Ugrálj es memóriázz, mint egy kufli!

Itt a legújabb kufli-társas!

A kuflik népszerűsége évek óta töretlen, és ez egyáltalán nem meglepő: az egyik legfantáziadúsabb, legszeretetreméltóbb, legmókásabb sorozat a kortárs gyerekkönyvpiacon.

A kuflis termékeknek se szeri, se száma: ha szeretnétek, lehet kuflis bögrétek, plüssötök, foglalkoztatótok, matricakészletetek is… de a legjobbak mégiscsak a társasok, mert ezek az egész családot katapultálják az őrületes kufli-univerzumba, miközben együtt vagytok és felhőtlenül szórakoztok!

Eddig három társas és egy kártyajáték jelent meg a Pagony gondozásában, ez a negyedik, ami talán tényleg a legnagyobb kedvencünk lesz, hiszen egyszerűen minden megvan benne, ami az önfeledt játékhoz szükséges! Olvass tovább, és kiderül, mivel készültünk nektek ezúttal!

Memória, de közben mozgásfejlesztő is?

Pontosan! A kuflik és az esőtánc alapvetően a memória szabályaira épül, de annál sokkal több: jól meg lehet kavarni egymást és saját magunkat is, szóval remekül fejleszti a koncentrációt, emellett a mozgás is teret kap játék közben. A memória az egyik legjobb, leghatékonyabb fejlesztőjáték, de lássuk be: a hagyományos formáját nem csak a gyerekek, a szülők is hamar megunják. Na, az unalom olyasmi, ami biztosan nem fenyeget senkit egy kuflis játékban, őrületes csavarok és hatalmas nevetések viszont abszolút benne vannak a pakliban!

kuflik_es_az_esotanc_1000px.jpgA memóriázás megtornáztatja az agyat, de az Esőtáncban nem csak az elme, hanem a test mozgatása is nagy szerepet kap, ugyanis egy csomó tánclapka tartozik a játékhoz, amiken az elhagyatott rét lakói prezentálják, milyen mozdulatokat kell bemutatni a játékosoknak ahhoz, hogy össze tudják állítani az esőtánc koreográfiáját. Az sem baj, ha a gyerekek még nem tudnak olvasni, az illusztrációkról azonnal érteni fogják, mi a teendő, és onnan már a memóriáé a főszerep!

Az agymunka mozgással való kombinációja egyrészt pihentető lehet a kicsiknek, másrészt szuper mozgásfejlesztő játékká is teszi az Esőtáncot, hiszen olyan feladatokat kell végrehajtani, mint például a helyben futás vagy a saját fejünkön való dobolás.

Itt tudsz lecsapni rá!

Hány éves kortól játszhatjuk?

A játékot már 3 éves kortól játszhatjátok, úgyhogy a kicsik sem maradnak ki a mókából! A szabálykönyvet fellapozva rögtön észreveszitek majd, hogy sokféle verziót próbálhattok ki, a legegyszerűbb változattal pedig teljesen biztos, hogy a család legifjabb tagjai is megbirkóznak majd!

Sokan kerestek nálunk olyan játékot is, amiben a lényeg az együttműködés, a közös munka. A kuflik és az esőtánc szerencsére erre is lehetőséget ad, úgyhogy így garantáltan nem lesz abból konfliktus, hogy ki nyer. A kooperációs játékoknak egyébként rendkívül sok jótékony hatása van, többek között észrevétlenül tanítják meg a csapatmunka fontosságát a kicsiknek.

A játékidő nem szuper hosszú, pontosan azért, mert a célcsoport még nem feltétlenül tud hosszan, elmélyülten egy dologra koncentrálni, annyi minden érdekli őket, hogy könnyen szétszóródik a figyelmük. A mozgásos részek viszont megtörik és feldobják a játékmenetet, így aztán a gyerekek érdeklődését is könnyebb fenntartani.

De ha egy picit nagyobb kuflirajongód van, akkor is jó hírünk van a számodra: a különböző nehézségi szintek miatt ez a játék egészen 8 éves korig abszolút élvezhető és tartogat kihívásokat mindenkinek.

Megrendelem most!

Na de hogyan kell játszani?

Az alaptörténet egyszerű: az elhagyatott réten zuhog az eső, már a kufliüregek bejáratát fenyegeti a hatalmas árvíz! A ti feladatotok, hogy eljárjátok az esőtáncot, ami elkergeti az esőfelhőket, hogy újra kisüssön a Nap a rét felett, és a kuflik visszatérhessenek legkedveltebb elfoglaltságukhoz: a pihengetéshez.

A játékszabály könnyen érthető, és mindenhez magyarázatot is fűztek a készítők, így még az is simán megérti, akinek a társasozástól a bonyolult szabályok értelmezése veszi el a kedvét.

Egy négyféle nehézségi szinten bonyolítható, klasszikus felforgatós memória segítségével kell megszereznetek azokat a lapokat, amelyeket összeillesztve eljárhatjátok az esőtáncot. De figyeljetek, mert több apró szabály bonyolíthatja: egyeznie kell a színeknek, elmozdíthattok egész sorokat - így csak a legszemfülesebbek fognak emlékezni, hol volt eredetileg az a lap, amire szükség van az esőtánchoz!

És persze arra is figyeljetek, hogy a 3D-s elhagyatott rétet közben nehogy elmossa az eső...

Rendeld meg most!