Mivel vegyem rá, hogy végre ne egész nap a kütyün lógjon?

Mutatunk egy módszert, ami már sok ezer kamasznál bevált.

A gyerekek egyre több időt töltenek az interneten, számítógépes játékokkal és kütyükkel. A virtuális terek veszélyesek és addiktívak lehetnek, és szülőként sokszor fogalmunk sincs, hogy mivel töltik az időt online a gyerekek.

01_mod.jpg

Hány éves korában kapjon okostelefont? Már minden osztálytársának van... És ha egyszer megkapta, hogyan szabályozzam azt, hogy mennyi időt tölt el vele? Kivel csetel? Mivel játszik? Milyen oldalakat néz meg? Ezek a kérdések minden kiskamasz szüleit nyugtalanítják.

Nem könnyű korlátok közé szorítani a netezést, hiszen a gyerekek sokszor nem is értik, mi a baj a túlzásba vitt kütyühasználattal. Nekik az szórakozást, játékot, izgalmat, társaságot és humort jelent, mégpedig azonnal, könnyen, gyorsan. Ezzel pedig nehéz versenyezni.

Lehet persze együtt netezni a gyerekekkel, lehet szabályokat felállítani, de ahogy egyre önállóbbá válnak a gyerekek, a szülői korlátok egyre kevésbé működnek. Nem lehet folyamatosan a nyakukon lógni, és egy idő után már nem menő, hogy apával vagy anyával együtt nézik a kiskutyás videókat.

Mit tehetünk? Az egyik biztos módszer az, ha olyan elfoglaltságot talál a kamasz, ami legalább annyira leköti, mint a telefon vagy a tablet. Megoldás lehet a sport, egy új hobbi vagy egy erős közösség. Biztosan te is sok mindent kipróbáltál már – a kamasz gyerekek, ha lehet még kreatívabb szülőket igényelnek, mint a kisebbek... :) De a sok szervezett időtöltés mellett kell valami, ami az egyébként telefonozásra használt holtidőben is a kütyü helyére léphet. Valami olyan, ami legalább annyira vonzó, izgalmas, mint a telefon, és nem igényel plusz szervezést. A nyilvánvaló megoldás a könyv lehet – de nehéz olyan könyvet találni, ami egy kamaszt leköt. Ami addiktív, izgalmas és tartalmas. Olyan klasszikus, paplan alatt zseblámpával olvasós könyv, amilyenekre mi, szülők is emlékszünk a gyerekkorunkból. A Harry Potterből már kinőttek, a trendi kamasz disztópiákat pedig nem szívesen adjuk a kezükbe.

Nos, van egy sorozat, ami nem olyan közismert, mint a Rowling-könyvek, de utánuk legalább annyira működik. Ez az Időfutár. Nézd meg, mit írnak róla a Moly.hu-n, ahol az olvasók pontozhatják és véleményezhetik is a könyveket:

 • 02_moly.jpg
 • - Nagyon jó humorú, izgalmas, mai, fiatalos könyv, sok, de emészthető történelemmel, szuper Varázsfuvola adaptációval.

 • - Fú, asszem ezt a sorozatot muszáj lesz ledarálnom egyben! Nagyon jó! Vicces, izgalmas, rendkívül összeszedetten, feszesen megírt, letehetetlen.
 • - Gondoltam ez is valami most menő külföldi sorozat, és itthon meglepődve láttam, hogy ez bizony magyar. És méghozzá milyen jó!
 • - Izgalmas, pergő, fiatalos, humoros, jó a történelmi szál benne, csak ajánlani tudom!
 • - Pörgős, vicces, jópofa! Nagyon jól van felépítve a történet. Mind a jelenben, mind a múltban játszódó részek nagyon izgalmasak és szórakoztatóak.
 • - Hát ez csúcsszuper, és baromi jó volt! Nagyon kell a magyar piacra egy ennyire jól összerakott magyar ifjúsági kaland.
 • - Az is tetszik, hogy bele van szőve a sztoriba a történelem, meg a tudomány, meg az osztálykirándulás. Érdemes elolvasni!
 • - Imádtam! Mozart, Varázsfuvola, időutazás, Pozsony! A második rész izgalmas, vicces és jobb az elsőnél, pedig már azt is szerettem.
 • - Oké, én megőrülök a Hanna+Benedict párosért :D Az egyiptomi rész durva volt :O De ezzel együtt talán még jobban imádtam. Üzenet az íróknak: SZERETLEK TITEKET!!!
 • - Egyre izgalmasabb ez a sorozat! Mikor volt időm olvasni, már le se tudtam tenni… Pörögtek az események, sokasodtak a problémák, érdekelt a szituáció, tetszettek az idősíkok…
 • - Ez a sorozat egyre és egyre jobb!
 • - Eseménydús, pörgős, kalandokkal teli, szórakoztató, meglepő és váratlan… Az nem kérdés, hogy folytatom-e…
 • - Erre egyszerűen nem lehet rosszat mondani.

Itt tudod megrendelni a sorozat első kötetét most 25% kedvezménnyel! (Ehhez a rendelésnél, az utolsó oldalon add meg ezt a kuponkódot: 89726 és ellenőrző kódot: 5886)

Az Időfutár olyan regénysorozat, ami pont megfelel a mai kamaszok elvárásainak: pörgős és bevonzza őket. Ugyanakkor irodalmi értékkel is bír, és ami a legfontosabb: 100%-ig biztonságos.03_szerzok.jpg

Az Időfutár története 2012-ben kezdődött. Négy magyar író arra kapott felkérést, hogy olyan rádiójáték-sorozatot írjanak a Kossuth Rádió számára, amelyik sikeres lehet a fiatalok körében. Az írók mindenképpen mai történetet szerettek volna, amely Magyarországon játszódik, olyan gyerekek között, akik akár szembe is jöhetnek velünk az utcán. Emellett szerettek volna egy kis tudást is belecsempészni a történetbe. Ebből született meg az időutazás ötlete, és az egyik leghallgatottabb sorozat, amit rendszeresen gyerekek ezreit szögezte a rádió elé. Olyan gyerekeket, akik addig szinte sosem hallgattak rádiót.

A siker nyomán a Tilos az Á kiadó kérte fel a szerzőket, hogy a történetet formálják regénnyé. Így indult az Időfutár-regénysorozat.

A történet szerint Hanna nemrég költözött Budapestre, ahol minden szokatlan számára: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola, új tanárok, és persze új osztálytársak. Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe... és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált. Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi, a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek...

A történetről ennél többet most nem fogunk elárulni... :)

Most egyedi, 25%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg a sorozat első kötetét itt! (Ehhez a rendelésnél, az utolsó oldalon add meg ezt a kuponkódot: 89726 és ellenőrző kódot: 5886)

 04_dofutar1.jpg

Az Időfutár működik. Leköti, beszippantja a kamaszokat. Eddig hét kötet jelent meg, és a négy szerző folyamatosan tartja, sőt, ha lehet, még emeli is a színvonalat. A sorozatot azzal együtt is imádják a kamaszok, hogy a szerzők sok-sok történelmi és természettudományi tudást halmoztak fel a történetben.

Az Időfutár az a könyv, ami visszavezeti a kamaszokat az olvasáshoz. Próbáld ki te is! Most különleges, 25%-os kedvezménnyel rendelheted meg az első kötetet, A körző titkát. (Ehhez a rendelésnél, az utolsó oldalon add meg ezt a kuponkódot: 89726 és ellenőrző kódot: 5886)Katt ide!

Kapcsolódó termékek