Megnyugtató mesék az otthon melegéről, barátságról, szeretetről

Megérkezett Kippi kutyus!

Kippi kutyus, eredeti nevén Kipper történeteiért a világ minden táján rajonganak a gyerekek 1997-es megjelenése óta. A kis barna kutyus történetei Mick Inkpen képeskönyvein alapulva filmes formában szereztek igazán nagy hírnevet gyerekek és szülők körében egyaránt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Kippi filmsorozata 78 epizódot élt meg, de mesekönyv formában is több tíz kötetet olvashattak már a gyerekek. Most ti is megismerkedhettek a melegszívű, kíváncsi kiskutyus kalandjaival!

kippi_jatekosdoboza_borito_1000px.jpgKét kötetben mutatkozik be Kippi a legkisebbeknek: a Kippi játékosdoboza című kötetben Kippi észreveszi, hogy valami kirágta a dobozkájának a sarkát. Gyorsan számba veszi hát a játékait, újra és újra hangosan elszámol hol 5-ig, hol 8-ig, amiből már sejthető, hogy valami nem stimmel tehát. Hol túl sok az orrocska, hol hiányzik Zokniizé nevű kedvence! Felolvasás közben a legkisebbek is csatlakozhatnak Kippihez a számolásban, tesztelhetik a tudásukat, vagy éppen vele együtt tanulhatják meg az első számokat, miközben ezáltal be is vonódhatnak a történetbe.

Rendeld meg itt a kedves kiskutya meséjét!

Kippi az első nagy ijedség után nyomozásba kezd, és hamar meg is találja a bűnösöket! Az apró, csalafinta kisegereket, akik megrágcsálták a dobozát. Mondanom sem kell, hogy Kippi történetei mindig happy enddel végződnek. Kippi játéka megkerül, és új barátokra is talál a kisegér család tagjaiban.

kippi_almos_borito_1000px.jpgA másik kötetben, a Kippi álmos című mesében a kutyus alvóhelyet keres magának, de a megszokott helyén nem érzi jól magát. Az összerágcsált játékai és takarója ismerőssége ezúttal nem nyugtatja meg, így útra kel, hogy másik helyet találjon magának. Út közben találkozik kacsákkal, énekesmadarakkal, mókusokkal, bárányokkal, békákkal, nyulakkal és még egy borzzal is, akik mind különféle fészket, odút, búvóhelyet kerestek maguknak, ahol álomra hajthatják a fejüket. Kippinek is tetszenek az alvóhelyek, amiket sorra ki is próbál, de sajnos vagy túl nagy vagy túl kicsi vagy a fekvőhely túl kényelmetlen számára. Visszatér hát a saját helyére, ahol nyugodtan és kényelmesen befészkelheti magát kedvenc takarója és játékai közé. Ahogy a Kippi mesék általában, a Kippi álmos is mesés formába rejtett ismeretterjesztő kötet: meseolvasás közben a kicsik megismerkedhetnek az állatokkal, legfontosabb jellemzőikkel és lakóhelyeikkel.

Rendeld meg itt!

Kippi meséi a gyerekek legalapvetőbb igényeire reflektálnak: az otthon melegéről, a barátságról, szeretetről szólnak. Megnyugtatóan hatnak a gyerekekre, ha éppen zaklatottak, megértéssel és szeretettel fordulnak a problémáik felé. Habár minden kötet valamilyen konfliktushelyzetet mesél el, boldogságot és kiegyensúlyozottságot közvetítenek a konfliktusok feloldásával, melyek minden esetben megtörténnek a mese végén. Mindezt pedig olyan elemekkel, eseményekkel teszik, melyek az óvodás korú gyerekekkel is gyakran megtörténhetnek.

Kippi meséibe minden kisgyerek garantáltan bele fog szeretni, tüneményes rajzai, elragadó történetei és szerethető, állatos karakterei miatt.

2-5 éves gyerekeknek ajánljuk.

Tedd kosárba itt Kippi történeteit!

Kapcsolódó termékek