Viszek egy szívet

Költészet napi könyvbemutató és kiállítás

A magyar költészet napja alkalmából gyere, és vigyél egy szívet magaddal!

Április 13-án a Képezőben mutatkozik be Győri Hanna Viszek egy szívet című antológiája, és a kötet illusztrációból egy tárlatot is megcsodálhattok.

viszek_egy_szivet_borito_1000px.jpgEbben a könyvben klasszikus, tankönyvi, a magyar irodalomtörténet legnagyobb versei sorakoznak, melyekre újabb, modern, esetenként kortárs párjaik felelnek. Néha két vers áll egymás mellett, máskor egész sor vers kapaszkodik egymásba, mint kivágott papírbabák. Parafrázissal, idézettel, képi világukkal idézik meg a nagy elődöket. Néha komolyan, néha viccesen. Néha kifordítják a kicsit merev, zsinóros mentét, időnként epershake-kel öntik le a szívszaggatóan nagy szerelmet. Ahogy ők szemezgetnek a magyar költészeti hagyományban, úgy lapozgathatjuk mi is ide-oda a könyvet, hol ebbe, hol abba a szerzőbe, stílusba, ötletbe, átiratba belekóstolva.

A kötet illusztrátora a lengyel származású Grela Alexandra, aki tiszta lappal, a tankönyvi értelmezési hagyományon kívülről tekintett rá a magyar versekre, és készített hozzájuk meglepő, sokrétű, szabad asszociációkra hívó kollázsokat.

Beszélgetők:
Grela Alexandra, illusztrátor
Győri Hanna, az antológia szerkesztője
Fenyő D. György, a Magyartanárok Egyesületének alelnöke, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanára
Vinczellér Katalin, moderátor

Kedvezményes könyvvásár, bor és pogi, kiállítás, könyvbemutató és még egy meglepetés. Mi kell még?

Helyszín: Képező Galéria, Budapest, Keleti Károly u. 13/a, 1024
Időpont: Április 13. 18:30

A részvétel ingyenes.

A részletekért kattints ide!

Kapcsolódó termékek