Egyedül egy egész regényt!

Ismerd meg a Zseblámpás könyveket!

A 7-10 évesek az a korosztály, aki már igénylik az összetettebb olvasmányokat, és bár még nem adnánk a kezükbe egy 300 oldalas regényt, szeretnénk, ha örömmel olvasnának. Nagyon fontos, hogy olyan könyvek közül választhassanak, amik egyszerre jelentenek kihívást és sikert, ugyanakkor maiak, szórakoztatóak és lekötik a figyelmüket.
A cél az, hogy a gyerekek élvezzék az olvasást, így a Zseblámpás könyvek egytől egyig vidám, kalandos és pörgős olvasmányok. Tudj meg róluk mindent!

Biztosan sokan ismeritek a Most én olvasok!-sorozatot és az Abszolút könyveket is. Előbbi az épphogy olvasni tudó korosztályt segíti abban, hogy megismerjék azt a sikerélményt, amit egy önállóan olvasott mese nyújtani tud. Utóbbi pedig a 9-12 éves korosztályt célozza nekik, róluk szóló, hol vidámabb, hol kicsit elgondolkodtatóbb témájú regényekkel.

De volt egy korosztály, akik mintha kicsit kimaradtak volna a jóból. Mi is érzékeltük és ti is jeleztétek felénk: mi van azokkal a gyerekekkel, akik már túl vannak a Most én olvasok! szintjén, de még túl nagy kihívás számukra egy több száz oldalas regényt elolvasni?

A Zseblámpás könyvek pont a kettő között vannak: 150-200 oldalasak, tehát valódi regények, de még vannak bennük fekete-fehér képek, viszonylag nagy a betűméretük és szellősen szedettek.

A sorozatot eddig megjelent kötetei mind könnyed, vicces és izgalmas olvasmányok. Ismerjétek meg őket!

Tara, a tigriskölyök
tara_a_tigriskolyok_borito_1000px.jpg
Tillyt, a Kalandklub lelkes tagját már ismerhetitek a Mentsük meg a vörös pandát című könyvből. Azóta saját, délutáni Kalandklubot alapított az osztálytársaival, és a hazai állatvilág megmentésén fáradoznak, virágokat ültetnek, lepkéket figyelnek meg.

Születésnapjára Tilly a szüleitől egy igazán különleges ajándékot kapott: jelképesen örökbefogadhatott egy Indiában élő tigriskölyköt, Tarát. A Nagy Tigrisrezervátum dolgozói hetente küldenek képeket és híreket a kistigrisről, de egy idő után nem érkezik új információ.
Tilly szomorúságára kiderül, hogy Indiában késik a monszun, szárazság van, így Tara és anyukája ivóvizet keresnek a védett rezervátumon kívüli veszélyes vidéken.
Tillynek tenni kell valamit! Azonnal riadóztatja a Kalandklubot, és meg sem állnak Indiáig. De becserkészni két tigrist a vadonban kicsit olyan, mintha az ember tűt keresne a szénakazalban... Vajon ők a gyorsabbak, vagy az orvvadászok?

Tedd a kosaradba a könyvet!

Mentsük meg a vörös pandát!

mentsuk_meg_a_voros_pandat_borito_1000px.jpgA Mentsük meg a vörös pandát!pont olyan könyv, amilyet keresni szoktatok nálunk haladó olvasó gyerekeiteknek. Így szoktátok leírni: olyan, ami rövid naplóbejegyzésekből áll, sok megszakítással és rajzzal, és rövidebb szövegrészekkel a szövegen belül… ilyen… kicsit képregényes napló… vagy mi. Nos, ez mind ráillik erre a könyvre, és ennél több is.

Főhősünk, Tilly rajong az állatokért, és kalandra vágyik. Ráadásul az a fajta gyerek, akinek ragadós a lelkesedése: az olvasó is átveszi. Repes az örömtől, amikor lehetőséget kap az új iskolában: jelentkezhet a Kalandklubba, és velük töltheti a tavaszi szünetét Nepálban, vörös pandákat figyelve a természetben.

Tilly lelkesedéstől szikrázó naplója nem csak cuki olvasmány, de könnyen befogadható ismeretterjesztő tartalmakat is nyújt, állatokról és természetvédelemről. Olvasmányos, könnyed és tartalmas. Ettől igazi Zseblámpás könyv.

Szerezd meg most!

Tim, az erdőjáró

tim_az_erdojaro_borito_1000px.jpgA Pagony kínálata holland szerzők művei terén eddig sem volt szűkös. Ez a paletta most egy új címmel gazdagodott, méghozzá az egyik legszuperebb kortárs holland szerző, Jan Paul Schutten és egy valódi erdész, Tim Hogenbosch tollából.

Tim, a főszereplő a születésnapjára furcsa kis csomagokat kap a szüleitől. Mindegyikben valamilyen ruhadarab van. Már majdnem elkeseredik, amiért semmilyen játékot nem kap, aztán összeáll neki a kép: a ruhadarabok egy erdész egyenruhához tartoznak! Éppen olyanhoz, amilyet az apukája visel. Tim nem is lehetne boldogabb, hiszen imádja az erdőt, és nagyon büszke rá, hogy immár hivatalos erdészként segítheti az apukája munkáját.

Tim egy nap megismerkedik egy Tippi nevű lánnyal, és megment egy csókafiókát, Karcsit, attól kezdve hárman járják az erdőt, és együtt vigyáznak, hogy mindenki betartsa az erdei szabályokat.

Tim történetében egy egész éven keresztül követhetjük az erdő életét, ezért minden évszakra szuper olvasmány lehet ez a könyv. De különösen őszre és tavaszra, a kirándulós évszakokra ajánljuk. Legyetek ti is erdőjárók, és fedezzétek fel, mennyi kis csodát tartogat a természet!

Kattints ide és szerezd meg!

Hová tűntek a krillek?

hova_tuntek_a_krillek_borito_1000px.jpgImádjátok a kalandos, felfedezős könyveket, melyek vegyítik az izgalmat és az ismeretterjesztést? Nem tudtok betelni Gerald Durell könyveivel? Szeretitek az állatokat és különösen a szívetek csücske a történetekben a hóbortos nagybácsi/ nagynéni karaktere? Akkor a Hová tűntek a krillek? tökéletes regény lesz a számotokra.

Vibók Ildi a tőle megszokott humorral és alapossággal mesél, ezúttal a sarkkörök állatairól és arról, milyen láncreakciót indíthat be, ha a változó időjárás hatására egyetlen aprócska élőlény eltűnik egy területről.

Ezt a regényt azok a kisiskolások fogják leginkább élvezni, akiket elvarázsol az állatvilág és akik odavannak a kalandos felfedező expedíciókért. Mivel a Hová tűntek a krillek? főszereplője egyes szám első személyben meséli el a kalandjait, az olvasó könnyen a helyébe képzelheti magát. Végül pedig arra is kap egy pár hasznos ötletet, hogy a saját életében hogyan segíthet ezeknek a csodálatos állatoknak egészen egyszerű, mindennapi dolgokkal.

Kattints ide és rendeld meg most!

Sherlock Bones és a koronaékszerek esete

sherlock_bones1_borito_1000px.jpgHa szeretnéd, hogy az első igazi könyv, amit a gyerkőc egyedül végigolvas vicces, nyomozós és még interaktív is legyen, akkor ne keresgélj tovább! A Sherlock Bones és a koronaékszerek esete ezt mind tudja!

Ahogy azt az inspirációként szolgáló detektívtörténetekből megszokhattuk, itt is egymást váltják a megoldott rejtélyek és az újabb kérdések. Ez a mesteri dramaturgia garantálja, hogy ezt a könyvet együltében fogják végigolvasni a gyerekek!

Bár bűntények és nyomozók népesítik be Sherlock Bones világát, a történet mégis szórakoztató és végtelenül humoros. Ráadásul aranyos illusztrációk is lazítják a levegősen szedett szöveget, melyek szintén azt a célt szolgálják, hogy az olvasás élmény legyen és ne fáradtság.

Ha még ez sem elég, időről időre fejtörők és rejtvények színesítik a történetet, melyekkel az olvasó gyerekek is a nyomozás részesei lehetnek. Ezek a feladatok éppen annyi kihívást jelentenek, hogy felpiszkálják a kisiskolások érdeklődését, de garantált sikerélményt is nyújtanak.

Szerezd meg most!

Sherlock Bones és a fáraó maszkja
sherlock_bones_es_a_farao_maszkja_borito_1000px.jpg
Ha egy híres detektív kirándulni megy, szinte azonnal feltűnik egy-egy eltűnt gyémánt, elrabolt trónörökös vagy zsaroló levél. Dr. Jane Catson hiába reménykedik abban, hogy egyiptomi nyaralásuk eseménytelen lesz, Bones érdeklődését azonnal felkeltik a fáraó elátkozott sírjáról szóló pletykák.
Elhatározzák, hogy turistahajón, feltűnés nélkül látogatják meg a síremléket, de már a gőzösön is akadnak, akik feltűnően gyanúsan viselkednek. Vajon van köze az átoknak az elkényeztetett vízilóhoz, a fecsegő bivalyhoz vagy a titokzatos pandapárhoz?
Mint az előző kötet esetén, az olvasó itt is együtt nyomozhat Holmes-szal, hiszen majdnem minden oldalra jut egy rejtvény, különbségkereső, kódfejtő vagy egyéb feladat.

Hová tűnt a fáraó halotti maszkja? Tényleg van köze Bonesnak a rejtélyhez, mint azt a rendőrök állítják?
Tedd a kosaradba, és tudd meg minél hamarabb!

Evi, Nick és a csibés nyár

evi_nick_es_a_csibes_nyar_1000.jpegAnna Woltz neve valószínűleg ismerősen cseng mindenkinek, aki keresett már ifjúsági könyvet Pagony boltban. Az Abszolút könyvek és a Tilos az Á könyvek között is találkozhattál a regényeivel. Most a Zseblámpás korosztály is megismerheti.

Ha könnyed, nyári olvasmányt keresel állatokról, barátságról és egy megmentett esküvőről, akkor az Evi, Nick és a csibés nyár tökéletes választás lesz a számodra.

Ha pedig egy olyan ifjúsági regényt szeretnél a kisiskolásod kezébe adni, ami finoman rávilágít az új anyukák és apukák jelentette változásokra, ha egy olyan könyvet keresel, ami észrevétlenül érzékenyít ebben a témában, nos, akkor az Evi, Nick és a csibés nyárral nem lőhetsz mellé.

Kosárba vele!

Anna Tükörképföldön

anna_tukorkepfoldon_borito_1000px.jpgWéber Anikó sokoldalú szerző, aki egyaránt örvendezteti meg olvasmányos mesékkel az 5-8 éves és a 9-12 éves korosztályt is. Az Anna Tükörképföldönben egyszerre ötvözi a kisebbeknek szóló varázslatos mesevilágot, és a lélektani történeteket.

Anna egy átlagos, 9 éves kislány. Olyannyira átlagos, hogy szinte semmilyennek érzi magát. Sokszor megkérdőjelezi magát a szűk környezete és a tágabb társadalmi elvárások miatt. Egy napon azonban igazán izgalmas dolog történik: az utcájukban új üzlet nyílik. A bolt tele van szebbnél szebb tükrökkel, festményekkel. Anna kíváncsian veszi szemügyre a meseszép tárgyakat, mígnem az egyik tükörből a tükörképe rákacsint. S ezzel varázslatos utazás veszi kezdetét.

A történet végére Anna elfogadja saját személyiségét olyannak, amilyen. Nem akar megváltozni mások kedvéért, megérti és kihasználja azokat a személyiségjegyeit, melyek a mese elején szorongással töltötték el.

Ezzel a regénnyel nem csak az önálló olvasást gyakorolhatják a gyerekek, de azt is megtanulhatják, hogy néha elég figyelni másokra ahhoz, hogy megoldódjanak a problémák. Minden visszahúzódó kisiskolásnak szeretettel ajánljuk!

Szerezd meg most!

Kockacukor lovassuli

kockacukor_lovassuli_toportyu_a_poni_borito_1000.jpgA lovak, a lovaglás töretlen népszerűségnek örvendenek a fiatal olvasók körében. Ezen nem is csodálkozunk, hiszen számtalan jótékony hatása van a lovassportoknak, és lássuk be, a legtöbb izgalmas kitalált karakter is időről időre nyeregbe pattan a kedvenc meséinkben, regényeinkben. Szuper hírünk van a lórajongó kisiskolásoknak, ugyanis Vadadi Adrienn Kockacukor Lovassuli-könyveinek legújabb részei a Zseblámpás könyvek között jelentek meg.

Töpörtyű, a póni

A sorozat harmadik részében Csuti már iskolás, és elhatározza, hogy titokban lovastábort szervez. Belevaló, önálló kislány, aki tudja, hogy mi akar, és hajlandó kemény munkával, no meg néha egy kis furfanggal elérni a célját. A lovastábor szuperül sikerül, Csuti sok új barátot szerez és kissé főnökösködő, “én jobban tudom” attitűdjéből is lefarag a történet végére.

Szerezd meg most!

kockacukor_lovastura_borito_1000px.jpgA lovastúra

A legújabb, negyedik részben Csuti nem hisz a fülének, micsoda kaland vár rá! Bizony, jól hallotta, egy igazi lovastúrára mehet Pali bácsival és a barátaival. A gyerekek napokon keresztül csak lovagolnak, és különlegesebbnél különlegesebb helyeken hajtják éjszaka álomra a fejüket. Már ha tudnak aludni, és nem a tábortűz mellett beszélgetnek a messzi Amerikából érkezett fiúval lovakról, a természetről és szabadságról.

Itt tedd a kosaradba!


Ajánljuk mindenkinek, aki szerette a Kockacukor lovassuli meséket, de azoknak is, akik még nem ismerik ezt a világot. A Zseblámpás sorozatban megjelent részek önálló, kerek történetek, amik az előzménykötetek ismerete nélkül is maximálisan élvezhetők. Akik pedig ismerik a korábbi köteteket, azoknak az ismerős szereplők szuper motivációt nyújtanak az önálló olvasás gyakorlásához.

Nagyláb, Kisláb

nagylab_es_kislab_borito_1000px.jpgHa szeretitek a Roald Dahl-könyveket vagy a kedves történeteket barátságos szörnyekről, akkor Ellen Potter regénye garantáltan tetszeni fog az egész családnak!

Hallottatok már a szaszkvacsokról? Esetleg jeti vagy nagyláb néven rémlik valami? Állítólag a hegyekben élnek és az emberek alkalomadtán látni vélik őket, de bizonyítékot eddig még senki sem talált a létezésükről. Pont ezekről az érdekes lényekről szól a mese, melyben megismerjük Hugót, a szaszkát (fiatal szaszkvacsot), aki elsőként barátságot köt egy emberfiúval, Bundyval.

Olvasd el az első két fejezetet!

Ez a meseregény nemcsak azoknak szól, akik a nyugodt, békés regényeket kedvelik, hanem azoknak is, akik szeretnének olvasni az elfogadásról, barátságkötésről, kívánságokról és álmokról is.

Kattints ide és szerezd meg!

Szerdán végre játszhatok

szerdan_vegre_jatszhatok_borito_1000px.jpgA hétéves Fanni szülei pár napra Olaszországba utaznak, és csak a nagynénje, a gyerekekhez egyáltalán nem értő Petra tud vigyázni rá. Fanni az első perctől ellenzi az ötletet, és nagyon haragszik a nemtörődöm nagynénire. Petra nemhogy nem foglalkozik vele minden percben, de az iskola utáni elfoglaltságaiban sem segít és különórákra sem viszi el.

Olvass bele az első fejezetbe itt!

Fanninak általában zsúfolt napirendje van, balettre, furulyára és teniszezni jár, minden napra jut egy elfoglaltság. Az élete ebben a rendszerben zajlik, és mivel így szokta meg, ezért eleinte nehezen találja ki, hogy mit csináljon újonnan szerzett szabadidejével. A pár nap alatt azonban felfedezi saját kreativitását és egy különleges új barátot is szerez.

Kirsten Boie regénye az első mondattól felkelti az érdeklődést könnyed, vicces stílusával, valamint a találékony gyermeki észjárás zseniális körülírásával. A játékos felszín alatt pedig akad néhány komolyabb, elgondolkodtató felvetés is, úgy, mint a gyerekek leterheltsége, a szabad játék fontossága és a társadalmi különbségek, melyeket a gyerekek sokkal könnyebben áthidalnak, mint gondolnánk.

Tedd kosárba!

Megálljatok, tolvajok! - Az időtükrön át

megalljatok_tolvajok_borito_1000px.jpgA Megálljatok, tolvajok! egy hamisítatlan kalandregény - a múltban. Az időutazós történetek elképesztő népszerűségnek örvendenek, hiszen ki ne szeretné kipróbálni, milyen lehet visszamenni az időben, megismerni, milyen volt az élet akkor?

Természetes, hogy muszáj volt a Zseblámpás sorozatban is helyet kapnia egy ilyen kötetnek, különben még a végén felzúdulás lenne! Hiszen a friss olvasóknak is jár ez a kaland, nem igaz?

Két főszereplőnk, Alex és Ruby testvérek, minden nyáron két hetet nagy-nagynénjüknél, Joanna néninél töltenek, aki egy kis fogadót vezet. Az ódon házban kezdődik a gyerekek kalandja, mégpedig azzal, hogy Alex egyszer belenéz a hallban található tükörbe, és nem magát látja viszont, hanem egy másik fiút. Sőt, azt is hallja, hogy a fiú beszél valakihez.

Olvasd el, hogyan indul a regény!

A testvérek rájönnek, hogy a tükör valójában egy átjáró - de azt nem tudják, hová. Ez persze rövidesen kiderül, az a sokk azonban, amit a megérkezés a múltba okoz, semmi ahhoz képest, amikor rájönnek, hogy nem tudnak visszamenni.

A Megálljatok tolvajok! egy nyomozós, pörgős kalandregény, de nem ez teszi igazán különlegessé, hanem az, hogy a gyerekek a saját családjukba érkeznek vissza, 1912-be. Lányok és fiúk egyaránt imádni fogják!

Tedd kosárba!

Százéves karácsony - Az időtükrön át

szazeves_karacsony_borito_1000px.jpgAz időutazás folytatódik! Az időtökrün át-sorozat második részében Alex és Ruby a viktoriánus korba utazik vissza, ráadásul éppen karácsony előestéjén! Vajon miért szólította most vissza a gyerekeket a tükör? És hogy lehet, hogy egy múltbéli rokon felismeri őket?

Olvass bele a Százéves karácsonyba!

A regény központi témája a család és a szeretet, a múlt és a jövő, az elengedés és megbocsátás. A Pilgrim család évszázadok távlatából is összefog, ha valamelyik családtagnak segítségre van szüksége.

Bár 1872-ben a karácsony igazán hasonlított a 21. századi karácsonyhoz, van pár dolog, ami egyáltalán nem is létezett abban az időben; például a központi fűtés, benti toalett vagy az általunk ismert női alsó. Tehát amellett, hogy nagyszerű kalandokban vehetünk részt Alexszel és Rubyval, még tanulhatunk is arról, hogy milyen volt a Viktória korabeli Anglia, milyen volt egy család élete és mindennapjai.

Rendeld meg!

Cirka és Firka

cirka_es_firka_borito_1000px.jpgA kutyák olyan furcsák és vadak! (Cirka, kóbor kölyökcica épp csak befogadva és bolhátlanítva). A macskák olyan érthetetlenek és barátságtalanok! (Firka, boldog gazdilakás-lakó kölyökkutya.) Csillog a szemük, puha a bundájuk és egyre jobban bíznak bennem. Remélem, hogy megszeretik egymást, mert én már most nagyon szeretem őket! (Gazdi, a gazdi.)

Kiss Judit Ágnest nem kell bemutatni sem a kicsiknek, sem a nagyoknak. Ezúttal a mindenféle korú cica- és kutyabarátok kedvencét írta meg. Lehetsz felnőtt vagy gyerek, iskolás vagy ovis, ha szereted az ember szőrös, négylábú barátait, ott a helye Cirkának és Firkának a polcodon és a szívedben

Olvasd el itt az első fejezetet!

Firka, a menhelyről befogadott kutyakölyök boldog, szófogadó és egyre okosabb kutyaként éli napjait a Gazdival, amikor egy nap Gazdi hazahoz a sétájukról egy beteg kiscicát. Firkának ezentúl osztoznia kell a Gazdi figyelmén és szeretetén a furcsa jövevénnyel. A szerző mindkét oldalról megmutatja, hogyan épül fel a Gazdi-állat kapcsolat, mire van szüksége egy kölyökkutyának és egy kiscicának, milyen kötelességei és örömei vannak egy állattartó Gazdinak. Mindenképp ajánlatos közösen elolvasni, mielőtt állat kerül a családba!

Kattints ide és szerezd meg!

Szafari az Ábránd-lakótelepen

szafari_az_abrand_lakotelepen_borito_1000px.jpgBali, a kedves, de beszédhibája miatt némiképp bátortalan kisiskolás hipp-hopp egy városi szafari kellős közepén találja magát. A zsiráf, a tigris és a gyűrűsfarkú maki a Főtanácsossal szeretnének beszélni, hogy a városi szafariparkban lakó állatok életkörülményein javítsanak.

Bali eleinte nem érti, hogy ehhez miért pont rá van szüksége az állatoknak, de aztán kiderül, hogy a beszédhiba adott esetben előny is lehet, mert a kisfiú ért az állatok nyelvén. Piri, az iskolatársa pedig ért "Bali nyelvén", így két állatgondozóval kiegészülve megalkotják a verhetetlen csapatot, céljuk pedig, hogy kellemesebb legyen a szafari parkban lakó állatok élete.

Olvass bele!

Bali nehézségei nem szűnnek meg maguktól, és a kalandjai végén is oda kell figyelnie arra, hogy szépen beszéljen és artikuláljon, ami néha fárasztó. De megtanul máshogy nézni magára, a beszédhibájára, előnyt kovácsolni abból, ami pusztán hátránynak tűnt eleinte.

Az alsós korosztály nagyon fogja élvezni ezt az egyszerre ismerős, és egyszerre feje tetejére állított világot. A hangos nevetés garantált olvasás közben!

Rendeld meg!

A fecsegő kastély

a_fecsego_kastely_borito_1000px.jpgGévai Csilla könyve igazi hűsítő csemege lesz a nyári szünetben egy finom limonádé mellé! A lebilincselően izgalmas, tanulságokban és magával ragadó helytörténeti érdekességekben gazdag meseregény azonnal berántja az olvasót, így aztán kezdő és haladó könyvmolypalánták számára egyaránt tökéletes választás!

Olvass bele itt!

Főszereplőnk, akit a háta mögött csak Nyafka Jankának hívnak az osztálytársai, merész elhatározást tesz: jelentkezik egy háromnapos biciklitáborba, hogy elnyerje az osztály legmenőbb bringása, Lánczos Zsombor szívét. A kaland azonban sokkal több izgalmat tartogat számára, mint azt gondolná! Rögtön az első éjszakai őrség alatt véletlen időutazásba keverednek a csendes, mindig bütykölgető Csabival! 1922-be érkeznek, és megismerik teljes pompájában a „rózsaillatú” Wenckheim kastélyt.

A rend végül helyreáll, és hőseink visszarepülnek a jelenbe. Csakhogy az átéltek után Janka többé nem a régi, már nem is érdekli igazán Zsombor, helyette a biciklizésen és a történelmi kalandokon keresztül valódi önbizalomra tesz szert, Csabiban pedig igaz barátra lel.

Kattints ide, és szerezd meg most!

Tündérek a tajgán

tunderek_a_tajgan_borito_1000px.jpgA Tündérek a tajgán Rádai Andrea műfordító első önálló regénye, amiben – nem meglepő módon – tündérek és más varázslények is szerepelnek. A történet Mimiről szól, aki Szibériába utazik családjával tündérkeresztanyja fényűző, csodálatos esküvőjére. Főszereplőnk eleinte igencsak visszafogott; szeret olvasni, beszél az állatokkal – legjobb barátja egy hatvanéves görögteknős – szóval kevésbé varázslatos, mint azt először vártuk. De a cselekmény során a szemünk láttára válik igazi kis pörgős, vagány hőssé, aki képes visszafordítani Karbonára, a leghatalmasabb tündér gonosz varázslatát, amely az egész násznépet mély álomba szenderítette. Mimi nem adja fel, és megmenti családját akkor is, ha kiderül, ő nem tud varázsolni.

Itt olvashatsz bele!

Annak ellenére, hogy Mimi nem tud varázsolni, rájön, hogy sokféle varázslat van az életben és ezt ki is használja. Elfogadja magát olyannak, amilyen. Sokat tanulhatunk Mimitől, aki vagány, de alázatos, bátor, de nem vakmerő, és biztosan minden leendő kis fantasy-rajongó szívébe belopja majd magát! Különösen, ha meglátják Baranyai b. András fantasztikus rajzait!

Tedd kosárba!

Groll legendája

groll_legendaja_borito_1000px.jpgEz a könyv a tökéletes első fanatsy regény! Igaz Dóra úgy vezeti be a kis olvasókat a fantasztikus irodalom összetett világába, hogy az a legkevésbé sem megterhelő, sőt! Megismerkedünk Kálával, Alácia hercegkisasszonyával, akinek élete a jómodorról és mindenféle hercegkisasszonyi teendőkről szól, álmaiban azonban egy elfeledett helyen, Taharon jár. A város viszont összedőlni látszik, és a tahari gyerekek tőle várják, hogy megmentse ezt a birodalmat. Kála új barátai segítségével nekivág a küldetésnek!

Olvasd el az első fejezetet!

Az óriások világa, az új- és öreghold misztikuma, többféle világ, megannyi szereplő; izgalmas, több jelentésű tartalmak és egy igazán hasznos és komoly üzenet. A történetben nagy szerepe van a szeretetnek, a figyelmességnek, a törődésnek is, sokféle mondanivalója van minden korosztály számára. Kell ennél több egy jó első regényhez?

Rendeld meg!

Föld alatti kaland tigrissel és buszokkal

fold_alatti_kaland_tigrissel_es_buszokkal_borito_1000px-1.jpgKovács Attila rengeteg könyvet írt már a kisiskolás korosztálynak, és ez a tapasztalat nagyon is érződik a Föld alatti kaland című regényén. Pontosan tudja, hogyan lehet nemcsak megragadni, de fent is tartani az alsós olvasók figyelmét. Zseblámpás könyve vicces és fordulatos, biztos, hogy minden kütyürajongó kisiskolásból lelkes olvasót varázsol majd!

Olvass bele!

Halmi és MBE igazán szórakoztató 10 éves páros, akikkel egy forró, nyári estén útnak indulunk és meg sem állunk egészen egy sötét föld alatti járatig! Az egész kaland egy “élőzéssel” indul, ami során MBE hivatott híressé válni, de a live adásnak van még egy titkos nézője is. Vajon ki lehet az? Kik és miért ásnak az éjszaka közepén, ráadásul lopott ásókkal? És hogy lett Zitának (a fura lánynak a suliból) egy igazi, valódi, bengáli tigrise? Na, elég izgalmasnak ígérkezik?

Tedd kosárba!

A gonosz törpekommandósok világuralmi terveinek csúf bukása egyetlen eseményteli csütörtök délután

a_gonosz_torpekommandosok_borito_1000px.jpgAki járatos a karikatúrák világában, annak biztosan ismerős Marabu, azaz Szabó László Róbert művészneve. A gonosz törpekommandósok az elismert rajzoló első gyerekkönyve. Ahogy a cím is sejteti, igazán egyedi történettel van dolgunk, amit a szerző saját illusztrációi gazdagítanak. Abszurd humorával, szórakoztató képeivel, könnyen olvasható, nagybetűs szövegével garantáltan kedvenc lesz.

Olvass bele!

Két iskolás fiú, Cérna és Dugasz farsangra készülve kalózjelmezben és álszakállban indul az iskolába. Egy sikátor sarkán hozzájuk hasonló kinézetű figura rántja be őket az utca sötétjébe, lebukást, titkos hadműveletet, törpekommandósokat emlegetve, miközben még őket nevezi elmeháborodottaknak. Főhőseink eleinte teljes értetlenséggel fogadják a gömbölyded törpediktátor hepciáskodását, de hamar rájönnek, hogy a harci kedvvel bőven megáldott törpék világuralomra törését csak ők ketten – az álszakálluk miatt törpéknek hitt –, kisiskolások akadályozhatják meg. Cérna és Dugasz beépülve a törpekommandósok közé titokban, leleményes humorú magánakcióikkal szabotálják a haditervet.

Itt rendelheted meg!

Lili, Mikko és a minikalózok

lili_mikko_es_a_minikalozok_borito_1000px.jpgA regény főszereplői, Lili és Mikko egy talpraesett testvérpár, akikre egy szörnyen unalmasnak ígérkező vakáció vár utálatos nagybátyjuknál, Jimnél. A nagybácsi ugyanis kifejezetten rosszul van a gyerekekről, ha teheti, hozzájuk sem szól.

Nem túl lelkesen vágnak tehát neki az utazásnak, de annál nagyobb meglepetés éri őket, amikor a dolgok egészen másként alakulnak.

Olvasd el itt, hogy kezdődik a könyv!

Jim bácsi szomszédja ugyanis egy igen érdekes idős hölgy, Telma Salamander. Akinek van egy beszélő kakasa (Pedro nevezetű). Meg egy nyugdíjas kalóz barátja, Falábú Forstén. A díszes társasághoz tartozik még egy csomó minikalóz is.

Az gyerekek összebarátkoznak az idős nénivel és a falábú ex-kalózzal, és az ő barátságuk nagyon fontos üzenete a könyvnek: attól, hogy valaki idős, még nagyon is lehet mókás, izgalmas és tevékeny. Sőt! Elszabadult minikalózok utáni hajszában is részt vehet!

Olyan ez a könyv, mintha egy élénk fantáziájú gyerek fejéből pattant volna ki: minden oldalon újabb meghökkentő, vicces vagy érdekes fejlemény várja az olvasót. És ez a varázslatos hangulat azonnal és visszavonhatatlanul beszippantja az olvasóját, legyen az 8 éves vagy 88.

Tedd kosárba itt!

Mindig másnap

mindig_masnap_borito_1000px.jpgKertész Erzsi könyve a Zseblámpás sorozat első magyar tagja. A Mindig másnap egy teljesen hétköznapi családról szól, aminek teljesen hétköznapi tagjai egy teljesen hétköznapi reggelen egy legkevésbé sem hétköznapi kaland kellős közepén találják magukat.

Az apa szokás szerint kinyitja az ajtót, hogy kitolja a bicikliket. Csakhogy ez a nap más. Az ajtó feltárul, és a kert hűlt helyén egy őserdőt talál.

Olvass bele a könyvbe!

Ismerős, milyen az, amikor a világ kifordul a sarkaiból és az addig ismert életünk helyett valami egészen másba csöppenünk? Valószínűleg igen, hiszen tavaly tavasz óta mindannyian ebben élünk. Természetesen a Mindig másnap nem egy karanténregény, de nagyszerűen megmutatja, mi mindent tudhatunk meg magunkról és a hozzánk legközelebb állókról válsághelyzetben.

Az őserdőben toporgó család tagjai is rendesen meglepik egymást: az apa, aki szeret magára komoly családfőként gondolni, pánikba esik. Az anya sem áll a helyzet magaslatán, a gyerekek viszont nagyon élvezik a helyzetet: például nem kell suliba menni, innentől kezdve csak jó lehet ez a különös állapot! Egy darabig persze jó is.

Mert egy nap őserdőzés oké, de a kalandok másnap sem érnek véget. És utána sem.

Persze ahogy haladunk előre a történetben, az is világossá válik, hogy a család minden tagjában sokkal több van, mint azt feltételezték volna, csak a hétköznapok sűrűjében nem látták meg magukban a harcost, a hőst, a mókamestert.

Reméljük, ti is meglátjátok magatokban, mire a könyv végére értek!

Tedd kosárba itt!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • Töpörtyű, a póni - A jelentkezési lap

 • Vasárnap - részlet

 • Hugó - Két szőrgombóc

 • Az Öreghold besütött az ablakon...

 • Karácsony Joanna nénivel

 • Cérna és Dugasz megmentik a világot!

 • Amit eddig nem is sejtettünk

 • Két gyerek, egy beszélő kakas és egy csapat minikalóz

 • Mikor nőtt a ház köré ez az őserdő?

 • Mit tennél, ha egy másik évszázadban ébrednél?

 • Micsoda csapás!

 • A fiú a tükörben

 • Utazás az időtükrön át