A gyűrű kálváriája

Olvass bele Bojti Anna legújabb kalandkönyvébe!

Bojti Anna korábbi kalandkönyvei, az Éjszaka az állatkertben és a Lidércerdő mélyén rengeteg fiatallal szerettették meg az interaktív könyveket. A kék ajtó titka most a néhány évvel fiatalabb, 6-12 éves korosztályhoz fordul. Kalandozzatok az Állatkerbet, legyetek Ti a történet hősei! Olvassatok bele az első fejezetbe!

a_kek_ajto_titka_borito_1000px.jpgMiért különleges ez a mese? Ebben a történetben TE segítesz a főhősnek megoldani a feladatokat és megfejteni a rejtvényeket fejezetről-fejezetre, hogy célhoz érjetek! A könyvben két könyvjelzőt is találsz, amik nem csak megmutatják, hol tartottál, hanem egyéb fontos szerepük is lesz!

A kalandhoz szükséged van egy dobókockára, egy ceruzára, egy ollóra és egy ragasztóstiftre. Hogy miért?

- Időnként próbára kell tenned a szerencsédet. Ekkor a dobókocka dönti el, hová lapozz tovább!
- A játék során jutalomként érméket gyűjthetsz, ha ügyesen válaszolsz a kérdésekre. Ha a fejezetpont mellett azt olvasod, hogy “+1 érme”, vágj ki egy érmét a könyvjelződből, és ragaszd be a könyv hátuljában az aranyérmés zsákocskádba. Ha a történet végére érsz, számold meg, hányat gyűjtöttél – minél többet, annál jobb!
- Az olvasás során össze kell majd illesztened egy titokzatos kőformát is – ahogy ennek a darabjaira bukkansz, karikázd be őket a könyvjelzőn. Ha mind megvan, és tudod, hogyan kell összeilleszteni, vágd ki és ragaszd be mindet a megfelelő helyre!

Sose aggódj, ha valami váratlan, esetleg nyugtalanító dolog történik! Mindent meg fogsz tudni oldani.

Ha pedig eltévednél, a könyv belső borítóján megtalálod az állatkert térképét.

És most kezdődhet a kaland!

kepernyofoto-2021-07-30-91754.pngA Kék Ajtó mögött rejtve pihen kincsem,
ki a titkát tudná, a világon nincsen.
De leszáll a Kék tündér, mindenki csak ámul,
a szél is megnyugszik, s a Kék Ajtó kitárul.

I. rész

A gyűrű kálváriája

Egy délután az állatkertben

1 Végre! Hónapok óta várod, hogy újra eljöhessetek anyukáddal az állatkertbe. Most végre itt vagytok! Míg ő sorban áll, felmászol a kapukat őrző hatalmas kőelefántok hideg lábaira. Mindig itt időzöl, amíg anyukád jegyet vesz. Vidáman lóbálod a lábadat, és figyeled a többi látogatót. Ma szerencsére nincsenek sokan. Nem kell majd lökdösődni a fókabemutatón, hogy láss valamit, és nem kell sorban állni a tigrisnél, hogy beülj a kifutó melletti dzsipbe. Ilyenkor úgy érzed, tiéd az egész állatkert.

kepernyofoto-2021-07-30-91658.pngEgyszer csak, amikor épp senki sincs a bejáratnál, az egyik kőelefánt ormányából kipottyan valami a földre, a lábad elé gurul, és megcsillan. Körülnézel, de úgy tűnik, rajtad kívül senki sem látott semmit. Leugrasz a kőszoborról, és felkapod a fénylő tárgyat. Egy aprólékosan megmunkált bogaras gyűrű az. Aranyszínben csillog, és pont ráillik az ujjadra. Szívesen megtartanád az elefántszobor titokzatos ajándékát. Ekkor látod, hogy anyukád végzett a vásárlással. Mit teszel?

- Gyorsan a zsebedbe süllyeszted a gyűrűt? → 2

- Vagy megmutatod neki, és megkérdezed, hogy megtarthatod-e? → 3

Kíváncsi vagy, hogyan folytatódik a kaland? Tedd kosárba a könyvet!

Kapcsolódó termékek