Fedezd fel a világot Pankával!

Ismerd meg Czernák Eszter Panka-könyveit!

Panka egy óvodás kislány, aki minden nap hosszú sétára indul anyukájával, kertészkedik a nagypapájával és segít az állatoknak az apukájával. Mint minden kisgyerekben, úgy benne is rendre felmerülnek kérdések az őt körülvevő világgal kapcsolatban. A felnőttek pedig szerencsére kellő tájékozottsággal, mégis egyszerűen, a kisebbek számára is érthetően válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Ismerd meg Czernák Eszter mesekönyvsorozatát, melyet Monszport Vivien rajzai tesznek még aranyosabbá! Olvass tovább!

A Panka-könyvek remekül egyesítik az ismeretterjesztés és a mese műfaját. A kötetek nemcsak a bölcsiseknek, óvodásoknak nyújthat izgalmas kalandot az olvasás során, de felnőtt olvasóként is újból rácsodálkozhatunk a már ismert tényekre, a természet nyújtotta színes és változatos világra, melyről a hétköznapok során hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Sőt, már akár egy családi nyaralásra is elkísérhetjük Pankáékat, vagy az állatkertben is eltölthetünk velük egy fantasztikus szülinapot!

Boldog szülinapot, elefánt! – Panka és az állatkertboldog_szulinapot_elefant_borito_1000px.jpg

Pankának születésnapja van, és ezt a lehető legszuperebb helyen ünnepelheti meg a szüleivel: ellátogatnak az állatkertbe! Még egy titkos térképet is készít az anyukája a kirándulásra, hogy igazi meglepetésben legyen része az ünnepeltnek az állatok felfedezése során.

Panka természetesen rettentően élvezi a kirándulást! Megtudja például, hogy a majmok az emberek távoli rokonai – a kislánynak rögtön le is esik a tantusz: a szemben ülő gorilla tényleg pont olyan morcosan néz, mint a szomszéd bácsi. A szülei azt is elmesélik neki, hogy a flamingók színe annak megfelelően változik, hogy milyen színű ételeket fogyasztanak, szemben a kaméleonnal, aki azért változtatja a külsejét, hogy hatékonyan udvarolhasson, azaz ünneplőbe öltözik. Természetesen rengeteg kaland is vár Pankára: simogat kígyót, és még egy csodálatos pillangó is rászáll a vállára.

De a legeslegnagyobb meglepetés az elefántoknál várja: kiderül, hogy Abunak is ma van a szülinapja! Hogy hogyan ünnepli meg az elefánt és a kislány ezt a jeles napot, azt nem áruljuk el... Nagyon édes meglepetések várnak rátok, olvassátok el ezt a különleges mesét Panka nagy napjáról!

hova_bujt_a_suni_borito_1000px.jpgHová bújt a süni? - Panka és az évszakok

Miért kopogtatja a harkály? Hogy lesz a hernyóból pillangó? Miért vicces virág a pitypang? Miért fagynak be a pocsolyák hideg időben? A Hova bújt a süni? című sorozatnyitó kötetből többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk. A mesékben négy évszakon átívelő, alapos természetismereti sétán vehetünk részt.

A könyv azonban túlmutat a szokásos ismeretterjesztésen, a mesék nem csupán a természet puszta bemutatására fókuszálnak, hanem abban is segítik a kisebbeket, hogy minél korábban elsajátítsák a természethez, állat- és növényvilághoz való helyes hozzáállást.

Rendeld meg most!

segithetek_mehecske_borito_1000px.jpgSegíthetek, méhecske? - Panka és az állatok

Gyertek, lessétek meg velünk, hol sütkéreznek a gyíkok, mivel csalogassunk katicát az erkélyünkre, miért porfürdőznek a verebek! Ezekből a mesékből sokat tanulhatunk az állatok viselkedéséről, elolvasásuk után pedig garantáltan nyitott szemmel járunk-kelünk majd a városban és a természetben egyaránt!

Panka egész családja igazi állatbarát. Anya békamentő-akcióra viszi magával Pankát. Nagyapa mindig kitalál valamit a kertjében felbukkanó madaraknak: hol téli ivóvízről, hol mesterséges odúról gondoskodik számukra. Még apa is azt figyeli az éjszakai autóúton, nehogy kárt tegyen egy arra járó megriadt vadállatban. Legyen az éticsiga, béka vagy giliszta, mindenféle élőlénnyel segítőkészek és érdeklődők. Így aztán Panka is szívén viseli az állatok sorsát maga körül.

Ebből a kötetből a gyerekek és a felnőttek megtanulhatják, hogyan lehetnek jó barátai az állatoknak. Ráadásul mindezt sok-sok humorral, és csodálatos illusztrációkkal.

Tedd kosárba!

ne_szaladj_el_csigahaz_borito_1000px.jpgNe szaladj el, csigaház! - Panka és a tenger

A harmadik kötetben Pankáék nyaralni indulnak. Ehhez persze be kell pakolni, és a hosszú autóutat is el kellene tölteni valahogy anélkül, hogy egymás agyára mennének. Czernák Eszter remek tippeket ad, hogyan bízhatunk a gyerekekre olyan feladatokat, melyektől az események aktív résztvevőjének érzik magukat, és arra is kapunk pár ötletet, hogyan lehet lekötni egy gyereket az autóban.

Panka vidáman fedezi fel magának ezt az új világot, és olyan élményekkel gazdagodik, amiket talán sosem fejet majd el. Búvárkodik, kagylót gyűjt és homokvárat épít, hogy csak néhányat említsünk. A teljesség igénye nélkül a kis család felfedezi a várost, meglátogatják a helyi élelmiszerboltot, szuvenírt vásárolnak, kipróbálják a helyi fogásokat és képeslapot küldenek a nagyszülőknek, sőt, még maguknak is! Egy sor olyan program, ami a gyerekek számára emlékezetes lehet, de amelyekért nem feltétlenül kell külföldre utazni.

Ez a kötet akkor is nyaralós hangulatot varázsol, ha ki sem tesszük a lábunkat a lakásból!

Szerezd meg most!

Kapcsolódó termékek