Állati történetek, amik nagyon is emberi helyzetekről mesélnek

Szemle a legkedvesebb állatos mesekönyvekről

Miért rajongunk ősidők óta az állatmesékért? Vajon milyen problémákat és megoldásokat allegorizálnak a kedvenc állatmeséink? Derítsd ki a cikkből, és használd ki az akciót, rendeld meg az állatos könyveket most 20% kedvezménnyel!

 

Ragacs, a hős kismacska


Ha szeretted Jill Tomlinson baglyos vagy cicás meséit, akkor nagyon fogsz örülni a legújabb magyar könyvünknek! Wéber Anikó csupaszív, csupakaland története Ragacsról, a hős kiscicáról minden ovisnak a kedvence lesz. Ragacs cseppet sem hős típus, sőt kimondottan félénk. Kivéve ha az anyukájának születésnapja van, és szüksége van egy szuper ajándékra! Akkor még a félelmetes surranók tanyájára is elmerészkedik, hogy megszerezze a legszebb meglepetést. De kik azok a surranók, és milyen titkokat rejt a macskák szigete? Tarts Ragaccsal a kalandos mesekönyvben, derítsd ki a titkokat, és győzd le a félelmeidet ezzel a kedves, motiváló történettel!


Rendeld meg most 20% kedvezménnyel!Gúfó a csillagok között


Lanczkor Gábor kedves történetei és Takács Mari karakteres, gyönyörű képei Gúfóról, a kisbagolyról már három mesekönyvben kápráztatják el a kicsiket és nagyokat. Lanczkor Gábor végtelenül árnyalt felnőtt költészete és prózája mellett két éve a gyerekirodalom felé fordult, és a meséi épp olyan fantasztikummal teliek és mélyek, mint az eddigi szövegei. Gúfó kalandjai tele vannak varázslattal: gombákkal ünnepli a teliholdat, a Fekete-hegy famatuzsálemeitől mindent megtud az évszakok váltakozásának misztikumáról, belekeveredik a boszorkányszombati szeánszba, és a sorozat legújabb, negyedik részében egy hullócsillag segítségével egészen az űrig szárnyal, ahol megismerkedik a csillagképekkel és az univerzum átjárhatóságával.


Szerezd be a régi részeket és a legújabb kötetet most 20% kedvezménnyel itt!Lafkádió


Emlékszel Shelby bácsi állatkertjére Varró Dániel fordításában? Nos, ha igen, akkor biztosan nagyon fogsz örülni a fergeteges homorú Shel Silverstein oroszlános, csupapoén, csupajáték és csupagondolat könyvének, a Lafkádiónak. Adott egy fenevad oroszlán, Lafkádió, aki eladja a szabadságát egy marék marsmelóért. A városba költözik, ahol sztárt faragnak belőle. Lafkádió szépen lassan megszabadul minden oroszlános tulajdonságától, ám mielőtt még teljesen emberivé válna, komoly kétségei támadnak. Valóban sztár akar lenni? Valóban élete valódi célja felé tart? A meseregényt ugyancsak Varró Dániel fenomenális magyarításában olvashatod, sokat nevethetsz a képeken, nyelvi játékokon, frappáns fordulatokon, miközben minden olyan réteget megtalálsz benne, amitől egy mesekönyv kimagasló.


Rendeld meg most 20% kedvezménnyel!


A bagoly, aki félt a sötétben


Jill Tomlinson azt mondta, azért választott a történeteihez állatszereplőket, mert az állatokkal mindig minden gyerek gond nélkül azonosul. Ha pedig megvan az azonosulás, az ifjú olvasók könnyedén el is indulhatnak a szereplőkkel a mese fonalán, miközben észrevétlenül megváltozik bennük valami.


Hupp, a bagolyfióka fél a sötétben. Ez a könyv azonban nemcsak az esti ébredésekre megoldás, hanem stratégiát kínál a gyerekeknek minden tudattalan félelmükkel szemben. Hupp ugyanis azért fél a sötéttől, mert nem ismeri. A sötétség azért ijesztő, mert feltérképezhetetlennek tűnik. A bagolyszülők türelmes bátorítására Hupp útra kel, és szembenéz az idegenséggel. Arról pedig kiderül, hogy nem is olyan borzasztó, mint képzelte. Az ismeretlentől való félelem legyőzése minden kisgyerek életében elkerülhetetlen, legyen szó sötétségről, költözésről, óvodáról, iskoláról, vagy egyszerűen a felnövésről.


Tedd a kosaradba a meseregényt itt 20% kedvezménnyel!

Szívesen böngésznél még a kedvezményes állatos könyvek között? Lapozz ide!

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek