Mi történik, ha összegabalyodnak a kívánságok?

Tudd meg Lissa Evans legújabb regényéből!

Mi lenne, ha egy kislány félretenné a tízéves szülinapi tortájáról a gyertyákat, aztán elfelejtené az egészet és felnőne? Mi lenne, ha időskorában a szomszéd gyerekeire vigyázna, akik megtalálják a gyertyáit, és rájönnek, hogy varázserővel bírnak? Nagyjából ilyen tempóban húzza be az olvasóit Lissa Evans új, varázslatos kalandregénye, a Bárcsak! Tudd meg te is, mi lesz, ha a kívánságok valóra válnak! Olvass tovább!

barcsak_borito_1000px.jpgA tizenegy éves okostojás Ted cseppet sem lelkesedik, amikor a szülei házfelújítás miatt az utcájukban lakó Filly nénihez adják be őt és a húgát, Kathelint gyerekmegőrzésre. A kedvén az sem javít, hogy összeismerkednek egy újonnan a környékre költözött izgága fiúval, Willarddel, hiszen a néni háza továbbra is mérhetetlenül unalmasnak tűnik. A tévé ősrégi, a macskája pedig öreg és büdös. Aztán Kathelin (akit mindenki csak Rinnek becéz) a fiókban talál tíz érintetlen születésnapi gyertyát, a gyerekek kíváncsian meggyújtják az egyiket és hamar rájönnek, hogy amíg leég, egy kívánságuk teljesül.

A hármas úgy dönt, megosztja a titkot Filly nénivel, hiszen mégiscsak az ő gyertyáiról van szó, és biztatják, hogy kívánjon ő is valamit. Ám a néni nagyon tágan fogalmaz, no meg egy kis baleset is történik közben, így aztán Tednek, Rinnek és Willardnek kell őt kiszabadítani a régi, gyerekkori kívánságaiból. Miközben a gyerekek megfejtik a néni vágyott kalandjait, rájönnek, hogy Filly néni mennyire szeretett volna utazni, és varázslatos barangolásuk után arra buzdítják, hogy menjen el világot járni, mert az álmait beváltani sosem késő. Így aztán a néni felkerekedik, és búcsúajándékként Tedék családjának adja a nagy házát, hogy ne kelljen a sajátjukat átalakítani.

Kattints ide és szerezd meg a kötetet!

Lissa Evans a Stuart Horten sorozatból már ismert pörgéssel csap bele a lecsóba. Az írónő filmes hátterének köszönhetően nagyon jól ért a feszültségkezeléshez, illetve az olvasó figyelmének villámgyors megragadásához és megtartásához. A Bárcsak! az első fejezettől kezdve, oldalról oldalra izgalmas fordulatokkal tartja fenn az olvasó érdeklődését, így könnyen lehet, hogy mire észbe kap az olvasó, már a könyv felénél jár.

Nem hiszed? Olvass bele!

A változatos hátterű szereplők által átélt kalandok és a köztük kialakult kapcsolatok rávilágítanak, hogy a legkülönbözőbb emberek között is létrejöhet barátság. Filly néni esetében a gyerekszereplők generációs különbségeken túllépve fedezik fel, hogy egy felnőtt is lehet bizonytalan vagy szégyenlős, és kezelheti egyenrangúként a gyerekeket, hiszen valaha ő is egy álmodozó gyerek volt. A kerekesszékes Ted pedig bebizonyítja, hogy a különbözőség nem hátrány, hiszen az ember az eszével is képes megküzdeni az élet kihívásaival. A könyv legfontosabb tanulsága, hogy bár nem vagyunk egyformák, mégis ugyanúgy szükségünk van barátokra, hiszen együtt vagyunk a legerősebbek.

A Bárcsak!kellemes, gyorsan fogyasztható őszi olvasmány lehet a 9-12 éves korosztály számára, hiszen egyszerre repíti el az olvasót varázslatos kalandokra és hangsúlyozza a társas kapcsolatok fontosságát. Emellett megtanít arra is, hogy sosem késő tenni azért, ha valamit nagyon szeretnénk.

Kattints ide és szerezd meg a kötetet!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Bárcsak! olvashatnék egy jó könyvet!