Szuper nyári újdonságok

A gyerekeknek és neked is

Fantasztikus új könyvek érkeztek a partnereinktől! Ebben a szemlében piciktől a felnőttekig mindenkinek ajánlunk valami szuper olvasnivalót!

Piciknek

kathrin-lena-orso-vajon-hol-lehet-az-en-tuzoltosagom-keresokonyv-245408.jpeg
Vajon hol lehet...?-sorozat

A keresőkönyvek, böngésző albumok szupernépszerűek az apróságok körében! Amellett, hogy a felfedezés örömét biztosítják a gyerekeknek, a beszédtanulásban is sokat segítenek. Keresd meg és mondd ki! Ráadásul mindezt egy kedves, rímes mese egészíti ki. A tűzoltóság vagy az építkezés érdekli jobban a te gyerkőcödet? Válassz neki ezek közül a könyvek közül!

Kattints ide a tűzoltós és az építkezős kötetért!

apuesen_300.png
Apu és én, Anyu és én

Az ujjbábos könyvek szintén nagy kedvencek, ráadásul már az első szülinap előtt is bátran játszhatnak velük a gyerekek! Az ujjbábokat mozgatva elmesélhetjük a tekergő oroszlánkölyök és az apukája, vagy a kiselefánt és az anyukája kalandjait. A nagyobb testvér kezébe is bátran odaadhatjuk, biztosan szuper élmény lesz, hogy már ő is tud mesélni a picinek!

Rendeld meg az oroszlános és az elefántos kötetet!

Ovisoknak

8742470_5.jpegEgy dolog, sok szempont: A tojás, Az alma

Gondoltad volna, hogy egyetlen dolgot hányféle szempontból vizsgálhatsz meg? Belülről, kívülről, közelről, távolról, önmagában, összefüggésben. Megnézheted a színét, a formáját, megszagolhatod, megízlelheted, megtapinthatod. Kereshetsz hozzá hasonló dolgokat, önmagán túlmutató jelentéseket, összefüggéseket, ábrázolásokat, történeteket, szokásokat... és végül egyetlen dologból egy egész világ kerekedik ki.

Azt gondolod, mindent tudtok az almáról és a tojásról? Az Egy dolog, sok szempont-sorozat bebizonyítja, hogy még az ilyen hétköznapi dolgoknak is vannak olyan érdekességei, amikről sosem hallottatok!

Szerezd meg a sorozat részeit itt!

farkasmesek_a_felelmetes_fogsoru_farkas_kerettel.jpeg
Farkas mesék-sorozat

A félelmetes fogsorú farkas, A farkas és a tolvaj

A Farkas mesék-sorozat elképesztően vicces, és legalább akkora élmény lesz a szülőknek, mint a gyerekeknek! Ezekben a mesékben megdől a félelmetes farkas mítosza, míg a főszereplő mindenféle szórakoztató kalamajkába keveredik.

Különösen ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akik félnek a farkasoktól, de mindenki más is nagyokat fog nevetni a Farkas meséken!

Kattints ide a sorozatért!

Alsósoknak

vilaglatott_egerke_web.jpegViláglátott egérke

Egy mezei egérke megelégeli az őszi esőket, a koplalást, gondol egyet, és bemerészkedik a faluba. Vajon igazat beszélnek az öregebbek, hogy a házi egerek semmiben sem szenvednek hiányt?

Ha hősünk tudná, hogy a faluban csöppet sem vár rá szíves fogadtatás!… De most már nem fordulhat vissza: hosszú utazás vár rá, egészen a városig, ahol előbb egy házimacska otthonába téved, majd életveszélyes hivatás jut neki, a patkánykirály udvari főkóstolója lesz. S kalandjainak ezzel még koránt sincs vége…

Itt találod Kányádi Sándor meséjét!

egy-essexi-professzor-elveszett-naploja_5.jpeg
Egy essexi professzor elveszett naplója

Ha egy essexi professzor hajótörést szenved, biztosak lehetünk benne, hogy vacsoraszerzés helyett inkább felfedezi a lakatlan sziget csodálatos élővilágát.

Naplójába leír és lerajzol több, mint harminc új fajt, például a bóbitás bömböcöt, az árnyéki gúvadot, a királyi farosludat és a mezei bimókust.

Kalandozzatok együtt ezzel az abszurd, szórakoztató kötettel, engedjétek szabadjára a fantáziátokat, és álmodjatok meg ti is egy sose volt, izgalmas szigetet! Kifejezetten ajánljuk az otthon töltött, forró, vagy éppen esős napokra!

Szerezd meg most!

Felsősöknek

8706225_5.jpegA bodrogközi rém

Végre itt a vakáció, kezdődhet a várva várt túra! A kalandor múltú és természetű Berci papa és természetimádó unokája, Dani nekivág a vadregényes Bodrogköznek. Útba ejtik Sárospatakot, ahol Berci papa a diákkorát töltötte, s ahol néhány rég látott ismerős is feltűnik.

Mintha a hírhedt Bodrogközi Rém is csak az ő érkezésüket várt volna! Fél évszázad után újra felbukkan, a környéken pedig kitör a pánik, és egyre szaporodnak a furcsábbnál furcsább esetek, mi több: bűntények. Nagypapa és unokája az izgalmas túrakalandok közepette nem is sejtik, milyen közel kerültek a veszélyes Rémhez.

A könyv szerzője, Fiala Borcsa a wmn.hu főszerkesztője, újságíró, blogger, több sikeres könyv szerzője. Két kamasz gyerek anyukája és egy fekete nudlikutya odaadó szolgája. Szíve mélyén örök kisfiú, a gyomra magasságában pedig megrögzött habzsidőzsi.

Itt találod letehetetlen ifjúsági regényét!

jan-miles-kingston-kozgazdasagtan-konnyeden-szuper-okos-tudomany-245868.jpegSzuper okos tudomány-sorozat

A gyerekek különösen felsős korban már rengeteg olyan dolog után érdeklődnek, amikről mi, felnőttek sem tudunk sokat. Számos olyan kérdésük van, amire már nem tudjuk zsebre tett kézzel rávágni a választ. Ez persze egyáltalán nem baj, sőt! Eljött az ideje, hogy együtt fedezzük fel a tudomány izgalmasabb szegleteit!

A Szuper okos tudomány-sorozatban olyan témákról olvashatunk a gyerekek számára is könnyen érthető, könnyen befogadható formában, amikről talán még soha! Láttál már gyerekkönyvet magfizikáról, nanotechnológiáról, szociológiáról vagy közgazdaságtanról? Akkor itt az ideje kézbe venni a Szuper okos tudomány-sorozatot!

Itt találod a sorozat részeit!

Felnőtteknek

kasey-edwards-igy-neveld-a-lanyodat-hogy-elfogadja-es-szeresse-onmagat-246730.jpegÍgy neveld a lányodat, hogy elfogadja és szeresse önmagát

Ha úgy neveljük a lányunkat, hogy szeresse és elfogadja önmagát, akkor a többi szinte magától a helyére kerül.

A lehető legtöbbet hozza majd ki magából, mert tisztában van a képességeivel.
Ragaszkodik az egyenlőségen alapuló, egészséges kapcsolatokhoz, mert nem éri be kevesebbel.
Vigyáz testi és lelki egészségére, mert amit szeretünk, az megérdemli a gondoskodást.
Elégedett és kiegyensúlyozott lesz, mert tudja, hogy saját magára mindig számíthat.

A könyv szerzői, Kasey Edwards és Christopher Scanlon – maguk is lányos szülők – tudományos kutatásokon és személyes tapasztalatokon alapuló módszereinek segítségével lányainkat felvértezhetjük az önbecsülésüket romboló kulturális hatások és társadalmi előítéletek ellen.

A kötet tanácsokkal szolgál az önazonosság, a támogató barátságok, a független, felelős döntések kialakításához, hogy lányunk értse és őszintén szeresse önmagát és a nőt, akivé válik.

Szerezd meg a könyvet most!

silke-rose-west-hogyan-meseljunk-a-gyerekeknek-246153.jpegHogyan meséljünk gyerekeknek?

„Az a cél vezérel minket, hogy segítsünk a szülőknek és pedagógusoknak abban, hogy meséket mondva alakítsanak ki bensőséges kapcsolatot a gyerekekkel. Ha az olvasó még nem kezdett el mesélni, azt javasoljuk, hogy még ma vágjon bele. Gyakorlat teszi a mestert.”

A mesemondás számos előnnyel jár: a gyerekek élvezik az érdekfeszítő történeteket, amelyek a család bensőséges közegében születnek meg. De épp ilyen fontos az is, hogy a mesemondó visszahódítja magának azt az ősi örömforrást, amely ezzel a kreatív kifejezésmóddal jár. Nem pusztán az számít, hogy kire vagy mire figyel a gyermek, hanem az is, hogy egy olyan csatornát hozunk létre, amelyen keresztül kifejezhetjük a mindennapi életünk érzelmeit, örömeit és gondjait. A mesemondás nem egyirányú utca: a kölcsönösségre és a kapcsolatra épül.

A szerzők bátorítják az olvasókat, és bebizonyítják, hogy a mesélés olyan készség, amelyet bárki fejleszteni tud, és amelyet bárki sikeresen gyakorolhat. A példamesék szemléltetik, hogy a gyerekeket az egyszerű cselekmény is elvarázsolja, a feladatok pedig útmutatást adnak és kísérletezésre buzdítják a mesemondókat.

Kattints ide, és szerez meg most!

Kapcsolódó termékek