Fake! a Margón

Gyere el a könyvbemutatóra!

Mindenkit várunk a Várkert Bazárba október 15-én, péntek délután! Tudj meg mindent az álhírekről, szakértők segítségével, szórakoztató formában! Ismerd meg a Fake!-et!

fake_borito_1000px.jpgMargó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár
Október 15. 16:15
Várkert Bazár

Annemarie Bon: Fake! című könyvének bemutatója a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron.
Tudtad, hogy bizonyos lottózókban gyakrabban nyernek az emberek? Hogy 2010-ben egy csodapolip megjósolta a focimeccsek eredményét? Hogy a NASA titokban állatkísérleteket folytat a Marson? Vagy talán mégsem? Ezek persze nagyon meredek állítások, de nem mindig ilyen könnyű felismerni az álhíreket. Az elmúlt pár évben megsokszorozódott a ránk ömlő információk mennyisége. Nap mint nap olvashatunk, hallhatunk rémes és borzongató híreket, hihetetlen tényeket, elképesztő felfedezéseket. Nagyon nehéz eldönteni, hogy minek és kinek higgyünk – hiszen mindenhez nem érthet az ember! De elsajátíthatunk olyan gondolkodási formákat, amelyek segítenek megállapítani, hogy mi a hír és álhír, a tudomány és az áltudomány, a babona és a valódi összefüggés.
A könyv rengeteg nyelvi és képi humorral, sok-sok példával és vicces kvízkérdésekkel járja körbe ezt a nagyon is komoly témát, és bemutatja a tudományos gondolkodás alapjait gyerekeknek (de felnőtteknek is!). Szól a fake newsról, az összeesküvés-elméletekről, az érvelési hibákról és a sarlatánságról – mert tények igenis léteznek.

Október 15-én 16.45 órától Veiszer Alinda újságíró kérdezi a könyv kapcsán Magyari Pétert, a 444.hu újságíróját, Dr. Varga Máté biológus, egyetemi oktatót, a Qubit.hu szerzőjét és Falyuna Nóra, nyelvész, álhír kutatót.

A fesztivál ideje alatt a kötet a helyszínen és a Bookline-on kedvezményes áron vásárolható meg.

A részleteket keresd a Magó oldalán és a Facebook eseménynél!

A program a rendezvény idején érvényben lévő szabályok szerint látogatható. Kérjük, a program előtt tájékozódjon a belépésre vonatkozó aktuális házirendről a Liszt Ünnep honlapján.

Kapcsolódó termékek