Adventi programmal bővül a Pagony exPEDíció kínálata

Novemberben és decemberben egy különleges adventi foglalkozást is lehet választani a Pagony exPEDíció keretein belül

Játék, kerettanterv, kompetenciák – Rendhagyó irodalomórák 1-4. és 5-6. osztályosoknak a Bartók Pagonyban. A tananyaghoz szorosabban kapcsolódó foglalkozásokon kívül novemberben és decemberben egy különleges adventi foglalkozást is lehet választani a Pagony exPEDíció keretein belül. Olvass tovább a részletekért!

Kedves szülők és pedagógusok!

A Pagony Kiadó többek között folyamatosan azon is dolgozik, hogyan lehet a gyerekek számára az irodalom és a nyelvtan tanítását igazán izgalmassá, élményszerűvé tenni. Hogyan lehet találkoztatni a kerettantervi elvárásokat a játékkal és a kortárs irodalommal? Hogyan lehet sok mozgásos és verbális feladattal, az egyéni és a közös alkotás örömét megérezni és szinte észrevétlenül különböző kompetenciákat fejleszteni?

Tavasszal indult el, és a 2022-23-as tanévben is folytatódik a Pagony exPEDíció, amelynek keretében már nemcsak 1-4. osztályos általános iskolásoknak, hanem 5-6. osztályosoknak is kínálunk különböző fókuszú, a kerettantervhez kapcsolódó foglalkozásokat, melyeket Nemes-Jakab Éva tart a gyerekeknek.

A foglalkozások ára: 20 000 Ft, ha a csoport 20 főnél nagyobb, akkor az alapár fölött 1000ft/fő. Ezért az összegért nemcsak a 90 perces foglalkozásban vehetnek részt a gyerekek, hanem minden egyes osztály/csoport egy-egy értékes, 5 darab kortárs gyerekirodalmi könyvet tartalmazó csomaggal is távozik, amelyek alapját képezhetik az osztályon belül egy kis olvasósarok kialakításának is.

Választható időpontok:

hétfő: 12:30-14:00

szerda: 12:30-14:00

csütörtök: 9:00-10:30

11:00-12:30

13:00-14:30

péntek: 13:00-14:30

További információkért a expedicio@pagony.hu e-mail címre írhatnak, vagy hívható a 70/6293434-es telefonszám.

Az adventi program elérhetőségét azzal szeretnénk segíteni, hogy ezzel a foglalkozással az „exPEDíció házhoz megy”. Ha erre van igény, kérünk, külön jelezzétek az e-mailben, hogy lehessen időpontot egyeztetni.

30066.jpg
November-decemberre szóló különleges kínálatunk egy titkos karácsonyi készülődés a résztvevő osztályoknak. Meglepetéskészítés irodalmi töltelékkel.

Versírós foglalkozás Szabó T. Anna Adventi kalendáriuma nyomán, ahol mindenfélét játszunk a költői szövegekkel. Játékokon keresztül fejtegetjük a versek titkait, hogy a foglalkozás végére megszülethessen az osztály rendhagyó téli verskompozíciója. A gyerekek megérezhetik a szavakkal történő önkifejezés örömét és megláthatják az irodalmi alkotásban az ajándékozás egy formáját. Mindenki megírhatja a maga téli versét, amikből összeáll egy elvihető osztálydekoráció.

Ha tetszett a program, várunk a többi, a Bartók Pagonyhoz mint helyszínhez kötött foglalkozásunkra is. Ezek már nem mennek házhoz, cserébe egy különleges helyszínnel is megismerkedhetnek a gyerekek. A további részletekért kattints ide!