Kiss Judit Ágnes

Költő, író. Az ELTE magyar szaka mellett oboistának és drámatanárnak is tanult. Több vers- és prózakötete jelent meg, emellett számos írás jelent meg antológiákban, folyóiratokban. Többek között József Attila-, Déry Tibor- és Mozgó Világ nívódíjas szerző. A Babaróka ajándéka az első Pagonynál megjelent kötete.

Kiss Judit Ágnes: Kórház az osztályteremben
2021-04-09 - Labdarozsa
#Ezt olvassuk most

Az Abszolút töri nevű sorozatunkat azért indítottuk útjára, hogy a kamaszok mai nyelven, kiváló kortárs szerzők által írt regényeken keresztül kerülhessenek közelebb a történelem különböző korszakaihoz. kalauzolnak bennünket. A könyvek mindegyike történelmileg hiteles, ugyanakkor lendületes és izgalmas is. Főszereplői mai gyerekek, akik egy ősöreg, odvas platánfába rejtett időkapun át jutnak vissza a magyar történelem meghatározó szakaszaiba, hogy testközelből ismerjék meg azokat.
A legújabb részt Kiss Judit Ágnes jegyzi, szereplői úticélja pedig 1956. október 23-a. Az akkor történtek időben még nincs annyira távol tőlünk, hogy ne érintene sok családot személyesen is, így - ha az idősebb családtagok nyitottak rá - akár értékes beszélgetések is kialakulhatnak.
A témában gyerekeknek szóló irodalmat nagyítóval kell keresni, pedig rendkívül fontos és meghatározó volt a magyar történelemben. Ismerjétek meg ezt a különleges regényt!

Tovább olvasom...
Kórház az osztályteremben
2021-04-09 - Labdarozsa
#(Fel)olvasósarok

Az Abszolút töri nevű sorozatunk kötetei a történelem különböző korszakaiba kalauzolnak bennünket. Kiváló kortárs szerzők lendületes, mai nyelven íródott és történelmileg hiteles regényeit válogattuk egy csokorba. Főszereplői egy ősöreg, odvas platánfába rejtett időkapun át jutnak vissza a magyar történelem meghatározó szakaszaiba, hogy testközelből ismerjék meg azokat.
A legújabb részt Kiss Judit Ágnes jegyzi, szereplői úticélja pedig 1956. október 23-a. Olvassatok bele a kötetbe!

Tovább olvasom...
Ujjfestés Babarókával
2021-03-10 - Hanna
#Kő-papír-olló

A picikkel az egyik legjobb móka az ujjfestés: fejleszti a finommotorikát, a koncentrációt, megtanulhatjátok a színeket, megismerhettek formákat. Próbáljátok ki most Babarókával!

Tovább olvasom...