A barátsághoz nem kellenek szavak

Itt a legújabb Pitypang és Lili kötet

Ismerjétek meg Pitypang és Lili legújabb, játszótéri kalandjait! A mesében egy különleges, új barátot is szereznek, miközben szuperül érzik magukat. Olvass tovább!

pitypang_es_a_baratsag_borito_1000px.jpegValószínűleg minden kisgyerekes családban ismerős az a szituáció, amikor a játszótéren összetalálkoznak egy külföldi családdal. Míg a szülők feszengve próbálnak összeszedni 1-2 kedves mondatot angolul, addig a gyerekekelőbb kicsit megilletődnek, amiért a másik nem érti, mit mondanak, de a felnőtteknél sokkal gyorsabban átlendülnek ezen az apró akadályon, és kreatívabbnál kreatívabb kommunikációs lehetőségekkel állnak elő. A közös játéknak pedig immár semmi akadálya.

Ez történik Lilivel is a Pitypang és a barátság című kötetben. A játszótéren találkozik egy Leó nevű kisfiúval, aki, bár nem érti, mit mond, de szívesen lenne a játszópajtása. Ahogy Lili Pitypangot is megérti, noha vele is más nyelvet beszélnek, úgy Leóval is hamar megtalálják a közös hangot. A barátsághoz ugyanis nem feltétlenül kellenek szavak.

Kattints ide és szerezd meg a kötetet!

kepernyofoto-2023-03-13-115241.pngPásztohy Panka illusztációjaTöbbek között azt szeretjük nagyon Pásztohy Panka meséiben, hogy olyan témákat dolgoznak fel, melyek szerves részei a mai ovisok életének. A más kultúrákkal való ismerkedés, barátkozás ebben a történetben sem didaktikus, ugyanolyan természetesen jelenik meg, ahogy a gyerekek mindennapjaiban is. Így a Pitypang és a barátság, míg elsősorban egy kedves, szeretnivaló mese szupercuki rajzokkal, észrevétlenül segíthet feloldani a kezdeti megilletődést, és bátorítani a kicsiket, hogy merjenek nyitni más kultúrák felé is. Így aztán felnőttként is könnyebben, felszabadultabban fedezhetik fel maguknak a világot.

Tedd kosárba Pitypang és Lili legújabb kalandjait!

Kapcsolódó termékek