Viszek egy szívet
  • 14-99

Viszek egy szívet

Illusztrátor: Grela Alexandra

Tilos az Á, 2023

272 oldal

Ebben a kötetben klasszikus, tankönyvi nagy verseink sorakoznak, melyekre újabb, modern, esetenként kortárs párjaik felelnek. Néha két vers áll egymás mellett, máskor egész sor vers kapaszkodik egymásba, mint kivágott papírbabák. Parafrázissal, idézettel, képi világukkal idézik meg a nagy elődöket. Néha komolyan, néha viccesen. Néha kifordítják a kicsit merev, zsinóros mentét, időnként epershake-kel öntik le a szívszaggatóan nagy szerelmet. Ahogy ők szemezgetnek a magyar költészeti hagyományban, úgy lapozgathatjuk mi is ide-oda a könyvet, hol ebbe, hol abba a szerzőbe, stílusba, ötletbe, átiratba belekóstolva.  A kötet illusztrátora a lengyel származású Grela Alexandra, aki tiszta lappal, a tankönyvi értelmezési hagyományon kívülről tekintett rá a magyar versekre, és készített hozzájuk meglepő, sokrétű, szabad asszociációkra hívó kollázsokat.  

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 4990 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
loyaltypoints21 törzsvásárlói pont
Kosárba
Mit olvasson a kamasz nyáron?

Ahogy nyáron a nagy melegben az ember inkább könnyű, hűsítő finomságokra vágyik, úgy ez az olvasmányokra is igaz. Ha a strandon körbenézel, általában nem a kötelező olvasmány hever a törölközőkön. Ez teljesen érthető, hiszen mindannyian vágyunk rá néha, hogy kicsit kikapcsolódjunk, kilépjünk a mindennapokból és feltöltődjünk. Olyan regényeket, újdonságokat gyűjtöttünk most csokorba, ami a kamaszokat (és téged is) rögtön beszippant majd!

Jé, ez mindig is miénk volt?

Már megint a tankönyvből jól ismert, klasszikus nagy költők versei? Igen, de nem akárhogyan, hisz’ a Tilos az Á könyvek új versantológiájának hála az érettségitételek főszereplői most számos későbbi, modern és nem egyszer kortárs költővel osztoznak a reflektorfényen.

Itt vagyunk, együtt ragyogunk! – hangoztatják kórusban a magyar irodalom egykori és mai költői. A Győri Hanna válogatásában és szerkesztésében összeállított kincsesládát abszolút megéri hazacipelni, hogy jobban megismerhessük azt, ami mindig is velünk volt, de talán mégsem ennyire a közelünkben.

Olvass tovább!

Két egymásra felelő vers

Megérkezett a Tilos az Á könyvek legújabb versválogatása, a Viszek egy szívet. Győri Hanna szerkesztésében klasszikus, újabb és kortárs versek felelnek egymásra, alkotnak láncot, értelmezik egymást újra és újra és újra. Olvass el két verset a kötetből!

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások