Állatmesékből sosem elég!

Ismerd meg a kedvenc, ovisoknak szóló álaltos meséinket

Az állatokat mindenki szereti, de különösen az óvodások. Láttál már olyan kisgyereket, aki ne akart volna állatkertbe menni, vagy akivel ne kellene szinte minden sarkon megállni megnézni a kerítés mögötti kutyát-macskát? Na ugye, mi sem. Most összegyűjtöttünk neked egy rakás szuper állatos mesét, amikkel megörvendeztetheted az ovisodat. Olvass tovább!

A mesékben gyakran találkozunk antropomorf állatokkal, vagyis olyanokkal, melyeket emberi tulajdonságokkal ruháznak fel. Ez abban segíti a gyerekeket, hogy saját problémáikat, kérdéseiket külső szemlélőként éljék meg, és a történet segítségéve megoldást találjanak rájuk. Az ovisok könnyen együtt tudnak érezni az állatszereplőkkel, mégis egy biztonságos távolságból szemlélhetik a mesékben megjelenő konfliktusokat, és így épülhetnek belőlük.

A következőkben olyan állatos meséket ajánlunk, melyekkel biztosan nem lőhetsz mellé az ovis korosztályban.

pipp_es_polli_szuletesnap_1000px.jpgPipp és Polli-sorozat
0-3 éveseknek

Axel Scheffler Pipp és Polli-meséi olyan történetek, amelyeket kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők ugyanúgy szeretnek, és amiken ezredik olvasás után is elmosolyodik az olvasó.

A rövidke történetekbe el van bújtatva egy-egy kis tanulság is a barátságról, az önzetlenségről, a megbocsátásról és egymás támogatásának fontosságáról - szerencsére egyáltalán nem didaktikus és unalmas módon.

Első mesekönyvnek is tökéletes választás, mivel a kevés szöveg gazdag képi világgal párosul, egy-egy oldal böngészése során sok vicces apróságot lehet felfedezni.

Ismerd meg a sorozatot!

borz_zenekara_borito_1000px.jpgTölgyerdő meséi-sorozat
0-3 éveseknek

Szeretnéd, ha a meseolvasás interaktív, közös élmény lenne az egész családnak? Akkor a Tölgyerdő meséi praktikus, kicsi, elnyűhetetlen könyvecskéi tökéletesek lesznek a számotokra!

Julia Donaldson és Axel Scheffler neve garancia a minőségi gyerekkönyvekre, melyek mindenki szívébe rögtön belopják magukat. A Tölgyerő meséi pedig még különlegesebb, ugyanis kinyitható kis ablakok, megkeresni való apróságok gondoskodnak róla, hogy minden gyerek számára hatalmas élmény legyen a mesehallgatás.

Kattints ide, és válogass a sorozat részei közül!

segithetek_mehecske_borito_1000px.jpgPanka-mesék
2-5 éveseknek

Czernák Eszter Panka-könyvei remekül egyesítik az ismeretterjesztés és a mese műfaját. A kötetek nemcsak a bölcsiseknek, óvodásoknak nyújthat izgalmas kalandot az olvasás során, de felnőtt olvasóként is újból rácsodálkozhatunk a már ismert tényekre, a természet nyújtotta színes és változatos világra, melyről a hétköznapok során hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Sőt, a legújabb kötetben még egy családi nyaralásra is elkísérhetjük Pankáékat!

A sorozatot Monszport Vivien aranyos és gyönyörű illusztrációi teszik teljessé, melybe olyan könnyű beleveszni, és amelyek miatt legszívesebben sosem csuknánk be a könyvet.

Ismerd meg az összes részt itt!

kicsimacko_es_malnamaci_borito_1000.jpgKicsimackó-sorozat
2-5 éveseknek

2021-ben ismerhettük meg Kicsimackót, Vadadi Adrienn végtelenül cuki mesehősét, és vele együtt természetesen az ötletes és türelmes mackószülőket. A Kicsimackó című kötetben az ovisok hétköznapi kalandjait, konfliktusait, kihívásait mesélte el a szerző. A második, Kicsimackó a Balatonon című részben nyaralni indul a mackócsalád. A legújabb kötetben pedig megérkezik a negyedik családtag, Málnamaci.

Vadadi Adrienn meséi és Egri Mónika rajzai egy nagy mackóölelés biztonságát árasztják. Ebben a világban tényleg bátran kalandozhatnak a gyerekek és a kismackók.

Itt találod a sorozat részeit!

mese_a_kislajharrol_aki_nem_akart_elaludni_borito_1000px.jpgMese a kislajhárról, aki nem akart elaludni
2-5 éveseknek

Ilyen még sohasem történt... A kis lajhár nem akar aludni. Mégis hogy lehetséges ez? Mrena Julianna fantasztikusan vicces verses meséjéből kiderül.

A kislajhár szórakoztató, aranyos, és minden kisgyerekes család számára ismerős szituációt dolgoz fel. Annak, hogy pontosan miért is nem akar elaludni a lajhárcsemete, olyan humoros magyarázata van, hogy azon szülő és gyerek is hangosan fel fog nevetni!

A verses mese hallgatása közben Szert-Szabó Dorottya csodaszép illusztrációiban gyönyörködhetünk. Ebbe a dzsungelbe bármikor szívesen kirándulnánk, az biztos.

Szerezd meg most!

3_5_8_perces_allatos_borito_1000px.jpg3-5-8 perces állatos mesék
3-6 éveseknek

Természetesen a 3-5-8 perces mesék között is helyet kapott egy állatos kötet hiszen az állatok végtelenül szeretnivaló lények, és egy élet sem elég, hogy felfedezzük érdekes világukat.

Azoknak is tartogat azonban izgalmas szövegeket ez a kötet, akik annyira nincsenek oda az állatos mesékért. Mrena Julianna és Dániel András meséi képzeletbeli barátokról, csak a fejünkben létező lényekről szólnak! Mindkét történet arra ösztönzi a gyerekeket, hogy engedjék szabadon a fantáziájukat és töltsék meg különlegesebbnél különlegesebb alakokkal a hétköznapjaikat.

A kötetet Grela Alexandra illusztrálta, és egészen csodálatos képi világot alkotott. Ebben a könyvben a szuper meséken kívül művészi szintű, modern illusztrációkban is gyönyörködhetünk.

Kattints ide és szerezd meg!

babaroka_kovecskei_borito_1000px.jpgBabaróka-sorozat
3-6 éveseknek

Ismeritek Babarókáékat? Ez az imádni való rókacsalád rengeteg olvasónk otthonába talált utat, hiszen amellett, hogy elképesztően aranyosak, a maguk módján nagyon életszerűek, ismerősek is.

A Babaróka-mesék nem egy mesebeli család mesebeli mindennapjairól szólnak. Ezekben a kötetekben valódi konfliktusok vannak, amikre a szülők és a gyerekek sem mindig a legmegfelelőbb módon reagálnak, valódi nehézségek, amiket közösen old meg a család. Na meg persze rengeteg cuki, mindennapos esemény is.

Kiss Judit Ágnes szépirodalmi igényességű szövege mellett Egri Mónika otthonos, hívogató illusztrációival találkozunk ezekben a kötetekben. Az ő kettősük garantálja, hogy biztosan mindenki beleszeressen a sorozatba, aki csak kézbe vesz egy kötetet.

Ismerd meg a sorozatot!

pitypang_es_a_baratsag_borito_1000px.jpgPitypang és Lili-sorozat
3-7 éveseknek

Pásztohy Panka nevét legtöbben talán a Pitypang és Lili-sorozatból ismerik, melynek két kötete is Aranykönyv-díjas lett. A szavazás számszerűen is bebizonyította, amit mi is éreztünk, hogy az olvasók szívében is különleges helyet foglal el a kedves és felelősségteljes Lili és imádnivaló, pajkos, és egyre okosabb kutyája, Pitypang.

Ezek a mesék nem csak kedves kutyás történetek, de rengeteget lehet belőlük tanulni a felelős állattartásról is. Arról nem is beszélve, mennyi kalandban vehetünk részt Pitypanggal és Lilivel. Képzeld, egy alkalommal Pitypang még a Mikulásnak is besegített egy kicsit!

Kattints ide a sorozat részeiért!

20020.jpgJill Tomlinson-mesék
4-8 éveseknek

Jill Tomlinson meséi bizonyítottan segítenek a gyerekeknek, hogy legyőzzék a sötétségtől, a szeparációtól való félelmüket és megküzdjenek minden tudattalan konfliktusukkal.

Tanulságos és vicces történeteiben a különleges állatok mind különböző problémákkal néznek szembe. Az önállósodás, a kitartás, a különböző félelmek mind úgy jelennek meg a mesékben, hogy azokat a gyerekek örömmel hallgatják, a felnőttek pedig szívesen mesélik.

Nem véletlen, hogy a szerző neve örökre belevésődött a brit gyerekirodalomba, és szerencsére most már a magyarba is. Mi kivétel nélkül imádjuk minden mesekönyvét, és reméljük, hogy ti is ugyanúgy bele fogtok szeretni Jill Tomlinson világába, mint mi!

Kattints ide és ismerd meg a könyveit!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek