Segítsetek megtalálni Maszat plüsseit!

Érkezik a legújabb Pagony-társas!

Berg Judit Maszat-meséi alapján készült a legújabb Pagony-társasjáték, és már alig vártuk, hogy mesélhessünk róla nektek!

Kattints és tudj meg mindent erről a szuper kooperációs társasról!

maszat_box-top_1000px.jpgA játéknak már az alapsztorija is végtelenül kedves: Maszat kirándulni indul, és természetesen az összes kis plüss barátját is magával viszi kalandozni. A kalamajka akkor kezdődik, amikor Maszat uzsonnázni kezd, mert addig az összes plüss kimászik a hátizsákjából és persze el is tévednek.
A feladatunk, hogy segítsünk a plüssöknek hazajutni még sötétedés előtt, különben Tigriske még elfoglalja a kis kosarukat!

De ne gondoljátok, hogy csak a legkisebbek fogják élvezni ezt a társast, a nagyobb tesók is biztosan örömmel becsatlakoznak majd, hiszen 3-7 éves kor közöttieknek ajánljuk.
A Pagony-játékoktól már megszokhattátok, hogy nem csak egyféle nehézségi szinten játszhatók. Erre egyrészt azért figyelünk, hogy a különböző életkorú gyerekek is együtt társasozhassanak, másrészt azért, hogy akár több évig kihívást jelentsenek, és ne végezzék néhány hónap múlva a polc tetején.
A Maszat és az elveszett plüssök kétféle játékmódja lehetővé teszi, hogy pici gyerekkel az egyszerűsített verziót, nagyobbakkal pedig a kicsit összetettebb alapjátékot játsszátok. A játékidő sem hosszú, körülbelül 20 perc egy menet.

Jó hír lehet számotokra, hogy ez egy kooperatív társasjáték, vagyis az együttműködés, közös gondolkodás az alapja. Maximum 4 személy játszhat vele egyszerre, de ha egyedül szeretné a gyerek kipróbálni, azt is lehetővé teszik a szabályok. Úgyhogy ha szeretnétek békében meginni egy kávét, akkor nagy segítségetekre lehet a Maszat és az elveszett plüssök.

Itt tudod előrendelni a játékot!

Hogyan kell játszani?

A szabályok természetesen nem bonyolultak, hiszen ez a társasjáték ovisoknak készült. Ami külön izgalmas benne, hogy a doboz is a játék részét képezi, a teteje lesz ugyanis Maszat szobája.

24 memórialapkát is tartalmaz, amiket jó alaposan meg kell keverni, és 6x4-es alakzatban elhelyezni őket (a szabályfüzetben minden gondosan szemléltetve van). Tartozik hozzá 5 db elveszett plüssfigura is, amiket műanyag talpak segítségével fel is tudtok állítani, ezekkel fogtok a memórialapkákból összerakott pályán mozgatni.

Az eltévedt plüssöket végig kell vezetnetek a pályán úgy, hogy megkeresitek azokat a lapkákat, amik segítenek nekik kikeveredni az erdőből. 4 ilyen lapka van, amik egyrészt meg vannak számozva, a legkisebbek kedvéért pedig, akik esetleg még nem ismerik a számokat, képekkel is jelezve van a sorrend a kártyákon.
Ahogy az alábbi képen is láthatjátok, a gomba felel meg az első állomásnak, a levél a másodiknak, a bogár a harmadiknak, a házikó pedig a negyedik, utolsó állomást jelzi.

4bbaff76-e32f-4afa-81fd-f6f765906299_4_5005_c.jpegdfa922af-ad81-4a69-9656-d04793157d23_4_5005_c.jpegA pingvinek második állomása így néz kiA klasszikus memória szabályaira épül a játék, tehát a kiindulóponton megállnak a játékosok, majd elkezdik felfordítani a lapkákat. Ha például te a pingvineket próbálod hazajuttatni, és a kettes állomást keresed éppen, akkor egy olyan memórialapkát kell megtalálnod, amin pingvinek vannak, valamint a kettes szám és egy kis levél.

A cél, hogy minden állatka hazajusson, mielőtt utoléri őket Tigriske, a cica. Tigriske legfőbb célja, hogy megakadályozza a játékosok hazajutását: amelyik kártyán éppen áll, onnan nem tudtok lapkát felvenni, akkor sem, ha tudjátok, hogy éppen arra lenne szükségetek.

Ha tanácstalanok vagytok, hol lehet a következő állomás, amire szükségetek van, kérhettek tanácsot a többi játékostól, de a végső döntést nektek kell meghoznotok.
Amint valamelyik plüss a négyes lapkára ér, sikeres az akció, hazajutott Maszat szobájába! Őt be is tehetitek oda, és indulhat a következő állat!

Ha olyan társast kerestek, ami könnyen megérthető, izgalmas és együttműködést kíván, akkor ne is keresgéljetek tovább, a Maszat és az elveszett plüssök a tökéletes választás számotokra!

Itt tudod előrendelni a játékot!