TUDJ MEG MINDENT A PAGONY MASZKOKRÓL

Maszkok érkeztek hozzánk kedvenc grafikáiddal és mesehőseiddel

Bár reméljük, hogy lassan minden újraindul és szépen visszazökkenünk a régi kerékvágásba, a maszkok még egy darabig az életünk részei lesznek. Akkor pedig már hozzanak egy kis vidámságot is a mindennapokba! Nézd meg itt a maszkokat, készítettünk egészen piciknek és felnőtteknek való méretűt is!

Az utóbbi hetekben mi is nagyon nehezen szoktuk meg az új életformát: az izolációt, az ezzel járó új szabályokat. Amíg zárva tartottak boltjaink, addig is maszkban voltunk odabent. Lássuk be, nem éppen egyszerű maszkban lenni, mert eleinte furcsa benne lélegezni, csikizi az arcot, szemüvegben simán bepárásodik tőle a lencse...

maszkok.jpgDe nincs mese, most hordani kell, így inkább azon vagyunk, hogy olyat válasszunk, ami viszonylag kényelmes, és pont ott simul az arcra, ahol kell, nem szorít a pántja stb... No és az esztétikum sem utolsó szempont.

Nagyjából így született meg az ötlet, hogy mi lenne, ha megpróbálnánk mi is maszkokat készíteni, a saját meséink figuráival, a saját könyveink illusztrációival.

Mi könyveket és játékokat adunk ki és forgalmazunk, így a ruhaipar, hát hogy is mondjuk, nem áll túl közel hozzánk, szóval nem kevés kihívást jelentett, míg a tervektől eljutottunk odáig, hogy a boltjainkban és a webshopban kaphatók legyenek a maszkok (a Pagony boltjaiban jövőhéttől lesznek elérhetőek, figyeljétek a Facebook oldalainkat!).

De minden nehézségével együtt megérte, mert úgy látjuk, hogy ti is nagyon örültök a pagonyos figurákkal, illusztrációkkal készített maszkoknak!

A legkisebbeknek nem könnyű megmagyarázni, hogy mi történik, hogy miért változott meg ennyire a világ, miért kell ennyit kezet mosni, miért nem találkozunk másokkal - nemcsak kiadóként, hanem szülőként is hálásak vagyunk Axel Scheffler koronavírusról írt képeskönyvéért!

A maszkot sem feltétlenül könnyű rájuk adni, így arra gondoltunk, hogy az egészen kicsiknek is készítünk maszkot a pagonyos mesehősökkel. Hátha így könnyebben elfogadják, sőt, talán örömmel veszik fel a hozzájuk közel álló mesefigurákkal díszített maszkot. Marék Veronika imádnivaló mesehősével, Boribonnal és az ő kis mackóival, a sorozat legújabb részéből kivett illusztrációkkal készült a baby maszk, 0-2 éveseknek ajánlunk.

baby_maszk_2.jpg


Az eggyel nagyobbaknak, a kisovisoknak és kisiskolásoknak Dániel András lényei, a mindig végtelenül szórakoztató kuflik kerültek a maszkra, és hogy választani is tudjatok, Berg Judit Ruminije, a vagány, mindig újabb és újabb kalandokba keveredő egér került, Kálmán Anna illusztrációit már ti is biztos jól ismeritek.

gyerek_maszk_2.jpg

Keresd itt a Ruminiset, itt pedig a kuflisat!Mi is meglepődtünk, amikor kiderült, hogy a kistinik is rajonganak a kulfikért és Ruminiért is, így az ő méretükben is készült ezekkel a képekkel maszk. És hogy azokra is gondoljunk, akik esetleg kicsit más designban gondolkodnak, Gévai Csilla mintáit is használtuk - tudjátok, ő az, akinek a grafikái az összes Pagony-boltban visszaköszönnek. Finom minták türkizes-szürkés színvilággal - szerintünk telitalálat!

tini_csere.jpg

Itt találod a Ruminiset, itt a kuflisat, itt pedig a Gévai Csilla rajzosat!
Ez utóbbi mintával természetesen felnőtt méret is készült, és még egy másik is, négyféle színben: Baranyai (b) András Ezentúl lesz banán! - novellák a rendszerváltásról c. antológiánkhoz készült illusztrációja sötétkék, zöld, türkiz és sárga színekben választható.

noi_maszk_2.jpgBaranyai (b) András rajzaival – itt a türkiz, itt pedig a zöld! Itt pedig megtalálod Gévai Csilla grafikájával.

ferfi.jpgStílusos sötétkék maszk férfiaknak – kattints a képre a termékért!

Bízunk benne, hogy ezzel a sokféle maszkkal segítünk nektek és a gyerekeknek egy kis játékosságot, szerethetőséget és vidámságot csempészni a hétköznapokba! Válasszátok ki a kedvenceket, és rendeljetek most kedvezménnyel webshopunkból!

Fontos: a maszkokat higiéniai okból nem tudjuk cserélni. Kérjük, ezt vedd figyelembe a rendelésnél!

Kapcsolódó termékek