Kruppa Gergely

Yunka

Illusztrátor: Horváth Ildi

Pagony Játékkiadó, 2023

Lelkes állatvédőként izgatottan fogadjátok a hírt, hogy a dél-amerikai dzsungel egy apró szegletében kihalófélben lévő állatok nyomaira bukkantak. Lehet, hogy pár veszélyeztetett állat újra megvetette a lábát azon a területen? Azonnal meg kell tudnotok! Felkészültök az expedícióra, és térképetekkel felszerelkezve bevetitek magatokat a dzsungelbe, mindegyikőtök egy-egy különleges állat nyomában. Vajon ki lesz az, akit a nyomok leghamarabb elvezetnek a lajhárhoz, a skarlát íbiszhez, a selyemmajomhoz és a jaguárhoz?
Ebben a teljesen egyedi játékban mindenkinek saját, átlátszó, letörölhető térképe van, amelyre minden játékban új kombinációban rajzolhatjuk fel a tereptárgyakat! A térképet a közösen épített, mindig változó dzsungel fölé tartva kereshetjük meg, hogy hol is rejtőznek a dzsungel lakói. Szerencse, éles ész, előrelátás és ügyes tájékozódás kell az expedícióhoz!

Játékszabály ( ) Játékszabály ( )

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 7990 Ft
Aktuális ár: 7591 Ft
loyaltypoints38 törzsvásárlói pont
Kosárba
Hol lakik a bébihangyász?

Ezer és ezer társasjáték van a világon, ezért természetesen nagyon ritkán lehet igazán újat mutatni – általában olyan ötletekkel, amik valamiképpen a társasozás világán kívülről érkeznek, mint a Dixit, ami a verbális játékok reneszánszát hozta el, a Pandemic Legacy a több játékon átívelő történetével, vagy a Micromacro CrimeCity a böngésző történetfelfedezéssel. Mégis, időnként az ismert alkatrészek kombinációjával is lehet olyat mutatni, amiről azt érzi az ember, hogy wow, ilyet még sosem próbáltam!

Olvass tovább és ismerj meg egy ilyen játékot!

"Ezt a játékot kifejezetten saját kedvemre készítettem"

Megérkezett a Yunka, Kruppa Gergely legújabb társasjátéka a Pagony Játékkiadó gondozásában. A játék során őserdei expedícióra indulnak a játékosok, és ritka állatok nyomában járhatnak. A tervezővel készített interjúnkból megtudhatod, hogyan jött létre ez az egészen különleges társas, ami még a legnagyobb gémereket is meg fogja lepni. Olvass tovább!

Szuper térképes társasjátékok!

A térképes játékok egyre jobbak és szebbek az utóbbi években. A közös bennük: a játék során fel kell térképeznünk egy világot így vagy úgy; hol nekünk magunknak kell összeállítanunk, némelyikben szó szerint megrajzolnunk a térképet, másokban pedig ügyesen kell böngésznünk őket, jó útvonalakat kidolgozva nyerni, vagy megismerni egy város helyszíneit és nyomozva összerakni egy történetet. A játékmódok változatosak, de az alap közös. A térkép. Mi hol van, honnan hová hogyan jutunk el, hogyan viszonyulnak egymáshoz az elemek, tereptárgyak, épületek, utcák, folyók, helyek, növények, állatok…

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások