Izgalmas stratégiai játékok az egész családnak

Zombik, detektívek, Harry Potter és világkörüli utazás 80 nap alatt

Sokszor nehéz kiválasztani, milyen játékot vegyünk meg az egész családnak. Mindenki egyenlő esélyekkel indul? Együtt dolgozzunk benne, vagy egymás ellen? Mindenkinek tetszik majd a témája és célja? Most összeszedtünk nektek néhány játékot, ami szerintünk az egész családnak tetszeni fog és még össze is hangolja majd a társaságot a játékélmény!

Zombie Kidz

zombie-kidz-evolucio-v2.jpg5-6 éves kortól, 2-4 játékos, 15 perces játékidő

Ha már családi- és gyerekjátékokról van szó, miért ne kezdhetnénk egy olyannal, amiben az élőhalottak fenyegetik az iskolánkat? Na jó, aggodalomra semmi ok, nézzétek csak a képet, ezek a zombik nem annyira félelmetesek!

Egy nagyon izgalmas küldetésalapú társassal játszhattok, ha a Zombie Kidz-et választjátok, és biztosan nem fogtok ráunni egyhamar, hiszen a játék minden új játék kezdetekor fejlődik és új nehezítések lépnek életbe. Fejlődhet a karakteretek, fejlődhetnek a zombik, sőt, 13 lezárt borítékot is találtok a dobozban, amik további szabályokat hoznak a játékba!

A játék célja, hogy közös erővel megvédjétek az iskolát a zombiktól, így az egész család egy célért, együtt fog dolgozni a játék során. Minden menet lejátszható 15 perc alatt, és közösen figyelhetitek a fejlődéseteket, amit egy matricázó lapon is tudtok jelölni, így a több mint 40 kör alatt (amelyek végtelenszer ismételhetőek) nem felejtitek el, milyen változások mentek már végbe a játék során. A játékot tovább színesítik a küldetések, amiknek megoldásáért szintén gyűjthetitek a matricákat.

Ebbe a társasjátékba nem csak mi szerettünk bele, a legnagyobb társasjáték fórumon (a BoardGameGeek-en) leadott szavazatok alapján és a 2019-es UK Games Expo megítélése alapján is a legjobb gyerek társasjáték lett az előző évben!

“Ez egy kötelező darab gyerekeknek. Az 5 éves ikreim imádják, szinte minden nap játszunk. Pont elég stratégiai lépést mutat be a gyerekeknek, mindig egy kicsivel többet, ahogy haladunk előre a borítékokkal.” - LFGodoy a BoardGameGeek-en.

Rendeld meg ittHarry Potter: Roxforti csata

32839.jpg11 éves kortól, 2-4 játékos, 30-60 perces játékidő

7 játék, 7 történet, 4 karakter, 1 doboz. Minden Harry Potter rajongó örömére már társasjáték keretében is végigjátszható a könyvsorozat! Bújjatok Harry, Hermione, Ron vagy Neville bőrébe és jussatok el a Roxfort Varázsló- és Boszorkányképzőben zajló csatához, hogy megvédjétek az iskolát. A 7 történet egymás után időrendben vagy tetszőleges sorrendben is játszható, mert minden történet kezdetén újra kell kezdeni a pakliépítést (azaz a karakteretek fejlesztését). Minden történetben új kihívásokkal, új gonosztevőkkel és új helyszínekkel találkoztok, és a végén még Tudjukkit is le kell győzni. Persze ez lesz a legnehezebb kihívás, de ha sorban haladtok, a végére már elég felkészültek lehettek a végső megmérettetésre!

A dobozban mind a 7 játéknak a paklija külön kis dobozban rejlik, így folyton újabb és újabb izgalmak lépnek a színtérre, és a játék előrehaladtával karaktereink is egyre több varázslatot ismernek, amit játék közben tovább is tudtok fejleszteni. Ez a stratégiai társas képi világában is ismerős lehet a Harry Potter rajongóknak - a filmben szereplő karakterekkel találkozunk a kártyákon, és a történetben megismert karakterek, helyszínek, varázslatok is visszaköszönnek.

Megunhatatlan játékban sikerült megörökíteni milliók kedvenc történetét, a randomizált cselekmények és a választható karakterek közötti mozgás minden játékot olyan érzéssé fog varázsolni, mintha először lépnétek a Harry Potter világába – az pedig minden rajongó legnagyobb álma, hogy újraélhesse a kedvenc történetét az első felfedezés örömével!

“Már harmincszor végig játszottuk a hat hónap alatt, amióta megvan … Az első alkalommal, amikor végig mentünk a 7 részen, mindannyian felfedeztük a játékot, amit nagyon élveztünk. … A nyerési arányunk 60% körüli, mindig újabb és újabb kihívásokkal találjuk szembe magunkat, nagyon megszerettük!” - LandonEllis a BoardGameGeek-en.

Rendeld meg itt!

80 nap alatt a föld körül

27717.jpg10 éves kortól, 2-6 játékos, 45 perces játékidő

Mutatunk még egy stratégiai játékot, ami egy jól ismert regényt önt játék formába, mégpedig nem mást, mint Verne Gyula egyik legismertebb könyvének kalandjait. A 80 nap alatt a föld körül az előzőekhez hasonlóan pakliépítő játék, így fejlődik a játék és karakterünk is. A játék célja, hogy te érj vissza leghamarabb Londonba, szabadulj meg az összes pletyka kártyától és ne maradjon több pénzed, mint 10 font. Nagyon érdekessé és egyedivé teszi a játékélményt, hogy itt nem a kockák döntik el, ki mennyit lép, hanem az, hogy mennyi pénz lapul a zsebedben. Így ha elfogyott a pénzed, néhány mezőt visszalépve visszaszerezheted azt.

A játékban Phileas Fogg jól ismert 1872-es kijelentésével indulunk, miszerint körbeutazza a földet 80 nap alatt, és hű inasával, Passepartout-val a nyomában útnak is indul. A hű társhoz mezők kapcsolódnak a pályán, ahol kézbe kell venned egy Passepartout-kártyát, ami segíthet, de akár akadályozhat is célod elérésében.

Rendeld meg ittDetektív klub

32658.jpg8 éves kortól, 4-6 játékos, 45 perces játékidő

A sok-sok stratégiai játék mellé mutatunk egy lazítósabb társast is. Az elmúlt évek egyik legnagyobb játéksikere a Dixit volt, amelyben a művészi képeké és az azokhoz kapcsolt képzettársításoké a főszerep. Ez elindított egy nagy hullámot a hasonló alapokra épülő játékok között. Itt van a Detektív klub is, amiben a bizonyítékkártyák lesznek azok, amik legkülönbözőbb gyönyörű illusztrációkkal várnak majd. Ebben a játékban van egy titkos szó, amit csak a cselszövő nem ismer, feladata pedig elhárítani magáról a gyanút. A titkos szóhoz kapcsolódó 2 képet kell választani bizonyítékként, hogy megmutassák, nem ők a tettesek és az, aki ezt nem ismeri, annak elég hihetőnek kell lenni ahhoz, hogy meggyőzze a többieket, ő is a titkos szó alapján választott. Óriási partijáték ez az egész családnak, amiben a blöffölés, a jó asszociáció és a megfigyelés egyenlő szerepet kap és órákon át garantált vele a jó hangulat.

Rendeld meg itt!

Kapcsolódó termékek