A Szelek Tornya

Szakács Eszter

A Szelek Tornya

Bolti ár: 3990Ft
Kedvezményes ár: 3392 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Tilos az Á Könyvek, 2016
544 oldal, 140x216 mm, Kemény borító  

A vakáció utolsó napján a vagány Mira felmászik a környékükön évek óta elhagyatottan álló építkezési terület darujára, hogy megszabaduljon az őt üldöző osztálytársaitól. Fent, az irányítófülke ablakán át megpillant egy másik, ismeretlen világot. A kitörő viharban azonban megcsúszik és lezuhan, de egy griff megmenti az életét. A lány apja egészen eddig titkolta előle, hogy születésekor a Moirák titkos feladatra választották ki Mirát: kapuőre lesz az Olümposz nevű bolygónak, ahol a görög istenek élnek napjainkban. A kapuőrök mindig egy párból állnak: griffből és grifflovasból, akik ugyanazon percben születtek. Telepatikus kapcsolat köti össze őket, de ez a kapcsolat a tizenötödik születésnapjukon jön csak létre. Ekkor kezdik el tanulmányaikat az Olümposzon, ahol fel­készítik őket leendő feladatukra, ami nem kisebb, mint a világ bonyolult rendjének megőrzése. Az új iskola mellett Mirának a föl­di dolgait is el kell rendeznie, és meg kell fejtenie a család múltját átszövő titkokat...

Ezt a könyvet 12-18 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Költő, ötvös és rajz szakon végzett. A pécsi Egyetemi Könyvtár könyvtárosa a rendszerváltás óta. Számos felnőtteknek szóló verseskönyve, melyeket többek közt a Jelenkor adott ki, három mesekönyv szerzője. Az ókori mitológia elemeiből, a német, magyar népmesekincs motívumaiból épít újszerű, egyszerre békés és vidám meséket, jellegzetes karaktereket - okos, derék, igazi hétköznapi hős mindegyik, legyen királyfi vagy manóféle.

Könyvei a Pagonynál:
Tulipánháború - Mesék Habakuk királyfiról, ill. Takács Mari
Kallantyú meséi, ill. Gyöngyösi Adrienn

A szerző más könyvei

 • Szakács Eszter
  Pozsonyi Pagony Kft
  2063 Ft (-25%)
  2750 Ft
  A királyfiak dolga, hogy hőstetteket hajtsanak végre. Habakuk királyfi, amint megissza reggeli kakaóját és bekanalazza a betűtésztás húslevest.
 • Szakács Eszter
  Pozsonyi Pagony Kft
  2213 Ft (-25%)
  2950 Ft
  "Ez az állat itt a xinxis, ugye csinos? Pedig nincs is. De ő nem tudja, hogy nincsen - jön és ugrál a kilincsen!?" Szabó T. Anna verse ihlette ezt az mesekönyvet.

Cikkek

A Szelek Tornya az új Harry Potter

Mitológiai fantasy kamaszoknak

2017. március 20. - Pagony cimkék: jó könyv 12plusz TilosAzÁ 

asztA Szelek Tornya válasz a Harry Potterre, amiben Hermione összehaverkodik Odüsszeusszal az utópisztikus Olümposzon, majd a griffjeik és a megaszündeszmosz segítségével megmentik az emberiséget és az isteneket az azgardi jégóriások és germán istenek apokalipszisétől. A Szelek Tornya az a regény, amit az egész osztály a pad alatt olvas majd.

Mit teszel, ha a bakancslista első pontja kipipálva?

Interjú Szakács Eszterrel, A Szelek Tornya szerzőjével

2017. március 5. - Pagony cimkék: interjú 12plusz TilosAzÁ 

Szellő Mira 9. osztályos tanuló egy napon megtudja, hogy grifflovas. Innentől kezdve két iskolába fog járni párhuzamosan és az Olümposz épp úgy az élete része lesz, mint a vidéki sulija. A Szelek Tornya főhőse miközben megbirkózik a mitikus világ nyújtotta izgalmakkal és kihívásokkal, próbálja átvészeli a kamaszkor problémáit is. Szakács Eszter, a regény szerzője elárulja nekünk milyen a viszonya J. K Rowlinggal, a görög mitológiával és a konzervatív gyerekirodalommal. – Nagy Eszteranna interjúja A Szelek Tornya szerzőjével.

"Nem lehet letenni, olyan izgalmas"

Kamaszkritika Szakács Eszter: A Szelek Tornya c. regényéről

2017. március 4. - Pagony cimkék: TilosAzÁ 

Szerintem szuper ez a könyv, mert sok benne a hirtelen, gyorsan történő rész, így ez a vastag kötet nagyon hamar elfogy. Tetszik, hogy minden szereplőnek megvan a maga háttértörténete. Olyan emberekről derülnek ki furcsa, váratlan dolgok, akikről még csak nem is gondolnánk. Fantasztikus, hogy nem tudom, vagy nem lehet kitalálni előre, hogy mi fog történni! – Olvassátok Sziklai Panni ajánlóját A Szelek Tornyáról