Kisnyuszival a megismerés

Az első két Kisnyuszi könyv tavaly ősszel jelent meg, mind a két kötetben olyan mindennapi cselekményekről esik szó, amelyek – lássuk be – több családnál voltak már konfliktusok forrásai. Az eddig megjelent két kötet: Kisnyuszi fürödni megy és Kisnyuszi aludni megy. Ismerd meg most a Kisnyuszi bibis lesz című részt is!


tovább...

Várd velünk a tavaszt!

Itt vannak a legújabb Pagony könyvek

Ez a tavasz is nagyon színesen indul nálunk, mert sok-sok kedvelt sorozatunk folytatódik újabb részekkel, most elsősorban a legkisebbek örömére.

Tarts velünk, mutatjuk az idei év bölcsiseknek-oviosknak szóló tavaszi újdonságait!


tovább...

Mozifilm lett az egyik kedvenc könyvünkből!

A Tess és én 2020. március 12-től a mozikban!

Aki járt már Pagonyban, és keresett olyan 10-12 éves gyereknek könyvet, aki szeret filozofálni, igazán életszerű történetekről és emberekről olvasni és kicsit hajlamos magába fordulni, annak biztos, hogy ajánlottuk a Tess és ént. Most pedig megfilmesítették, úgyhogy itt az ideje, hogy felidézzük, miért is szeretjük annyira ezt az életigenlő könyvet, olvass tovább!


tovább...

“Csilivili lányok üldögélnek méregdrága kutyusok társaságában”

Interjú Nényei Pállal a Mini Textúra sorozatban bemutatott bábjátéka kapcsán

Idén ismét Mini Textúra előadásokkal várjuk a gyerekeket és szüleiket a Magyar Nemzeti Galériában. A különleges rendezvényen a Pagony szerzői egy-egy MNG-ben kiállított festmény alapján írnak rövid színdarabot, amit aztán a Budapest Bábszínház művészei állítanak színpadra és adnak elő - ott, helyben, a Galériában. Az irodalom visszavág-sorozat szerzője Munkácsy Mihály: Az agár című festményét választotta, és interjúnkban el is mondja, miért.


tovább...

Fityirc megismeri a formákat

Új kufli-lapozó a piciknek!

A kuflik vitathatatlanul a legnépszerűbb kortárs mesekönyvek közé tartoznak, és én ennek nagyon örülök. Sokszor felmerül a kérdés azoktól, akik még nem ismerik őket, hogy mégis mi olyan ellenállhatatlan bennük. Furi figurák furi dolgokat csinálnak, és egyáltalán: mi az, hogy se nem kifli, se nem kukac?!


tovább...

Hogyan mennek az űrhajósok vécére?

- és egyéb életbevágóan fontos kérdések a világról

Miközben zötykölődöm a villamoson, vagy már félálomban fekszem, gyakran kapom magam azon, hogy egészen képtelen dolgokon gondolkodom. Biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Már csak abból a hatalmas lelkesedésből kiindulva, amivel ti, a vásárlóink is üdvözöltétek az első mesés ismeretterjesztőnket, a Miért nem járnak fogorvoshoz a cápák?-at.

A Pagony kiadó életében ezek az első gyereknyelven megírt tudományos mesekönyvek, úgyhogy nagyon örülünk, hogy szélesedett a palettánk. – olvasd tovább a Bartók Pagony üzletvezetőjének ajánlóját!


tovább...

“Roskó képei megérintenek, inspirálnak és játékra hívnak”

Interjú Bán Zsófiával a Mini Textúra sorozatban bemutatott bábjátéka kapcsán

Idén márciusban ismét a Magyar Nemzeti Galériába várjuk a 7-12 éves gyerekeket a Mini Textúra előadásaira. A felnőtteknek szóló Textúra mintájára ez alkalommal is pagonyos kortárs gyerekirodalmi szerzők írtak rövid előadásokat a Galériában található festményekből kiindulva, és ezeket a darabokat aztán a Budapest Bábszínház művészei adaptálták színpadra. Bán Zsófiát, a Vagánybagoly szerzőjét kérdeztük arról, milyen tapasztalat volt így színpadra írni.


tovább...

Melyik kufli a te gyereked?

Most végre megtudhatod!

Pár nappal ezelőtt megtudhattad, melyik kufli vagy te, és valószínűleg azóta is tűkön ülsz, hogy végre megtudd: melyik kufli lehet a gyereked? Vajon éppen Valér, mint te magad is? Vagy egy igazi Bélabá lakozik benne? Tudd meg a tesztünkből!


tovább...

Mamaróka fejből mesél

Megérkezett az új Babaróka-kötet!

Babaróka-rajongók, jó hírünk van! Megérkezett a várva várt folytatás, a sorozat harmadik kötete: Babaróka esti meséi. Olvass tovább, ismerd meg a legújabb részt!


tovább...