Vibók Ildi

Vibók Ildi eredeti szakmája szerint biológus, már jó ideje gyerekkönyvíró, de szeret rajzolni és szenvedélyes társasjátékozó is. Egy világvégi házban él családjával, kutyájával és rengeteg állattal (mint Gerald Durrell Korfun), akiket mind el kell látni! A több ezer madárpók mellett nyuszi, agáma, halak, lepkék, papagájok találhatók az "állatfarmon", meg még amit csak el lehet képzelni.
Mindent tud az állatok viselkedéséről, de szenvedélyesen érdekli az ember is. Szerinte nincs olyan, amit ne lehetne egy gyereknek elmagyarázni, csak jól kell megfogalmazni. A legfőbb, hogy akár gyerek az ember, akár felnőtt, legyen kíváncsi és kérdezzen!

Emma és az emberi test
2022-08-24
#Ezt olvassuk

Az emberi test egy fantasztikus gépezet! Annyira összetett, hogy azt fel sem lehet fogni! Valamilyen válasszal azonban mégis szolgálnunk kell az érdeklődő alsósoknak, amikor a működéséről kérdeznek. Te is zavarban vagy, mikor arról faggatnak, miért hasonlítanak jobban egyik nagyszülőre, mint a másikra? Vagy mikor el kell magyaráznod, miért is jó a védőoltás? Hát akkor, mikor az agy működése kerül szóba? Ne aggódj, Vibók Ildi sorozata segít érthetően, részletesen és pontosan bemutatni ezeket a témákat a gyerekeknek! Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Egysejtűek családi fotóalbuma, avagy az ivartalan szaporodás
2022-05-11
#Olvasósarok

Az Állati dumák után most megérkezett az Állati családok! Ebből a kötetből mindent megtudhattok az állati apukákról, anyukákról és kölykökről, ivartalan és ivaros szaporodásról, udvarlási szokásokról és gyereknevelésről az állatvilágban. A Vibók Ildikótól és Igor Lazintól megszokott humorral tálalva az összetettebb információk is könnyedén épülnek be a gyerekek tudásába, és nem csak az övékbe! A könyv számtalan izgalmas újdonságot tartogat a szülőknek is! Nem hiszed? Lapozz bele!

Tovább olvasom...
Miért ne csinálj krokodiltojás-rántottát?
2022-05-11 - Hamvas Réka
#Ezt olvassuk

Miért van a kengurunak erszénye? Miért nevezzük a feltűnően különböző dolgot kakukktojásnak? Miért más a pávafiúk és pávalányok tollazata? Az Állati családok – avagy gyereknevelés az állatoknál nagy segítségedre lesz az ilyen váratlan kérdések megválaszolásában, hiszen humoros és kellően tudományos nyelvezettel mutatja be, milyen sokszínű és változatos a különböző állatok ismerkedési, szaporodási és gyereknevelési szokása. Így az egész család szórakozva tanulhat, és az olvasottak később akár segíthetnek felvezetni a “kényesnek” gondolt témát is, amikor már nem szeretnénk megragadni ott, hogy a kisbabát a gólya hozza. Ismerd meg Vibók Ildi legújabb könyvét!

Tovább olvasom...