Szuper térképes társasjátékok!

Ha odavagytok az olyan játékokért, amikben a térképé a főszerep, akkor idesüssetek! Megmutatjuk a nagy kedvenceket.

A térképes játékok egyre jobbak és szebbek az utóbbi években. A közös bennük: a játék során fel kell térképeznünk egy világot így vagy úgy; hol nekünk magunknak kell összeállítanunk, némelyikben szó szerint megrajzolnunk a térképet, másokban pedig ügyesen kell böngésznünk őket, jó útvonalakat kidolgozva nyerni, vagy megismerni egy város helyszíneit és nyomozva összerakni egy történetet. A játékmódok változatosak, de az alap közös. A térkép. Mi hol van, honnan hová hogyan jutunk el, hogyan viszonyulnak egymáshoz az elemek, tereptárgyak, épületek, utcák, folyók, helyek, növények, állatok…

Szeretitek az olyan klasszikus játékokat, mint az Elvarázsolt labirintus, amiben emlékezetből kell végigjárni egy labirintust? A térképnek a fejedben kell lennie, mert a falak nem láthatóak: furmányos mágneses rendszer alkotja őket a doboz belsejében. Vagy a Jungle panic, amiben gyorsan észlelve kell felkapnotok térképelemeket, és úgy lehelyezni egymás mellé, mint egy dominóban? Nem lesz mindegy, melyik állatból mennyi kerül majd egymás mellé. Vagy az utóbbi idők egyik legnagyobb slágere, a sokaknál függőséget okozó Kartográfusok, amelyben magatok rajzoljátok a térképet? Amilyen békés, gondolkodós, rajzolgatós játék, olyan addiktív. Nem egy kollégánk van, aki mindenhová magával cipeli a táskájában, van aki barátos kocsmázásra viszi magával, van aki azzal tart pihenőt nap mint nap (merthogy egyedül is játszható).

Ha ezek közül bármelyikre rákattantatok, akkor az itt következő listából biztos megtaláljátok a kedvenceteket!

Micromacro Crime City - Full House

micromacro_full_house_favor_02.pngBöngésző, kereső-böngésző rajongók figyelem! A Micromacro Crime City sorozat minden játékában egy hatalmas, telerajzolt térképet fogtok böngészni. A térképen rengeteg szereplő is látható különböző szituációkban. Arra is rá fogtok jönni, hogy egy-egy szereplőt többször is megtaláltok majd a térképen. Bűnügyeket kell felderítenetek, együtt. A kártyák elmondanak egy rejtélyt, szóbeli kulcsokat adnak egy-egy helyszínhez és figurához. A térképen nemigen vannak feliratok, vagyis arra is nektek kell rájönnötök melyik a kávézó, ami egy templomtól két sarokra van nyugatra. A sztori felgöngyölítése során egyre jobban megismeritek a várost, egyre jobban tájékozódtok benne. A játék több, különböző nehézségi szintű esetet is kínál nektek. És több változat is van már belőle. Ki gondolta volna ez a játék előtt, hogy nagyítóval hasalni egy kiterített térképen ilyen izgalmas lehet!

Itt szerezd be!

Yunka


yunka_3d_crop_1000px.pngVadonatúj, lenyűgözően szép játék a Yunka. Ne hagyjátok azonban hogy a gyönyörű külső megtévesszen! Merthogy okos is: a rendkívül ötletes játékmechanika egy igazi gyöngyszem. Vannak azok a játékok, amik olyan érdekes gondolkodásmód, mindset kialakítását szorgalmazzák, amiben jó időt tölteni. A Yunka pont ilyen játék. A játszma során a dzsungelünk térképe folyamatosan változik, a játékosok érdekei és némi – egészséges arányú – szerencse szerint. A térképen mindenki a saját ablakával igyekszik bujkáló állatokat találni egy minta szerint. Az ablak mintája pedig minden játszmában más és más, hiszen a szomszéd játékos rajzolja fel nekünk az ablak átlátszó fóliájára. Térben gondolkodás, kombinatorika, és nagyon ügyes, finom módok és alkalmak a többiek akadályozására. A fifikás szívatás és a térlátás szerelmeseinek. Meg mindenki másnak. Imádjuk, a karácsonyfa alá vele!

Itt vedd meg!

Éjszaka az Állatkertben

dsc_9710.jpgBojti Anna interaktív könyve és folytatásai hatalmas sikert arattak. Ez, az Éjszaka az Állatkertben világában játszódó társas pedig hozzáad az élményhez. Az összetett, intelligens játékok kedvelőinek ajánljuk. Nem kell megijedni: kezdőknek is szuper. Aki nem szokott még az összetettebb társasokhoz, az kezdje a kooperatív játékmódban. Ez kiváló alkalom arra, hogy kiismerjétek a játékmechanikát és a sok szép, megfogni is jó játékelemet, együttműködve jól átbeszéljetek minden döntést a közös cél érdekében, és már meg is tanultátok. Amikor belecsaptok a versengő játékmódba, olyan kalandban lesz részetek, mint a könyvekben. A (tudjátok, kicsit elvarázsolt) Budapesti Állatkert térképén kell jó stratégiákat és útvonalakat alkalmaznotok. Rajongók: olyan, mintha a könyvet egymással versengve játszanátok! Nem olvastátok? Sebaj. Nyugodtan belevághattok anélkül is.

Itt tedd a kosaradba!

Kapcsolódó termékek