Ancsa
  • 6-10

Pawlak Pawel

Ancsa

Pagony Kiadó, 2024

96 oldal , Kemény kötés

„Hatodik születésnapjára Ancsa egy pedálos autót kapott Kálnám bácsitól. Négy kereke volt igazi gumikkal, kellemes tapintású kormánya, kényelmes ülése; csillogó, piros karosszériáján pedig Moszkvics felirat díszelgett. A világ végére is el tudott vinni, csak be kellett szállni.”

Ancsa néha pont olyan, mint te: grimaszol a családi fotón, szereti a jégkrémet, nem szereti, ha szúrós a ruhája, és sokszor belebeszél a felnőttek dolgába. De egy fontos különbség van köztetek: ő sokkal-sokkal korábban született. Talán épp, amikor a nagymamád. Emiatt ő még élőben nézi a holdra szállást – ráadásul fekete-fehér tévén, írógépen tanul írni, és fillérrel fizet a boltban. Ebben a könyvben rövid, nosztalgikus történetek és vicces rajzok mesélik el neked Ancsa gyerekkorát, ami... Ki tudja? Talán nem is olyan sokban különbözik a tiédtől!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3392 Ft
loyaltypoints17 törzsvásárlói pont
Kosárba
Hogyvagy bácsi, Klári néni, Pudli bácsi, Ancsa, meg a többiek...

Miért jobb a fekete-fehér tévé, mint a színes? Miért csak háromféle sajtot lehetett régen a boltban kapni? Milyen gép az, ami csúnya szavakat is képes leírni? Milyen autó a Moszkvics? És a Sellő? Hogyan vigyáz ránk egy őrangyal? Hol van az NDK, és mit jelent egyáltalán ez a három betű? Aki ezekre és még sok más kérdésre választ szeretne kapni, az legjobb, ha megkérdezi a nagymamáját. Vagy elolvassa Paweł Pawlak könyvét Ancsáról.

Ismerd meg Ancsát, a svájcisapkás vagány kislányt!

Az álmodozás nem változik az idővel, a gyerekek ugyanúgy szerettek fél évszázada is az ablakon kifelé bámulni és elképzelni nem létező világokat, eseményeket, mint ahogy tesszük azt ma is. Paweł Pawlak svájcisapkás kislánya beültet minket ebbe az időablakba, és elmesél olyan történeteket, melyek bár nem velünk történtek meg, de mégis érezzük a bőrünkön, hogy van közöttünk kapcsolódás. Nosztalgiázz Ancsával, olvass bele a könyvbe!

Nagymama, miért olyan nagy a füled?

Már a legrégebbi időkben is nagyszülők mesélhettek az unokáinak esténként a pattogó tűz mellett. Bár nem maradt fenn ezeknek a meséknek a szövege, kitalálhatjuk, miről szóltak: küzdelemről, örömről, bánatról, szerelemről, családról, halálról és születésről. Tehát magáról az életről. Vannak olyan meséink, amikben fontos szerepet játszanak a nagyik és nagypapák: ki ne emlékezne Piroska nagymamájára, akit egy harapásra lenyelt a gonosz farkas, vagy Nagyanyóra és Nagyapóra, akinek a kertjében az óriási répa termett? Válogatásunkban megismerheted a legvagányabb nagyszülőket!

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások