3+1 ok, amiért el akarod olvasni Berg Judit új regényét

Ismerd meg Petőfi és Szendrey Júlia egy új arcát az Abszolút Töri sorozatban

Megjelent Berg Judit Abszolút Töri-regénye, a Szélvésztől kergetve! Mi már alig vártuk, reméljük, ti is. Ismét megnyílik a varázslatos platánfa, mi pedig alámerülhetünk az időalagutakba, hogy megismerjük az 1840-es éveket, Petőfit, Júliát, Egressyéket, Jókait és még sok mindenki mást. Összegyűjtöttük a legfontosabb okokat, amiért nem akarod kihagyni ezt a könyvet. Olvass tovább!

szelvesztol_kergetve_borito_1000px.jpg1, A cselekmény úgy pörög, mint egy nagyobbaknak szóló Rumini-regény

Az, hogy a Rumini-könyveket egymás után falják a gyerekek, részben annak is köszönhető, hogy mindegyik kötet cselekménye fordulatos, pörgős, egyszerűen letehetetlen. Berg Judit ezt a képességét az Abszolút Töri regényében is megcsillogtatja. Egyik kalandból sodródunk a következőbe, csak úgy röpíti az olvasót a szereplőkkel együtt a lendületes történetvezetés. Garantáljuk, hogy a kiskamaszod észre sem fogja venni, és már túl is lesz a regény felén!

Kattints ide és szerezd meg!

2, Izgalmas karakterek

Te tudtad, hogy Szendrey Júlia rövid hajat viselt és néha férfiruhában kalandozott a fővárosban? Vagy azt, hogy Széchenyi István többször is átsétált a félkész Lánchíd LÁNCÁN Budáról Pestre és vissza? Vajon milyen lehetett kártyázni a “vad gróffal”, Teleki Sándorral? És akkor még nem is beszéltünk a szenvedélyes, hirtelen haragú, de a barátaiért és a céljai eléréséért mindenre képes Petőfiről.

Ebben a regényben hatalmas és színes szereplőgárdával találkozhattok, akik nem csak a kort mutatják be izgalmasan és érzékletesen, de biztos lesz köztük olyan is, akiben rokonlélekre ismertek, akivel igazán azonosulni tudok.

Olvasd el az első fejezetet!

3, Aktuális témák, szuper üzenet

A regény modern főszereplője, Juli egy visszahúzódó lány, aki azonban Petőfiék példáját látva megtanulja, mennyire fontos, hogy hallassa a hangját és kiálljon azért, ami fontos neki. Elhatározza, hogy elvállalja az osztály DÖK-ösének feladatát, és még a barátnőjét is ráveszi, hogy lépjen ki a “mindegy mit csinálunk, úgyse számít semmi” attitűdből és csatlakozzon hozzá.

Kevés ennél fontosabb üzenetet lehet ma megfogalmazni. Ha a kiskamaszok még iskolás korukban megtanulják, hogyan képviseljék az érdekeiket, hogyan álljanak ki a számukra fontos dolgokért, akkor már jó úton vannak afelé, hogy egy olyan jövőt építsenek maguknak, amiben szívesen fognak felnőni.

Itt találod a szerzővel készített interjúnkat!

+1, Élő történelem

Az Abszolút Töri könyvekben az az egyik legszuperebb dolog, hogy a hiteles történelmi információk mellett egy modern szemszöget is látnak az olvasók az időutazó hetedikeseknek köszönhetően. A szerzők egyfelől átélhető, átérezhető karakterekként mutatják be a történelmi szereplőket, másrészt arra is lehetőségük nyílik, hogy bemutassák a különbségeket a mai helyzethez képest, hogy az olvasó láthassa, mennyit változott azóta a világ.

Szívből ajánljuk tehát a Szélvésztől kergetve című legújabb Abszolút Töri regényt azoknak, akiket érdekel a történelem, és azoknak is, akiket (még) nem. Azoknak, akik szeretik a fordulatos kalandregényeket, és azoknak is, akik számára az izgalmas karakterek teszik letehetetlenné a könyveket. Azoknak, akik szeretik Petőfit, és azoknak is, akik úgy gondolják, hogy unják a témát. Garantáljuk, hogy Berg Judit meg fogja változtatni a véleményüket!

Kattints ide és szerezd meg a könyvet!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek