Berg Judit és Kiss Ottó friss könyvei a Pagonytól

Bölcsiseknek, ovisoknak és kisiskolásoknak

Kiss Ottó könyve a testvérkapcsolat feszültségeit és örömeit dolgozza fel sok humorral, Maszat pedig az önállóságot próbálja ki Berg Judit új könyvében.

Kiss Ottó: A bátyám öccse (Baranyai (b) András rajzaival)

Egy fiú mesél a bátyjáról és magáról Kiss Ottó mély és mulatságos gyerekvers-kisregényében. A két fiú tíz és tizenöt évesek – más világok, de már abban a korban vannak, ahol jól látják és értik egymást. Értik, gyakran meg is értik, de annál pontosabban tudnak találatokat is bevinni.

Ebben a két testvérben minden fivér magára ismerhet. A könyvben található öt történet csupa lelki finomság és sok-sok humor. Mert a folyamatos testvércivakodás, huzavona és rivalizálás, amit végigkísérünk, tele van felszabadító humorral. Magunkra vagy a gyerekeinkre ismerhetünk, és a játszmák közben mindig fel-felsejlik a szeretet. Meg az a későbbi, felnőttkori mély kötelék, ami egy ilyen gyerekkori testvérkapcsolatból születik.

Szél Dávid pszichológus ezt mondta a könyvről: „Persze a végén a nővérem öccseként, no meg egy báty és egy húg szülőjeként is szépen elsírtam magam. A gyerekeim meg pont ott nevettek és mosolyogtak, ahol gondoltam, hogy fognak. Hát ilyen ez a Kiss Ottó. Több szinten, hajszálpontosan hat.”

A könyvet 5 és 8 éves kor között ajánljuk.

Berg Judit: Maszat öltözik (Agócs Írisz rajzaival)

Berg Judit Maszat-sorozata a kicsik egyik legnagyobb kedvence. Könnyen befogadható, rövid, mókás és tanulságos kis történetek, amikkel a gyerekek maximálisan azonosulni tudnak. Hiszen Maszattal és barátaival pontosan azok a dolgok történnek meg, amik minden kisgyerekkel.

A legújabb kötetben két mese található. Az elsőben Maszat öltözik – egyedül. Ez sok családban kihívást jelentő szituáció, mert a gyerekek gyakran egészen extravagáns elképzelésekkel állnak elő. Maszat nem ebbe a kategóriába tartozik, számára maga az önállóan elvégzett feladat az, ami sikerélményt ad. Barátja, Sári ugyanis már egyedül öltözködik, és amikor ezt Maszat megtudja, akkor azonnal ő is szeretné megpróbálni. Kisebb csetlés-botlások után végül sikerrel is jár, és nagyon büszke magára.

A másik kis történet egy kicsit különlegesebb, ám annál aktuálisabb témát dolgoz fel: Maszat levelet kap Angliában élő unokatesójától. A mese végigvezet minket azon, hogy hogyan tudunk feladni egy levelet, és milyen úton jut el a címzetthez az üzenetünk.

A könyvet 2 és 5 éves kor között ajánljuk.

Kapcsolódó termékek