Ahol tud, segít

mese egy közösségi szuperhősről

Ismerd meg Julia Donaldson legújabb verses meséjét! Bogarak, csigák, pillangók; a Csodakukac az aprónép között játszódik, hősünk pedig a szuperjófej földigiliszta.

Olvass tovább!

csodakukac_borito_1000px.jpgJulia Donaldson meséje és Axel Scheffler csodás rajzai odavarázsolnak minket a fűszint világába. A bogárkákért, csigákért, pillangókért, gilisztákért eleve oda van a legtöbb kisgyerek. Hosszas megfigyelések tárgyai, rengeteg kérdésük van, imádják őket kézbe fogni. Kétféle ember van: aki már álldogált hosszasan egy csiga felett kitartóan guggoló hároméves mellett, és aki még nem.

Nos, itt is rengeteg lesz a nézegetnivaló! A Csodakukac tele van vidám életképekkel ebből a mikrovilágból – merthogy a mese főhőse nagyon szeret segíteni, és a legkülönbözőbb helyzetekben láthatjuk. Egyszer zsineg, máskor emelődaru vagy ugrókötél; Csodakukac nagyon sokoldalú. Ráadásul nagyon közösségi lény. Láthatóan az okoz neki örömet, ha a sokoldalúságát kihasználva segíthet vagy örömöt okozhat.

Egyszóval hősünk egy közösségi hétköznapi hős. Szeret segíteni, részt venni, észreveszi, ha valahol szükség van rá, és pont ezért mindenki ismeri és szereti.

Rendeld meg itt a mesét!

kepernyofoto-2024-01-19-140739.pngAxel Scheffler illusztrációjaMás is észreveszi azonban, hogy a jó arc földigiliszta egy élő svájcibicska. Két elvetemült pernahajder. Gyík varázsló és verőlegénye, a varjú persze csak a saját hasznukat látják: föld alatti kincsek felkutatására akarják kényszeríteni hősünket.

A két kizsákmányoló természetesen pórul jár. A közösség, amiért Csodakukac oly sokat tett, összefog és ötletesen kimentik. A gonoszoknak úgy kellett, mi pedig újra élvezhetjük milyen sokféle módon segít, vesz részt, hozza össze a kis közösség tagjait a lelkes kukac.

Tömérdek apró részlet, nézegetős-böngészős jelenet teszi élvezetessé az új Donaldson-könyvet. Nem csak magyarul új: ez az életmű legfrisebb darabja, eredetije is nemrég jelent meg. Nincs is jobb tavaszváró mesekönyv, nekünk, felnőtteknek pedig mégiscsak kényelmesebb a kanapén kuckózva nézegetni az aprónép életét, mint kockára fagyva ácsorogni a parkban. Lesz rá elég alkalom márciusban. Addig is itt a cuki képeskönyv. Élvezzétek ki minden apró mozzanatát!

Kattints a könyvért!

Kapcsolódó termékek