Helló, Munkácsy!

Rajzpályázat általános iskolásoknak

Gévai Csilla A fecsegő kastély című regényéből a gyerekek sok-sok érdekességet megtudhattok Békéscsabáról és Munkácsy Mihályról, miközben rengeteget nevetnek Nyafka Jankákáékkal a nyári táborban. A regény ihletesére most az általános iskolásoknak készültünk egy pályázattal, amire egyénileg és osztályosan is nevezhettek! Ha te is gyakran szabadjára engeded a képzeleted, és szeretnél különleges pagonyos nyereményeket, akkor tarts velünk!

Minden általános iskolást arra buzdítunk, hogy olvasson bele Gévai Csilla A fecsegő kastély című regényébe itt, amelyben két gyerek 1922-ben találja magát, amikor a Wenckheim-kastély még teljes pompájában áll, sőt, beszél is! De a gyerekeknek meg kell találniuk a hazavezető utat. A fecsegő kastély megismerteti velük Békéscsaba történelmének egyik izgalmas szakaszát, és megmutatja, hogy néha azokból lesznek a legjobb barátok, akikről a legkevésbé gondolnánk.

A regény ihletesére most az általános iskolásoknak készültünk egy pályázattal, amire egyénileg és osztályosan is nevezhettek! Ha te is gyakran szabadjára engeded a képzeleted, és szeretnél különleges pagonyos nyereményeket, akkor tarts velünk!

Mi a feladat?

a_fecsego_kastely_borito_1000px.jpgEgészítsd ki a képet, mit itt tudsz letölteni és kinyomtatni!

Neked mi jutna eszedbe, ha lehuppannál Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeum lépcsőjén a festő szobra mellé? Igaziból is kipróbálhatod, sőt! Be is térhetsz a múzeumba, hogy ihletődj, de ha messze vagy Békéscsabától, akkor itt és itt érdekes információkat találhatsz, hogy tovább rajzold a képet!

Töltsd le a pdf-et, nyomtasd ki, és egészítsd ki a rajzot! Engedd el a fantáziád! Persze, az nagyon szuper, ha Munkácsy Mihály története, képei valamilyen módon megjelennek az alkotásodon, mert megihlettek téged.

A pályázat során bármilyen eszközt használhatsz, lehet fekete-fehér, színes vagy digitális is a leadott pályamunka.

Ha készen vagy, küldd el a rajzod a Csabagyöngye Kulturális Központnak az alábbi címre: 5600 Békéscsaba, Széchenyi utca 4.

Beküldési határidő: 2022. szeptember 10-től 2022. október 1-ig.

Tüntesd fel a levélben a képed címét – ha szükséges kiegészítő szöveget, történetet – az életkorodat, a nevedet, hogy melyik iskola melyik osztályába jársz, egy email címet, egy telefonszámot és egy postai címet.

Pályázók köre: 6–14 éves gyerekek

Eredményhirdetés és kiállítás a pályamunkákból: 2022. október 7-én 15.00 órakor lesz Békéscsabán a Munkácsy Emlékházban (Békéscsaba, Gyulai út 5, 5600), ahol a legjobb pályamunkákból kiállítás nyílik.

Vegyél részt a kiállításmegnyitóval egybekötött könyvbemutatón! További részleteket itt találsz!

Díjazás:

Osztály nyertes: A legizgalmasabb és legtöbb pályázatot küldő osztály Pagony könyv- és játékcsomagot kap.

A legjobb egyéni nevezők pagonyos könyvcsomagban részesülnek.

Ha bármi kérdésed adódna, az info@pagony.hu címen segítünk!

Jó alkotást!

Kapcsolódó termékek