Julia Donaldsonból és Axel Schefflerblő sosem elég!

Itt a rég várt A csiga és a bálna először magyarul

A Julia Donaldson- és Axel Scheffler-rajongók legnagyobb örömére itt a szerzőpáros egyik legrégebbi, magyarul azonban most először megjelent kötete! Olvassatok barátságról és bátorságról már kétéves kortól!

a_csiga_es_a_balna_borito_1000px.jpgVitán felül áll, hogy Juli Donaldson könyveit övezi a legnagyobb várakozás és a leglelkesebb érdeklődés az ÖSSZES Pagony kiadású könyv közül. Ezekről a könyvekről kérdeztek minket leggyakrabban, ezeket kapkodjátok el pillanatok alatt a boltok polcairól és ezek azok a mesék melyek évtizedek alatt sem fáradnak el.

A verses mesék, a ritmikus szövegek számos pozitív hatásáról már nem egyszer írtunk az ajánlóinkban. A Julia Donaldson-mesék állandó fordítója, Papp Gábor Zsigmond sosem okoz csalódást, a lehető legtökéletesebben ülteti magyarra a rímeket és a szöveg nyelvi humorát. És mivel a szerző az előadóművészet felől érkezett a meseírás világába, szövegeit felolvasni is legalább akkora élmény, mint hallgatni estéről estére, újra és újra.

Szerezd meg A csiga és a bálnát most!

kepernyofoto-2023-05-31-140752.pngAxel Scheffler illusztrációjaEmellett azonban Julia Donaldson mindig elrejt a meséiben valami fontos gondolatot is, melyet szinte észrevétlenül ad át a hallgatóságnak. A csiga és a bálna történetében egy apró csiga gondol egy nagyot, és minden várakozást felülmúlva beutazza a világot barátja, a bálna segítségével. Így mutatva meg a családjának és az olvasó gyerekeknek is, hogy a bátorság és a barátság minden akadályt legyőz. Kívánhatunk többet az óvodás gyerkőcöknek, mint hogy találják meg magukban a bátorságot, és teljesítsék be minden álmukat?

És akkor még nem is beszéltünk az egyszerű, mégis lebilincselő illusztrációkról, melyeket Axel Scheffler hibátlanul alkot meg újra és újra minden általa rajzolt kötetben. Éppen annyira ingergazdagok, amennyire azt a célkoroszály be tudja fogadni, és pont annyira mozgalmasak és kifejezőek, hogy szöveg nélkül is élvezetes legyen nézegetni őket.

A csiga és a bálna korántsem a legfrissebb könyve a szerzőpárosnak, magyarul azonban eddig még nem volt elérhető. A Donaldson-rajongók imái azonban meghallgatásra találtak, most már a magyar gyerekek számára is csupán egy karnyújtásnyira van ez a fantasztikus, bátorító és szórakoztató kis kötet. Vágjatok bele a világkörüli kalandba ti is!

Rendeld meg itt!