Kiss Judit Ágnes

Költő, író. Az ELTE magyar szaka mellett oboistának és drámatanárnak is tanult. Több vers- és prózakötete jelent meg, emellett számos írás jelent meg antológiákban, folyóiratokban. Többek között József Attila-, Déry Tibor- és Mozgó Világ nívódíjas szerző. A Babaróka ajándéka az első Pagonynál megjelent kötete.

Mi újság? Ez!
2024-03-22
#Ezt olvassuk

2024-ben is rengeteg új könyvünk jelent meg a Pagonynál, pedig még csak április van. Olvasóink megismerkedhettek Ancsával, Szillével, Maciboccsal, Csodakukaccal, de olyan közkedvelt könyvek is folytatást kaptak, mint a Rumini, a Két kis dínó-sorozat, vagy a Panka-könyvek. Mutatjuk, mi minden érkezett a polcainkra!

Tovább olvasom...
Milyen egy meglehetősen kicsi szörny?
2024-03-14
#Ezt olvassuk

Milyen érzés új gyereknek lenni egy összeszokott osztályközösségben? Nem csak a költözés, ki - és becsomagolás nehézségeivel kell megküzdeni, nem csak a megváltozott környezettel, hanem azzal is, hogy minél hamarabb beilleszkedjenek az új osztályba. Ami sokszor nehéz: a régi iskolában máshogy szólították a tanárnéniket, máshogy álltak tornasorba, más íze volt a borsólevesnek. Hogy lehet mindezt megszokni?
És milyen érzés lehet az összeszokott osztálynak, hogy egyszer csak megjelenik egy új gyerek, aki máshogy köszön, rossz helyre áll be tornaórán és nem szereti a konyásnénik borsólevesét?
Ezt a kérdéskört járja körbe Kiss Judit Ágnes könyve, a Tujaszörny és nyírfakobold. Bár nem gyerekekről van szó, hanem az erdő titokzatos szörnyecskéiről, de az alapgondolatok ugyanazok: barátság, önazonosság, közösségiesség, befogadás.

Tovább olvasom...
Liget, liget, nyírfaliget, fehér minden fája...
2024-03-14
#Olvasósarok

Habók, a nyírfakobold esti sétájára indulva találkozik a síró-rívó tujaszörnnyel, Tutuval. Mit keres egy tujaszörny, a díszkertek lakója az erdő kellős közepén? Mihez kezd az új környezetben, ahol azt sem tudja, mi az ehető?
Kiss Judit Ágnes regénye, a Tujaszörny és nyírfakobold kötelező olvasmány azoknak az 5-8 éves gyerekeknek, akik új közösségébe kerültek nemrég, vagy akik óvodás csoportjába vagy osztályába új gyerek érkezett. Olvass bele Kiss Judit Ágnes könyvébe, és ismerd meg a tujaszörny további sorsát!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások