Rajzolj nekem! - jótékonysági rajzolás Agócs Írisszel és Dániel Andrással az Ördögkatlan Fesztiválon

2021. augusztus 6-án pénteken 10-12h között az Ördögkatlan Fesztiválon a Pécsi Pagony mesebirodalmában Agócs Írisz és Dániel András vár benneteket! Ők ketten akkor és ott megrajzolják Neked, amire mindig is vágytál... Kérj egyedi illusztrációt kedvenc pagonyos illusztrátoraidtól, és segíts a Katlan-falvak könyvtárainak, iskoláinak!

Augusztus 4-7. között számtalan izgalmas gyerekprogrammal vár téged is az Ördögkatlan Fesztiválra kitelepülő Pécsi Pagony csapata: kézműves foglalkozások gyerekeknek, szitanyomás Agócs Írisz grafikáival, gyerekjóga, valamint a Rajzolj nekem! nagy sikerű jótékonysági esemény is újra ellátogat a Katlanra. Pénteken Agócs Írisz és Dániel András várja azokat, akik szívesen vásárolnának – akár maguknak, akár ajándékként – olyan grafikákat, amelyeket személyesen nekik, kérésük alapján, ott helyben készítenek el számukra az alkotók, melyek megvásárlásával a Katlan-falvakban élő gyerekek könyvhöz jutását támogatjátok. Az e módon befolyt adományból a Pozsonyi Pagony Kiadó beszerzési áron ad könyveket.

Azért szervezzük az eseményt, mert a vidéki, kistelepülési könyvtár az a pont, ahol a gyerekek más lehetőségek híján találkozni tudnak a könyvekkel, ahol olvasóvá válhatnak. Gyerekkönyvek szerzőjeként, kiadójaként, gyerekekhez és irodalomhoz egyaránt közel álló emberekként úgy gondoljuk, ebben meg kell próbálnunk a magunk eszközeivel segíteni.

Az illusztrátorok, akik részt vesznek a Rajzolj nekem jótékonysági akcióján, és rajzolnak nektek – helyben, azonnal:

Agócs Írisz – az egyik legérzékenyebb illusztrátor, a Pagonynál elsősorban Berg Judit és Tandori Dezső állandó partnere. Művészcsaládban nőtt fel: „A nagymamám festőművész volt, a nagypapám pedig néprajz-kutató és a helyi múzeum igazgatója, ami azzal járt, hogy a lakásuk is a múzeum épületében volt. Itt töltöttem a legtöbb időt. A rajzolásról és festésről azt hittem, hogy ez valami olyan dolog, amit mindenki csinál. Ha valaki pedig nem csinálja, az nem azért van, mert nem tudja, hanem azért, mert nem ér rá. Valószínűleg ez így is lehet.” – írja.

Legfontosabb könyvei a Pagonynál:

Szia, Jóga!; Kicsi, nagy

Berg Judit: Maszat-sorozat, Cipelő cicák-sorozat

Tandori Dezső: Medvék minden mennyiségben, Medvetalp és barátai

Dániel András - író, illusztrátor, a Rajzolj nekem ötletgazdája. András egyedi, különleges humorú meséket ír. Olyanokat, amelyek a gyerekek mellett a szüleiket is megszólítják. A Szép Magyar Könyv-díjas szerző első mesés kötete 2012-ben jelent meg, 2013-ban indult kufli sorozata pedig mára megérett arra, hogy PhD-dolgozatok témája legyen, gyakorlatilag bármilyen szakterületen.

Legfontosabb könyvei a Pagonynál:

Kuflik-sorozat

A nyúlformájú kutya

És most elmondom, hogyan lifteztem

Kicsibácsi és Kicsinéni-sorozat

Mit keresett Jakab az ágy alatt? (és mi történt ott vele?)