


A matek sok gyerek réme, másoknak viszont izgalmas kihívás és móka. Azért, hogy gyermekünk az utóbbi csoportba tartozzon, sokat tehetünk azzal, ha már egészen kicsi korban megismertetjük a számok és a logika izgalmas világával.

Ha az ovis összebarátkozik a számokkal, és játékként gondol a megoldandó feladatokra, melyekhez már alapból a sikerélmény és a szórakozás kapcsolódik a fejében, akkor sokkal nyitottabb lesz a későbbi matekórákra is. Nem fogja megijeszteni egyetlen, bonyolultnak tűnő feladat sem, hiszen észre fogja venni benne a logikát, és előbb utóbb meg fogja oldani!

Rendeld meg!

8327271_4.jpeg

Növények és állatok


Nincs olyan ovis, aki ne szeretné az állatokat, és akit ne varázsolna el egy tenyérnyi moha, vagy egy érdekes, ismeretlen termés! A Növények és állatok kártyacsomaggal nekik kedvezett a HVG Kiadó. A kártyalapok segítségével játszva ismerhetik meg jobban az őket körülvevő természetet.

Sokkal nagyobb élmény lesz számukra egy kirándulás, de akár egy szimpla séta is, ha már maguktól is felfedezhetik, hogy jé, egy makk, akkor ez biztosan egy tölgyfa, vagy ha indiánosat játszhatnak a kutyák és madarak lábnyomait követve, melyekről már egészen jól be tudják tippelni, milyen állathoz tartoznak.


Rendeld meg!

8327273_4.jpeg

Színek és formák

Ha pedig az új Michaelangelot véled felfedezni az ovis csemetédben, aki egy fél napot is képes rajzolással és színezéssel tölteni, akkor válaszd számára a Színek és formák című agytekerő játékot!

Persze nem csak a kis művészlelkeknek lesz hasznos ez a kártyagyűjtemény, de azoknak is, akik szívesen játszanak a síkidomok hasonlóságaival és különbségeivel, így alapozva meg a későbbi mértani ismereteket.

Rendeld meg!

És most jöjjenek a nagyok!

8329092_4.jpeg

Koncentráció és logika


Ha a Számok és logika már “bébikönnyű”, akkor se kell elkeseredniük a szülőknek, hiszen ugyanebben a témában az iskolába készülőknek és elsősöknek is készült egy kártyacsomag.

A Koncentráció és logika feladványainak segítségével könnyebb fenntartani az érdeklődést és a lelkesedést a matematika iránt, és a játék emellett továbbfejleszti a gyerekek logikus gondolkodását, matematikai szemléletmódját is. Így már biztosan sokkal kevésbé jelent majd kihívást egy ismeretlen feladvány a matekversenyen!


Rendeld meg!

8327275_4.jpeg

Virágok, levelek és állatok


A biológia kis szerelmesei se aggódjanak, ha már minden feladványt fejből tudnak a Növények és állatok kártyacsomagban! Itt van számukra a Virágok, levelek és állatok, melynek segítségével még részletesebben megismerhetik kedvenc témájukat.

A feladatok komolyodnak, jobban meg kell dolgoztatniuk az agyukat a játékosoknak, de a mechanizmus ugyanaz, így az ismerősség biztonságérzetét is nyújtja számukra a játék.


Rendeld meg!

8328823_4.jpeg

Óra és idő


Egy iskolásnak már nem árt, ha tisztában van azzal, mit jelent az óramutatók állása. Szuperül be tudják ezt gyakorolni az Óra és idő kártyacsomaggal, így készülve fel az iskolára, ahol már “élesben” is megtapasztalják, mi a különbség aközött, ha a 9-esre, vagy ha a 12-esre mutat a percmutató, mikor csöngetnek ki és be.


Rendeld meg!


Mindenféle érdeklődésű gyerkőcnek tudjuk tehát ajánlani az Agytekerő kártyákat, hiszen számos területen fejlesztik a kicsik ismeretanyagát és önállóságát, emellett pedig nyitottabbá teszik az ovisokat az őket körülvevő világra.

Kapcsolódó termékek