Megérkezett Medve és Madár!

Az idei tavasz legaranyosabb mesekönyve

Medve és Madár ebben a képeskönyvben elmesélnek mindent, amit a barátságról tudni érdemes. Ráadásul olyan aranyos módon, hogy azt szavakkal szinte el se lehet mondani. Azért persze megpróbáljuk. Olvass tovább!

medves_es_madar_borito_1000px.jpgRengeteg mesekönyv született már antropomorf medvékről, madarakról, az első barátságról és az élet apró csodáiról is. Jogos a kérdés, hogy mi újat lehet még mondani ebben a témában. Szerintünk a titok a hogyanban van.

A világ legnagyobb írói sorra válaszolják azt a “mitől lesz jó egy könyv”, vagy a “hogyan lehet olyasvalamiről írni, amiről eddig még senki”, hogy rossz a kérdés. Nincs olyan történet, amit ne mesélt volna el már valaki, és a legizgalmasabb cselekmény sem ment meg egy rosszul megírt regényt. Az újdonságérzetet az adja, hogyan meséli el az adott író az adott történetet. A történet és a szerző személyes találkozása az, amit még senki nem látott korábban. Az a különleges, utánozhatatlan és megismételhetetlen fénytörés, ami abból születik, ahogy a szerző személyisége - lelke, ha úgy tetszik -, átvilágít a mesén.

Az Angliában élő szerző és illusztrátor Jarvis pedig A Medve és madár meséi alapján egy olyan személyiségnek tűnik, akivel mindannyian nagyon szívesen elbeszélgetnénk egy tavaszi séta alkalmával. Sőt, biztosak vagyunk benne, hogy Medve és Madár minden apró kalandjához örömmel csatlakozna gyerek és felnőtt olvasó egyaránt. A kötet meséiből olyan bölcsesség és a gyerekek lelkének mély ismerete árad, hogy arra nehéz más példát találni. A szöveg és a képek mégis fiatalosak, lendületesek, ugyanakkor valahogy ismerősek, mintha egy régi barát új arcát ismernénk meg.

Kattints ide és szerezd meg a könyvet!

kepernyofoto-2023-03-24-155653.pngJarvis illusztrációjaNa de mit kell tudni Medvéről és Madárról? Leginkább azt, hogy a legjobb barátok. Festegetnek, piknikeznek, egy pihe-puha takaróban kuckóznak.

Néha azonban nehezebb érzelmekkel is meg kell küzdeniük – pont, mint minden kisgyereknek. Medve például neheze viseli, hogy Madár sokkal ügyesebben fest, mint ő, Madár pedig nem érti, miért távolodik el tőle a legjobb barátja, mikor Medve legszívesebben csak az új takarójában kuckózna. A mesék végére azonban minden konfliktus elsimul, hiszen mindkettejüknek nagyon fontos, hogy a másik boldog legyen.

A meséket kedves rajzok és finom humor kísérik. Azoknak biztosan teli találat lesz, akik imádják az aranyos macis meséket, de azt gondoljuk, azok is nagyon fogják szeretni, akik egy kicsit már unják az ilyen könyveket. Az, ahogy Jarvis mesél és rajzol, tényleg valami egészen különleges és egyedi hangulatot ad ennek a könyvnek.

Kucorodjatok be Medvével és Madárral egy pihe-puha takaró alá, és nevessetek velük a beszélő virágon, az elmaradt pikniken és Madár gyönyörű festményén!

Tedd kosárba!

Kapcsolódó termékek