2020 legnépszerűbb Abszolút könyvei!

Nézd meg, mit szerettek legjobban a 9-12 évesek!

Néha a Pagonynál is asztal méretű táblázatok fölé hajolunk, a fejünket vakarva. Az egyik ilyen alkalommal történt, mégpedig múlt héten, hogy megnéztük, melyek voltak a tavalyi év legsikeresebb könyvei a 9-12 éves kiskamaszoknak szánt Abszolút-sorozatból!

tovább...

Könyvek karácsonyra kiskamaszoknak

9-12 éves kor között

Kiskamaszoknak nem könnyű olyan karácsonyi meglepetést választani, ami elég menő, elég izgalmas és még könyv is. Mai ünnepi szemlénkben ilyen könyveket ajánlunk: az idén megjelent, kiskamaszoknak szóló Pagony könyvek közül válogattuk egybe a legjobb köteteket.

tovább...

"Az ihlet mindig váratlanul érkezik"

Tudj meg mindent Wéber Anikóról!

Ha 2020-ban a kortárs gyerekirodalomról beszélünk, Wéber Anikó neve megkerülhetetlen, és ezt mindössze néhány év alatt érte el. Szerettünk volna utánajárni, mi az oka annak, hogy regényei és kisebbeknek írt meséi egyaránt ennyire népszerűek. Tudjatok meg mindent Wéber Anikó eddigi életművéről, ami szerencsére egyre bővül és egyre sokszínűbb!

tovább...

Abszolút történelem – novellaíró pályázat eredményei és tanulságai

Wéber Anikó és Mészöly Ágnes laudációja

Regényt vagy novellát nehezebb írni? Miért szerette a két szerző ezt a pályázatot? Mit vettek figyelembe a díjazásnál? Olvass tovább, tudj meg mindent, a cikk végén pedig a nyertesek értékeléseit is megtalálod!

tovább...

5 ok, amiért szerintünk a legmenőbb sorozat most az Abszolút Töri

Ha valamit meg szeretnénk tanítani a gyerekeknek, elengedhetetlenül fontos, hogy azt a magukénak érezzék, megtalálják benne az újdonság izgalmát, ugyanakkor saját magukat is. Ez a történelem tanulásánál különösen nehéz feladat, hiszen több száz éve történt eseményekhez kell valamilyen módon kapcsolódnunk.
Az Abszolút töri sorozat pont ebben segít: olvasd el, hogyan!

tovább...

Az ellenállók vezére

Olvass bele Wéber Anikó könyvébe

A Pagony új sorozatába, az Abszolút Töribe olyan 10 éven felülieknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól, korszakairól, szereplőiről. Most olvass bele Wéber Anikó kötetébe, kövesd Viktóriát és Kristófot a kiegyezés korába!

tovább...

Mitől lesz izgalmas a kiegyezés?

Wéber Anikó mesél legújabb regényéről

„Ki akartok békülni a császárral? Ferenc Józseffel? De hát miatta ítéltek halálra annyi embert! Ő győzte le a szabadságharcot! Lelövette és felakasztatta az ismerőseiteket!” – döbben meg a főszereplőm, Kristóf, amikor a múltbéli barátai elmagyarázzák neki, hogy a császár megkoronázására készülnek. - Olvasd tovább, hogyan és miért gondolta Wéber Anikó, hogy ezzel az izgalmas korszakkal, a kiegyezéssel foglakozzon az Abszolút Töri sorozatban megjelent regényében, Az ellenállók vezérében.

tovább...

Így találtuk ki az Abszolút törit!

A szerkesztők most mindent elárulnak!

Lehetne a cikk címe az is, hogy a Történelem, ahogy még nem ismered. Most induló sorozatunk valóban újfajta, izgalmas módon mutatja be a magyar történelem fontos korszakait egy-egy letehetetlenül izgalmas kalandregényben. A következőkben a Pagony főszerkesztőke, Kovács Eszter, valamint a sorozat szerkesztői, Győri Hanna és Rét Viki mindent elmesélnek neked az Abszolút Töriről, neked ezek után semmi más dolgod nem marad, csak beszerezni és élvezi a két első kötetet! Kalandra fel!

tovább...