Elő a biciklit - és a könyveket!

Ismerd meg a legújabb Zseblámpás Könyvet!

Gévai Csilla legújabb regénye tovább bővíti a Zseblámpás Könyvek sorát: A fecsegő kastély igazi hűsítő csemege lesz a nyári szünetben egy finom limonádé mellé! A lebilincselően izgalmas, tanulságokban és magával ragadó helytörténeti érdekességekben gazdag meseregény azonnal berántja az olvasót, így aztán kezdő és haladó könyvmolypalánták számára egyaránt tökéletes választás! Mutatjuk, miért!

a_fecsego_kastely_borito_1000px.jpgTörténetünk főszereplője, Wander Janka (akit mindenki csak Nyafka Jankának hív) váratlan döntéstől vezérelve jelentkezik az iskolai biciklitáborba. Ezzel még magát is meglepi, hiszen a sportnál sokkal jobban foglalkoztatja például a divat, sőt, még biciklizni sem tud. Merész vállalásától titkon reméli, hogy így elnyerheti az osztály legmenőbb bringása, Lánczos Zsombor szívét. Ám a lány hiába veszi meg a legprofibb biciklit és a hozzá tartozó legmenőbb felszerelést, mégsem sikerül meghódítani kiszemeltjét, és ráadásul a nap végén az „uncsi”, állandóan bütykölgető Bikás Csabival is osztják be éjjeli őrségre a pósteleki táborban.

Képzelhetjük Janka meglepetését, mikor kiderül, Csabi egy időgépet rakott össze a zsebórájából, ami 1922-be repíti vissza a két gyereket, így egycsapásra a „rózsaillatú” Wenckheim kastély mellett találják magukat. Csabi, tapasztalt időutazó lévén, gyorsan szóra bírja a kastélyt, aki barokkos körmondataival segít nekik eligazodni a múlt kihívásokkal teli világában. Janka és Csabi különös kalandba keverednek fénymajmokkal és egy segítségre szoruló szobalánnyal, aztán a rend végül helyreáll, és hőseink visszarepülnek a jelenbe. Csakhogy az átéltek után Janka többé nem a régi, már nem is érdekli igazán Zsombor, helyette a biciklizésen és a történelmi kalandokon keresztül valódi önbizalomra tesz szert, Csabiban pedig igaz barátra lel.

Kattints ide, és szerezd meg most!

kepernyofoto-2022-05-23-150050.pngBakos Barbara illusztrációjaGévai Csilla gyakorlottan használ olyan témaelemeket, amelyek részei a kisiskolások mindennapjainak. Kit ne foglalkoztatna, hogy az osztályban éppen ki a menő vagy az uncsi? Kit nem osztottak még párba kevésbé kedvelt osztálytárssal? Ki ne vágyott volna akár csak egyszer is arra, hogy múltbéli királykisasszony, vagy nemes legyen? A szerző nagyon jól ráérez a gyerekeket foglalkoztató témákra, így az olvasó hamar azonosul a szereplőkkel, míg észrevétlenül magával ragadja a történet.

Az egymást követő fordulatok és fergeteges helyzetkomikum mellet talán fel sem tűnik, mennyi hasznos helyismereti és természettel kapcsolatos információt rejt A fecsegő kastély. A regény felkelti a gyerekek érdeklődését a külvilág csodái felé, az időutazás révén pedig betekintést nyújt a Békéscsaba környékén található nevezetességek történelmébe.

Olvass bele itt!

kepernyofoto-2022-05-23-150142.pngBakos Barbara illusztrációjaA könnyed, játékos mű rendkívül szórakoztató, de A fecsegő kastély ennél többet is tud! A főszereplő fejlődése bemutatja, hogy a biciklizés, ahogy az olvasás tanulási folyamata is, egy hosszabb út, amelyet maguknak kell kijárni, ráérezni a lényegére. Nincs rá általános módszer, mindenkinél más válik be, de a saját úton megszerzett sikerélmény felbecsülhetetlen értékű! Janka és Csabi barátsága pedig ösztönzi az olvasókat arra, hogy próbálják a látszaton, az első benyomáson túlmenően is megismerni egymást, hiszen az igazán fontos és érdekes dolgok a felszín alatt rejlenek.

A fecsegő kastély nagyszerű kezdőregény lehet 6-9 éves kisiskolások számára a nyári szünetben. Zseblámpás Könyvekre jellemző nagy betűkkel nyomott, szellősen szedett, pár oldalanként képekkel lazított szerkezete a lendületes haladás érzetét kelti,így még a bizonytalanul „pedálozó” olvasó is könnyen merít sikerélményt belőle. Szeretettel ajánljuk minden alsósnak!

Kattints ide, és szerezd meg most!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Tegye fel a kezét az a...!