Vakációzz a varázslatos Zsebtengernél!

Megjelent a Rutkai Bori Banda új lemezéhez készült mesekönyv!

Rutkai Bori új könyvében egy igazán színes, karneváli hangulatú nyári vakációra kalauzol el minket úgy, hogy közben ki sem kell tennünk a lábunkat itthonról. A könyv a Rutkai Bori Banda legújabb lemezéhez, a Zsebtengerhez készült, de önálló mesekönyvként is megállja a helyét.

01.jpgA könyvben tizenhét dalt találhattok, és mindegyik dalhoz tartozik egy mese is, na meg ínycsiklandó receptek, alkotásra ösztönző kreatív feladatok és mókás játékok is! Fontos tudnotok, hogy a dalokat tartalmazó lemez nem tartozik a könyvhöz, azt külön lehet megvásárolni digitálisan vagy cédé formájában. Természetesen a mesék és a dalszövegek zene nélkül is élvezhetőek, de nagyon ajánljuk a lemez beszerzését is, mert Rutkai Bori sokszínű karakterei a muzsikaszótól még inkább életre kelnek!

Keresd itt a könyvet!

Nagyon magunkra ismertünk például Macikában, aki a csíkos pizsijében kortyolja a tejeskávéját, és hunyorgó szemmel várja a tavaszt, de végül inkább visszafekszik a puha ágyba, mert még nincs elég meleg neki. Felnézünk Láthatósági Bácsira, aki éjjel-nappal a láthatósági mellényében biciklizik a zsebtenger-parti Kukutyinban, a kedves városkában, mesekönyvünk helyszínén. Kukutyinban él például Hosszúfejű királyfi, akinek a barátnője, a királylány annyira odavan a királyfi hosszú fejéért, hogy képtelen abbahagyni annak sorolását, mi minden férne még rá arra a csodálatosan hosszú fejre: még egy orr, még több száj és egy kacskaringós bajuszka! Ha a réten sétálgatunk, könnyedén megpillanthatjuk a hölgyet, aki elültetett nem kevesebb mint százhúsz tölgyet! Ha meguntuk Kukutyint, akkor pedig csak elég felszállnunk a Palacsinta Pályaudvaron egy vaníliás vagonra, és megnézni kicsit a szomszédos Szilvalek Várost is.

Olvasd el itt a Hosszúfejű királyfi meséjét!

02.jpgA kukutyini éjszakák sem telnek eseménytelenül, de szerencsére biztonságban vannak azok, akik félnek a sötétségtől, hiszen itt él a Küklopsz is, aki vigyáz mindenkire, aki nem tud elaludni, és elűzi a közelükből a rossz álmokat. A mese után még azt is megtanulhatjuk, hogyan kell egy kesztyűből saját küklopszplüsst készíteni! Rutkai Bori gondoskodott róla, hogy minden történethez tartozzon valamilyen kreatív feladat vagy recept is. Az utószóban azért szelíden figyelmeztet minket, hogy annak ellenére, hogy a receptek és a kézműves alkotások mindegyike teljesen gyerekbarát, az elkészítésükhöz szükség van egy felnőtt segítségére. És ami a legfontosabb, hogy ha már ott van az a felnőtt, semmiképp se görcsöljön rá a végeredményre, és igyekezzen saját magában és a gyerkőcben is tudatosítani, hogy nem a tökéletes tárgyalkotás, hanem a közös mókázás, a közös alkotás folyamata a lényeg!

Nekünk nagyon a szívünkhöz nőttek Kukutyin világa és szerethető karakterei. Amíg ilyen jó idő van, élvezzétek ki ti is úgy, mint a Paradicsom Parádé pattogó, pirosba öltözött résztvevői, és rázzátok Rutkai Boriék zenéjére, ahogy csak bírjátok!

Rendeld meg itt a könyvet!

Kapcsolódó termékek