Kiss Judit Ágnes

Költő, író. Az ELTE magyar szaka mellett oboistának és drámatanárnak is tanult. Több vers- és prózakötete jelent meg, emellett számos írás jelent meg antológiákban, folyóiratokban. Többek között József Attila-, Déry Tibor- és Mozgó Világ nívódíjas szerző. A Babaróka ajándéka az első Pagonynál megjelent kötete.

Szurkolj velünk!
2024-04-25
#Ezt olvassuk

A HUBBY – magyar gyerekkönyv fórum, 2024-ben is díjazza a legjobb gyerekkönyvírókat, -fordítókat, -illusztrátorokat és elsőkönyves szerzőket. A Pagony könyvei az összes kategóriában szerepelnek, hát nem szuper? Cikkünkben mutatjuk, melyik könyveket jelöltük idén! Vajon melyik lesz a zsűri kedvence? Ti hányat olvastatok már közülük? Olvassatok tovább, és számoljátok meg!

Tovább olvasom...
Mi újság? Ez!
2024-04-18
#Ezt olvassuk

2024-ben is rengeteg új könyvünk jelent meg a Pagonynál, pedig még csak április van. Olvasóink megismerkedhettek Ancsával, Szillével, Maciboccsal, Csodakukaccal, de olyan közkedvelt könyvek is folytatást kaptak, mint a Rumini, a Két kis dínó-sorozat, vagy a Panka-könyvek. Mutatjuk, mi minden érkezett a polcainkra!

Tovább olvasom...
Milyen egy meglehetősen kicsi szörny?
2024-03-14
#Ezt olvassuk

Milyen érzés új gyereknek lenni egy összeszokott osztályközösségben? Nem csak a költözés, ki - és becsomagolás nehézségeivel kell megküzdeni, nem csak a megváltozott környezettel, hanem azzal is, hogy minél hamarabb beilleszkedjenek az új osztályba. Ami sokszor nehéz: a régi iskolában máshogy szólították a tanárnéniket, máshogy álltak tornasorba, más íze volt a borsólevesnek. Hogy lehet mindezt megszokni?
És milyen érzés lehet az összeszokott osztálynak, hogy egyszer csak megjelenik egy új gyerek, aki máshogy köszön, rossz helyre áll be tornaórán és nem szereti a konyásnénik borsólevesét?
Ezt a kérdéskört járja körbe Kiss Judit Ágnes könyve, a Tujaszörny és nyírfakobold. Bár nem gyerekekről van szó, hanem az erdő titokzatos szörnyecskéiről, de az alapgondolatok ugyanazok: barátság, önazonosság, közösségiesség, befogadás.

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások