Boldog születésnapot, Sári!

Megérkezett az új Sári-mese!

A Pagonyban elég sok Sári van, akiket nagyon szeretünk (gondoljatok csak Szutyoksárira, vagy a Sárikra a Sári és Berci vagy a Matyi és Sári könyvekből), de van köztük valaki, akire most különösen nagy szeretettel gondolunk, ugyanis születésnapja van! Berg Judit új sorozatának főszereplőjéről, a kis Sáriról van szó, akit eredetileg még a Maszat-könyvekből ismerhettetek meg.

01.jpgSári nemrég saját sorozatot kapott, aminek első részében Maszattal és Hédivel a vadasparkot látogatták meg, és az is kiderült, hogy Sári kedvenc állata a róka. Ha ti is ugyanannyira ellenálhatatlanul cukinak találjátok Sárit és kedvenc játékát, Pötyi babát, mint mi, akkor most örülni fogtok, mert pár napja jelent meg az új rész, ami a Sári születésnapja címet viseli. Ebben a részből megtudhatjuk, hogyan ünnepli Sári a szülinapját, és azt is, hogyan kezelhetjük, ha az egyik barátunk féltékeny lesz a másikra.

Itt rendeld meg!

Mint a Maszat-könyvek, ez a mesekönyv is két mesét tartalmaz, és a szöveg-kép arány is teljesen megegyezik a Maszatokkal. Az első mese a születésnapi buliról szól, Sári áthívja magukhoz a barátait, Misit, Maszatot és Hédit egy nagy közös ünneplésre. Az ünnepelt igazán gondos házigazda, csakis egészséges nassolnivalókkal, gyümölccsel és kölesgolyóval, na meg egy isteni finom születésnapi tortával készül a vendégseregnek. A buli remekül sikerül, a gyerekek nagyon jól érzik magukat. Sárit egy közös ajándékkal köszöntik fel a barátai, ami nem más, mint egy bájos plüssróka, Sári kedvence! Csodás érzés, hogy születésnapja van, és ma mindenki csak őt ünnepli.

Persze tudjuk, hogy az ilyen jellegű gyerekbulikra a közeljövőben sajnos nincs lehetőségünk, mégis fontos, hogy meséljünk a kicsiknek ilyen történeteket, hogy ezekben a koatikus időkben se felejtsék el, van élet a karanténon, kijárási korlátozáson túl is. Az ovis gyerekek még teljesen másképpen kezelik a meséket, a történeteket, mint a felnőttek, számukra ez a világ még sokkal jobban összefonódik a valósággal, kevésbé tudják elkülöníteni a valódi élettől. Ha sokat mesélünk nekik kedves, jó üzeneteket közvetítő, pozitív történeteket, jót teszünk a mentális egészségüknek, és a szerencsétlen körülményekben egy olyan világot kínálunk nekik, ahol biztonságot lelhetnek, és ahol minden rendben van.

Keresd itt a mesét!

02.jpgA második mese arról szól, hogyan érzi magát Sári új plüssrókája az új gazdájánál, de a szemfüleseknek feltűnhet, hogy a szituáció kísértetiesen hasonlít a testvérek közötti féltékenységhez. A rókának nincs panasza semmire, mert Sári rengeteget játszik vele, rajongva imádja az új plüsst, de Pötyi baba, az első plüss nem osztozik vele ebben, belőle csak a düh sugárzik, ha az új rókáról van szó. Pötyi valószínűleg azt szeretné megmondani Sárinak, hogy fél attól, hogy ő már nem lesz olyan érdekes, mint az új jövevény, és nem fog vele játszani, de sajnos ehelyett inkább csak olyanokat mond, hogy a kis róka büdös és buta. Sári sajnos későn veszi a lapot, hogy Pötyi féltékeny, és amikor nem figyel, Pötyi egy óvatlan pillanatban kislisszol az ajtón, és bánatában megszökik. Amikor Sári észbekap, nagyon megijed, hogy örökre elvesztette a babáját, így a róka segítségével felkutatja az egész házat és az udvart, hogy meglelje régi barátját.

Vajon hogyan nyeri vissza Sári kedvenc babájának bizalmát? Tegyétek a kosaratokba a Sári születésnapját és járjatok a végére!

Kapcsolódó termékek